TESTISSÄ : B&O Beoplay E8 2.0

Ylellisimmät True Wireless -kuulokkeet

Harva yltää B&O:n tasolle luksusfiiliksen luomisessa. Sama pätee uuteen E8-malliin. Hinta on kuitenkin kova ja miinuksiakin löytyy.

 itemprop
B&O Beoplay E8 2.0

Ääni & Kuva kiteyttää

Soundi on miellyttävä ja ylä-äänet soivat mukavan ilmavasti. Langaton lataus onnistuu. Todella ylellisen tuntuiset kuulokkeet.
Langattomuuden kantomatka on luokkansa huonoin. Pikkutarkat kosketustoiminnot.
Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet

Bluetooth: 4.2

Suojausluokka: IP54

Koodekki: AAC, SBC

Akku: 4 h, 12 lisätuntia kotelosta

Paino: 13 g

Latausjohto: USB-C

Verkkosivusto: bang-olufsen.com

Hinta: 350 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 350 €

Suositun B&O E8 -mallin versio 2.0 on saanut muutamia pieniä mutta tärkeitä parannuksia edeltäjäänsä verrattuna. Ensinnäkin langaton lataus onnistuu nyt, joko Beoplayn 10-wattisella latausalustalla (125 €) tai millä tahansa Qi-latausalustalla. Toiseksi Micro-USB on korvattu USB-C:llä, mikä takaa nopeat latausajat.

Mikä ei ole muuttunut?

Pidimme kovasti E8-kuulokkietsa, mutta testaaja löysi valitettavaa istuvuudesta ja akunkestosta. Nämä heikkoudet ovat edelleen läsnä vuoden 2019 versiossa.

Mitä ei korostettu oli aptX-tuen uupuminen, mikä myös pätee uuteen malliin. Äänen viive on lisäksi melko pitkä. Jos katsoo puhelimesta leffoja, ei huulien liike ruudulla tule samaan aikaan kuin ääni kuulokkeissa – ja mikä pahempaa: kun auto kolaroi ohjelmassa, kestää lähes varttisekunnin että ääni ehtii mukaan onnettomuuspaikalle. Siinä kieltämättä eläytyminen kärsii.

Langatonta kohinaa ja heikko kantama

Langaton kantama on E8:ssa luokkansa surkein. Pääsin avoimessa tilassa 10 metriin, mikä on viidesosa siitä mihin parhaat yltävät.

Istuvuus on kuten mainittua ennallaan. Omiin korviini 2.0 istuu hyvin, mutta olen kuullut, että muiden kokemus on ikävämpi. Käytettävyydessä olisi parannettavaa. Kun painaa kerran oikeaa korvanappia saa musiikin soimaan tai pauselle. Kaksi painallusta kelaa seuraavan kappaleeseen. Jos painaakin kolme kertaa, saa aktivoitua puhelimen ääniavustajan. Jos haluaakin kelata taaksepäin soittolistalla, pitääkin muistaa painaa kahdesti vasenta korvanappia. painamalla kerran vasenta nappia päästävät kuulokkeet ympäristön äänet sisään, mikä on käytännöllinen ominaisuus esimerkiksi kaupungilla kulkiessa tai autotien varrella lenkkeillessä.

Äänenlaatu

Äänenlaatu on toisaalta oikein hyvä, mutta sehän ei ollut ongelma ennenkään. Basso on täyteläinen ja syvä. Billie Eilishin Bury a Friend soi raa’asti mutta kauniisti. Teräviä ääniä ole. Billien ääni olisi voinut tulla edemmäskin äänimaisemassa, sillä se tuntuu jäävän hieman taustalle rekisterissä, jossa kevyemmät äänet ovat energisimpiä.

Klassinen musiikki soi vakaasti myös vahvemmissa crescendo-osioissa. Keskirekisterissä ei ole painetta, E8:n aggressio ei riitä siihen. Paikka paikoin soundi on vähän liian sisäsiisti.

mainos

B&O:lla on sovellus, josta voi valita omaan makuun sopivimman ääniasetuksen. Jos äänenlaatu olisi ainoa kriteeri, olisi BeoPlay E8 2.0 ollut testimme kärjessä.

mainos

Johtopäätökset

Beoplay E8 2.0 on tyylikäs nappikuulokemalli, jonka ääni ja ylellinen tuntuma tekevät vaikutuksen edeltäjänsä E8 tapaan. Entiseen verrattuna pari parannusta on tehty: langaton lataus onnistuu ja kuulokkeissa on USB-C-liitäntä.

Suurimpia puutteita ei kuitenkaan ole korjattu. Vaikka soundi onkin todella hyvä (joskin vähän varovainen), ei kuulokkeissa ole aptX-tukea ja viive on melko pitkä (ehkä noin 200 ms?), minkä vuoksi leffojen katselu tai pelaaminen eivät toimi.

Lisää
Keskustelu

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös