Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony WF-1000XM3

Referenssikuuloke pitää pintansa

Sonyn malli on referenssimme, kun vertaamme täysin langattomia kuulokkeita. Se on minikokoon pakattu yhdistelmä täysikokoisten vastamelukuulokkeiden ominaisuuksia, ilman johtoja.

Julkaistu 27.11.2019 - 16:00
Sony WF-1000XM3
Geir Gråbein Nordby

Nämä eivät ole Sonyn ensimmäiset langattomat vastamelukuulokkeet. Olemme aiemmin testanneet mallia WF-1000X, jolla oli kuitenkin puutteensa. Tässä on kuitenkin aivan uusi rakenne, jonka yhdenmukaisuus hyväksi havaitun WH-1000XM3-mallin kanssa herättää odotuksia.

Suurin ongelma täysin langattomissa kuulokkeissa on akunkesto, mutta Sony on onnistunut tuplaamaan kuunteluajan kuuteen tuntiin. Se riittää useimmille matkoille. Kotelon kanssa pääsee lentämään kaukomaillekin, sillä lisälatauksella kuunteluaikaa saa vielä 18 tuntia. 10 minuutin pikalatauksella saa 90 minuuttia soittoaikaa.

WF-1000XM3:n käyttö on mietitty huolella, mutta kuten muissa nappimalleissa, on kosketuslevy pieni ja kömpelö. Sillä saa puheavustajan ja soiton päälle ja pois, ja niin tapahtuu vahingossa silloinkin, kun yrittää vain suoristaa nappeja korvissaan.

Mainos

Siksipä onkin näppärämpää käyttää Sony Headphones Connect -sovellusta. Sovelluksessa voi säätää vastamelua ja soundia, tarkistaa akun tilan ja valita eri asetuksista.

Hiljaisuuden 20 tasoa

Automaattisen vastamelun saa säädettyä 20-portaisella asteikolla maksimitehosta lähes vastameluttomaan. Adaptive Sound Control ”kuuntelee” ympäristöä ja säätää vastamelun määrän äänenvoimakkuuden mukaan.

Langaton yhteys toimii loistavasti. Testin aikana koimme vain muutaman katkoksen äänessä toisen napin kohdalla. Apple ja Beats pitävät yhteyden vakaampana, mutta Sonyn tason on täysin hyväksyttävä. Pääsin ulkona yli 50 metrin päähän puhelimestani ennen kuin yhteys alkoi pätkiä – hevosenmitan enemmän kuin Applella ja Beatsilla.

Äänen viive

Äänessä on jonkin verran viivettä, minkä huomaa pelatessa toimintapelejä, joissa pamaus tuleekin hieman ruudulla näkyvän räjähdyksen jäljessä. Pahasta viiveestä ei ole kyse, ja Sony on parempi tässä kuin esimerkiksi B&O. Elokuvissa puheen viive on hieman häiritsevämpi.

Istuvuus

Kollegani John koki jonkinlaisen valaistumisen kokeillessaan Sonyn kuulokkeita korviinsa, mutta itse en ollut yhtä vaikuttunut. Napit istuvat hyvin, mutta painon vuoksi jäävät törröttämään. Niinpä pelkäsin koko testin ajan tiputtavani ja siten hukkaavani ne, jos jouduin juoksemaan bussiin. Plussaa kuitenkin siitä, että nappien mukana tulee seitsemän paria tyynyjä, joista kolme on mukavaa memory foamia, joten useimmat löytänevät itselleen sopivan version.

Kannattaa huomioida, että Sonyn kuulokkeita ei ole suojattu vedeltä tai pölyltä, joten ulkokäytössä on ehkä syytä noudattaa varovaisuutta.

Äänenlaatu

Sony WF-1000XMS suoriutuu vaikeistakin kappaleista aikamoisen hyvin. Tietenkään äänenlaatu ei ole samaa tasoa kuin hyvillä perinteisillä kuulokkeilla, mutta perusta musiikille on hyvä ja dynamiikat onnistuneet. Ariana Granden Bad for You tykittää mehukkailla ja iskevillä rummuilla – mahtava jyly!

Vastamelu ei muuta soundia juurikaan. Sen ollessa täysilläkin säilyttää musiikki sävynsä ja laulu erottuu hyvin.

Johtopäätökset

Sony on korjannut ensimmäisen sukupolven lastenvaivat – heikon akunkeston, huonon yhteyden – WF-1000XM3-malliinsa ja lisännyt kaupan päälle erinomaisen vastamelunsa minikoon kuulokkeisiin. Äänenlaadun suhteen tämä malli on menestys. Napit ovat kokonaisuutena oivalliset, ja vaikka oni kilpailija on saanut palaset kasaan omien täysin langattomien kuulokkeidensa suhteen, on Sony vielä vahva vastus muille.

Karakter
Sony WF-1000XM3

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ja tasapainoinen ääni. Mukautuva 20-tasoinen vastamelu. Erittäin hyvä akunkesto. Loistava kantama. Vastamelu ei ole yhtä tehokas kuin WH-1000XM3. Napit ovat hiukan isot ja painavat verrattuna muihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top