TESTISSÄ : B&O Beoplay E8 2.0

Ylellisimmät True Wireless -kuulokkeet

Harva yltää B&O:n tasolle luksusfiiliksen luomisessa. Sama pätee uuteen E8-malliin. Hinta on kuitenkin kova ja miinuksiakin löytyy.

B&O Beoplay E8 2.0

Ääni & Kuva kiteyttää

Soundi on miellyttävä ja ylä-äänet soivat mukavan ilmavasti. Langaton lataus onnistuu. Todella ylellisen tuntuiset kuulokkeet.
Langattomuuden kantomatka on luokkansa huonoin. Pikkutarkat kosketustoiminnot.
Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet

Bluetooth: 4.2

Suojausluokka: IP54

Koodekki: AAC, SBC

Akku: 4 h, 12 lisätuntia kotelosta

Paino: 13 g

Latausjohto: USB-C

Verkkosivusto: bang-olufsen.com

Hinta: 350 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 350 €

Suositun B&O E8 -mallin versio 2.0 on saanut muutamia pieniä mutta tärkeitä parannuksia edeltäjäänsä verrattuna. Ensinnäkin langaton lataus onnistuu nyt, joko Beoplayn 10-wattisella latausalustalla (125 €) tai millä tahansa Qi-latausalustalla. Toiseksi Micro-USB on korvattu USB-C:llä, mikä takaa nopeat latausajat.

Mikä ei ole muuttunut?

Pidimme kovasti E8-kuulokkietsa, mutta testaaja löysi valitettavaa istuvuudesta ja akunkestosta. Nämä heikkoudet ovat edelleen läsnä vuoden 2019 versiossa.

Mitä ei korostettu oli aptX-tuen uupuminen, mikä myös pätee uuteen malliin. Äänen viive on lisäksi melko pitkä. Jos katsoo puhelimesta leffoja, ei huulien liike ruudulla tule samaan aikaan kuin ääni kuulokkeissa – ja mikä pahempaa: kun auto kolaroi ohjelmassa, kestää lähes varttisekunnin että ääni ehtii mukaan onnettomuuspaikalle. Siinä kieltämättä eläytyminen kärsii.

Langatonta kohinaa ja heikko kantama

Langaton kantama on E8:ssa luokkansa surkein. Pääsin avoimessa tilassa 10 metriin, mikä on viidesosa siitä mihin parhaat yltävät.

Istuvuus on kuten mainittua ennallaan. Omiin korviini 2.0 istuu hyvin, mutta olen kuullut, että muiden kokemus on ikävämpi. Käytettävyydessä olisi parannettavaa. Kun painaa kerran oikeaa korvanappia saa musiikin soimaan tai pauselle. Kaksi painallusta kelaa seuraavan kappaleeseen. Jos painaakin kolme kertaa, saa aktivoitua puhelimen ääniavustajan. Jos haluaakin kelata taaksepäin soittolistalla, pitääkin muistaa painaa kahdesti vasenta korvanappia. painamalla kerran vasenta nappia päästävät kuulokkeet ympäristön äänet sisään, mikä on käytännöllinen ominaisuus esimerkiksi kaupungilla kulkiessa tai autotien varrella lenkkeillessä.

Äänenlaatu

Äänenlaatu on toisaalta oikein hyvä, mutta sehän ei ollut ongelma ennenkään. Basso on täyteläinen ja syvä. Billie Eilishin Bury a Friend soi raa’asti mutta kauniisti. Teräviä ääniä ole. Billien ääni olisi voinut tulla edemmäskin äänimaisemassa, sillä se tuntuu jäävän hieman taustalle rekisterissä, jossa kevyemmät äänet ovat energisimpiä.

Klassinen musiikki soi vakaasti myös vahvemmissa crescendo-osioissa. Keskirekisterissä ei ole painetta, E8:n aggressio ei riitä siihen. Paikka paikoin soundi on vähän liian sisäsiisti.

mainos

B&O:lla on sovellus, josta voi valita omaan makuun sopivimman ääniasetuksen. Jos äänenlaatu olisi ainoa kriteeri, olisi BeoPlay E8 2.0 ollut testimme kärjessä.

mainos

Johtopäätökset

Beoplay E8 2.0 on tyylikäs nappikuulokemalli, jonka ääni ja ylellinen tuntuma tekevät vaikutuksen edeltäjänsä E8 tapaan. Entiseen verrattuna pari parannusta on tehty: langaton lataus onnistuu ja kuulokkeissa on USB-C-liitäntä.

Suurimpia puutteita ei kuitenkaan ole korjattu. Vaikka soundi onkin todella hyvä (joskin vähän varovainen), ei kuulokkeissa ole aptX-tukea ja viive on melko pitkä (ehkä noin 200 ms?), minkä vuoksi leffojen katselu tai pelaaminen eivät toimi.

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös