Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Audio Technica ATH-CKR7TW

Huhuilua metsässä

Audio-Technican äänenlaatu riittäisi kyllä, mutta muuten ollaan eksytty pahasti metsään.

Julkaistu 27.11.2019 - 16:13
Audio Technica ATH-CKR7TW
Geir Gråbein Nordby

Japanilaisella Audio-Technicalla on pitkä kokemus kuulokkeiden valmistamisesta, ja useimmat niistä ovat varsin laadukkaita. Emme ole juuri intoilleet merkin nappikuulokkeista, mutta muuttaisiko lippulaivatuote tilanteen?

ATH-CKR7TW on Audio-Technican malli parasta mahdollista äänenlaatua etsiville. Ne eivät kestä vettä eivätkä pölyä, joten hikitreenaajien kannattaa tutustua ATH-SPORT7TW-malliin. Vaikka nimet ovat samankaltaiset, ei jälkimmäistä pidä erehtyä luulemaan CKR7TW:n sporttiversioksi. Mallit ovat varsin erilaiset sekä ulkonäöltään että soinniltaan. Urheiluversiossa on pienemmät elementit (5,8 mm) ja bassoon on potkaistu lisää tehoa, jotta musiikki kuuluu myös puuskutuksen läpi. CKR7TW:ssä puolestaan on tuplasti isommat elementit ja soundi on huolellisesti rukattu mahdollisimman luonnolliseksi musiikin kuuntelua ajatellen.

Lataukseen CKR7TW käyttää vielä Micro-USB:tä USB-C:n sijaan. Niinpä lataus on hitaampaa, mutta akunkesto onneksi hyvä, 6 tuntia. Kotelosta sen sijaan tihkuu vain rippeitä, eli 9 tuntia lisäsoittoaikaa.

Mainos

Napeissa on huonot puolensa. Bluetooth 5.0:n kantama on keskinkertainen, noin 20 metriä. Lisäksi puheluiden ääni tulee vain oikeaan korvaan – ihmeellistä. Ensin luulin, että vasemmassa napissa on jotakin vikaa, mutta ehei, se on suunniteltu ominaisuus.

Napit ovat isot ja höröttävät korvista ulos, ja ne painavat, kun kävelee nopeasti. Mukana tulee kannakkeet, jotka pitävät napin korvan takaa paikoillaan ja parantavat istuvuutta. Tässä on kuitenkin tapahtunut pieni muotoilumoka, eli siivekkeiden kanssa napit eivät mahdu koteloon, joten latausta varten ne on aina irrotettava ja laitettava esimerkiksi taskuun talteen. Kannattaa laitaa löytötavaratoimiston numero kännykän pikavalintoihin jo nyt.

Äänen viive

Puute, joka on aika anteeksiantamaton CKR7TW:n kohdalla, on viive: ääni tulee kokonaisen sekunnin jäljessä! Pelien pelaamisen voi unohtaa saman tien, ja leffojen ja sarjojen katselua voi harkita vain, jos palvelu osaa kompensoida viivettä, kuten Netflix. YouTube puolestaan… Älä edes yritä!

Äänenlaatu

Bassosoittimet toimivat mukavasti, etenkin kontrabasso, jonka perusta on jykevä mutta yläpää kirkas. Jouset soivat miellyttävän puhtaasti ja selkeästi. Rock-musiikki saa mukavaa säröä kitaroista.

Silti jokin tökkii. Symbaalit ja tamburiinit iskevät terävästi, samoin naislaulu etenkin s-äänteiden kohdalla. Crescendo-osio Mari Samuelsenin versiossa Ólafur Arnaldin Near Light -teoksessa soi brutaalisti ja viiltävästi – ikävää.

Audio-Technicalla on sovellus, jonka avulla voi esimerkiksi etsiä kadonneita nappeja, mutta taajuuskorjainta siinä ei ole. Sitä saa mitä tilaa, siis.

Johtopäätökset

Audio-Technica CKR7TW osaa olla raju: särökitarat nappaavat kivasti ja keskirekisterin äänikuva on kova. Bassorekisteri on tasapanoissa, mutta ylärekisteri soi liian raakana ja ärhäkkäänä useimmissa musiikkityyleissä. Sekunnin viive äänessä tekee napeista hyödyttämät pelaamiseen ja leffojen katseluun. Jo se yksinään olisi sietänyt pitää CKR7TW:n vielä kehittelypöydällä.

Karakter
Audio Technica ATH-CKR7TW

Ääni & Kuva kiteyttää

Neutraali ja hyvä soundi bassossa ja keskirekisterissä. Napeilla hyvä akunkesto. Ylä-äänet soivat terävästi. Kotelon varavirta ei tee vaikutusta. Viive on karsea, eikä kuulokkeita voi käyttää lainkaan elokuvien katseluun tai pelien pelaamiseen.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top