TESTISSÄ : Sony WF-1000XM3

Referenssikuuloke pitää pintansa

Sonyn malli on referenssimme, kun vertaamme täysin langattomia kuulokkeita. Se on minikokoon pakattu yhdistelmä täysikokoisten vastamelukuulokkeiden ominaisuuksia, ilman johtoja.

 itemprop
Sony WF-1000XM3

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ja tasapainoinen ääni. Mukautuva 20-tasoinen vastamelu. Erittäin hyvä akunkesto. Loistava kantama.
Vastamelu ei ole yhtä tehokas kuin WH-1000XM3. Napit ovat hiukan isot ja painavat verrattuna muihin.
Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet

Bluetooth: 5.0

Suojausluokka: -

Koodekki: AAC, SBC

Akku: 8 h, 24 lisätuntia kotelosta

Paino: 10,8 g

Latausjohto: USB-C

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 250 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 250 €

Nämä eivät ole Sonyn ensimmäiset langattomat vastamelukuulokkeet. Olemme aiemmin testanneet mallia WF-1000X, jolla oli kuitenkin puutteensa. Tässä on kuitenkin aivan uusi rakenne, jonka yhdenmukaisuus hyväksi havaitun WH-1000XM3-mallin kanssa herättää odotuksia.

Suurin ongelma täysin langattomissa kuulokkeissa on akunkesto, mutta Sony on onnistunut tuplaamaan kuunteluajan kuuteen tuntiin. Se riittää useimmille matkoille. Kotelon kanssa pääsee lentämään kaukomaillekin, sillä lisälatauksella kuunteluaikaa saa vielä 18 tuntia. 10 minuutin pikalatauksella saa 90 minuuttia soittoaikaa.

WF-1000XM3:n käyttö on mietitty huolella, mutta kuten muissa nappimalleissa, on kosketuslevy pieni ja kömpelö. Sillä saa puheavustajan ja soiton päälle ja pois, ja niin tapahtuu vahingossa silloinkin, kun yrittää vain suoristaa nappeja korvissaan.

Siksipä onkin näppärämpää käyttää Sony Headphones Connect -sovellusta. Sovelluksessa voi säätää vastamelua ja soundia, tarkistaa akun tilan ja valita eri asetuksista.

Hiljaisuuden 20 tasoa

Automaattisen vastamelun saa säädettyä 20-portaisella asteikolla maksimitehosta lähes vastameluttomaan. Adaptive Sound Control ”kuuntelee” ympäristöä ja säätää vastamelun määrän äänenvoimakkuuden mukaan.

Langaton yhteys toimii loistavasti. Testin aikana koimme vain muutaman katkoksen äänessä toisen napin kohdalla. Apple ja Beats pitävät yhteyden vakaampana, mutta Sonyn tason on täysin hyväksyttävä. Pääsin ulkona yli 50 metrin päähän puhelimestani ennen kuin yhteys alkoi pätkiä – hevosenmitan enemmän kuin Applella ja Beatsilla.

Äänen viive

Äänessä on jonkin verran viivettä, minkä huomaa pelatessa toimintapelejä, joissa pamaus tuleekin hieman ruudulla näkyvän räjähdyksen jäljessä. Pahasta viiveestä ei ole kyse, ja Sony on parempi tässä kuin esimerkiksi B&O. Elokuvissa puheen viive on hieman häiritsevämpi.

mainos

Istuvuus

Kollegani John koki jonkinlaisen valaistumisen kokeillessaan Sonyn kuulokkeita korviinsa, mutta itse en ollut yhtä vaikuttunut. Napit istuvat hyvin, mutta painon vuoksi jäävät törröttämään. Niinpä pelkäsin koko testin ajan tiputtavani ja siten hukkaavani ne, jos jouduin juoksemaan bussiin. Plussaa kuitenkin siitä, että nappien mukana tulee seitsemän paria tyynyjä, joista kolme on mukavaa memory foamia, joten useimmat löytänevät itselleen sopivan version.

mainos

Kannattaa huomioida, että Sonyn kuulokkeita ei ole suojattu vedeltä tai pölyltä, joten ulkokäytössä on ehkä syytä noudattaa varovaisuutta.

Äänenlaatu

Sony WF-1000XMS suoriutuu vaikeistakin kappaleista aikamoisen hyvin. Tietenkään äänenlaatu ei ole samaa tasoa kuin hyvillä perinteisillä kuulokkeilla, mutta perusta musiikille on hyvä ja dynamiikat onnistuneet. Ariana Granden Bad for You tykittää mehukkailla ja iskevillä rummuilla – mahtava jyly!

Vastamelu ei muuta soundia juurikaan. Sen ollessa täysilläkin säilyttää musiikki sävynsä ja laulu erottuu hyvin.

Johtopäätökset

Sony on korjannut ensimmäisen sukupolven lastenvaivat – heikon akunkeston, huonon yhteyden – WF-1000XM3-malliinsa ja lisännyt kaupan päälle erinomaisen vastamelunsa minikoon kuulokkeisiin. Äänenlaadun suhteen tämä malli on menestys. Napit ovat kokonaisuutena oivalliset, ja vaikka oni kilpailija on saanut palaset kasaan omien täysin langattomien kuulokkeidensa suhteen, on Sony vielä vahva vastus muille.

mainos
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös