TESTISSÄ: RHA TrueConnect

Tenhoavaa premium-laatua

RHA on onnistunut kehittämään luotettavat ja kestävät True Wireless -kuulokkeet.

Karakter
RHA TrueConnect
forfatter
Julkaistu 27.11.2019 - 16:07
Ääni & Kuva kiteyttää
Hyvä ääni, vakaa yhteys ja tyylikäs premium-look. Näppärä pikalataus.
Ei tukea AAc:lle ja aptX:lle. Pelkkä SBC ei riitä näin kalliin mallin varusteluksi.
Faktat
Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet Bluetooth: 5.0 Suojausluokka: IPX5 Koodekki: SBC Akku: 5 h, 20 lisätuntia kotelosta Paino: 13 g Latausjohto: USB-C Verkkosivusto: www.scanteknik.fi Hinta: 180 €

RHA TrueConnect on saatavilla mustana, sinisenä ja valkoisena, ja mukana tuleva kotelo on aina sävy sävyyn. Kotelo luo ylellisen vaikutelman ja tarjoaa 20 lisätuntia soittoaikaa akun viiden tunnin lisäksi. Vartin latauksella saa 50 % ladattua, koko akun lataaminen vie tunnin ja 40 minuuttia.

Napit kestävät vettä ja hikeä, ja tyynyvaihtoehtoja on koko joukko: seitsemän silikonista ja kolme Comply -memory foamia takaavat, että omaan korvaan sopiva istuvuus löytyy.

AirPods Pron tapaan mikrofonit törröttävät molemmista napeista, eli designin suhteen RHA:n esikuva on aika ilmiselvä. Tämän muotoilujipon idea on se, että ulkonevat mikrofonit ovat himpun verran lähempänä puhujan suuta, eli puhelimen toisessa päässä kuullun ymmärtäminen sujuu helpommin.

Bluetooth 5.0 -liitäntä on todella luotettava ja sen kantama on ok. Pääsimme noin 20 metrin päähän kännykästä, ennen kuin ääni katosi. Se lienee useimmille enemmän kuin tarpeeksi, mutta aika lailla vähemmän kuin 50 metriin yltävillä Sonylla ja Apple/Beatsilla.

Istuvuus ja käyttö

Kun on löytänyt sopivimman parin tyynyvaihtoehdoista, istuu TrueConnect kuin unelma. Yhdistäminen kännykkään tapahtuu painamalla molempia nappeja viiden sekunnin ajan. Jos painaa vain yhtä nappia yli sekunnin, herää puheavustaja.

Soiton ohjailu nappien kautta vaatii totuttelua. Vasenta nappia painamalla musiikki alkaa tai pysähtyy ja vastaa puhelimeen. Kaksi painallusta hylkää puhelun tai hyppää seuraavaan biisiin. Jos kuitenkin painaa oikeanpuoleista nappia tuplasti, saa volyymiä nostettua. Kolme painallusta oikealla madaltaa äänenvoimakkuutta, kun taas vasemmalla se aloittaa kappaleen soiton alusta.

Äänenlaatu

RHA TrueConnect on soundiltaan kovin tenhoava. Basso soi isosti, syvästi ja makeasti, joten uusi pop soi kovalla volyymillä herkullisesti. Flyygelin matalimmat bassoäänet saavat ehkä hieman liikaa huomiota, mutta mielestäni RHA onnistuu soimaan nätisti myös ylempää. Keskirekisteri on vähän sulkeutunut toisin kuin muissa RHA:n kuulokkeissa, joita olen testannut. Kalliissa CL1- ja CL2-malleissa on vahva painotus keskirekisteriin, mitä ei tässä ole – kaikeksi onneksi.

Oikeastaan RHA TrueConnect soi hyvin samantyylisesti kuin Supra Nitro-TX, mutta RHA:lla tilantuntu ei ole yhtä avara ja stereokuva on kapeampi. Se voi johtua siitä, että RHA ei tue aptX:ää eikä AAC:tä, vaan käyttää halvempaa SBC-koodekkia.

Kaiken kaikkiaan pidän RHA:an soundista, mikä todistaa, ettei speksejä kannata liikaa papereista tuijotella. On nimittäin paljon kuulokkeita, joissa on aptX- ja AAc-tuki ja jotka kuulostavat silti ikävämmiltä kuin nämä.

Johtopäätökset

RHA TrueConnectin soundi on niin tenhoava, että siitä on vaikea olla pitämättä. Muhkea basso vetää puoleensa popin ja rapin ystäviä, mutta toimii kauniisti myös akustisessa musiikissa, jossa kappaleiden pohjasävyt nousevat hyvin esiin.

Keskirekisteri voisi olla reippaampikin ja stereokuva leveämpi, mikä saattaa johtua aptX- ja AAC-tuen puuttumisesta. Kaikesta huolimatta RHA TrueConnect on premium-luokan kuuloke premium-luokan äänenlaadulla.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

Apple AirPods Pro

Ja kaikki tahtoo

Kansa ei kaikkoa edes kummallisen muotoilun säikäyttämänä, vaan himoitsee Applen AirPodeja. Pro-versio on kaikissa suhteissa parempi kuin alkuperäinen.

Äänenlaatu on parantunut: uutena vastamelu ja äänen parannus. Saumaton yhteensopivuus Sirin kanssa. Loistava kantama ja langaton lataus.
Kova keskirekisteri. Musiikin kuunteluun on parempiakin vaihtoehtoja.

Audio Technica ATH-CKR7TW

Huhuilua metsässä

Audio-Technican äänenlaatu riittäisi kyllä, mutta muuten ollaan eksytty pahasti metsään.

Neutraali ja hyvä soundi bassossa ja keskirekisterissä. Napeilla hyvä akunkesto.
Ylä-äänet soivat terävästi. Kotelon varavirta ei tee vaikutusta. Viive on karsea, eikä kuulokkeita voi käyttää lainkaan elokuvien katseluun tai pelien pelaamiseen.

Sony WF-1000XM3

Referenssikuuloke pitää pintansa

Sonyn malli on referenssimme, kun vertaamme täysin langattomia kuulokkeita. Se on minikokoon pakattu yhdistelmä täysikokoisten vastamelukuulokkeiden ominaisuuksia, ilman johtoja.

Hyvä ja tasapainoinen ääni. Mukautuva 20-tasoinen vastamelu. Erittäin hyvä akunkesto. Loistava kantama.
Vastamelu ei ole yhtä tehokas kuin WH-1000XM3. Napit ovat hiukan isot ja painavat verrattuna muihin.

Supra Nero-TX

Harvinaisen hyvä löytö

Täysin langattomat kuulokkeet alle satasella yllättävät iloisesti.

Erittäin hyvä ääni ja harvinaisen kova latauskapasiteetti kotelossa.
Bluetooth-yhdistäminen täytyy tehdä tietyssä järjestyksessä. Tyynyvaihtoehtoja vain vähän. Langaton kantama keskikertainen.

Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Rakkautta ensi kohtaamisella

Huippuluokan langaton kantama, todella miellyttävä istuvuus ja aivan mahtava ääni – mitä muuta voi toivoa?

Mukaansa tempaava soundi ja muotoilu, jonka ansiosta kuulokkeet eivät ala väsyttää. Tottelee saumattomasti Siriä. Luokkansa johtava langaton kantama.
Ylä-äänten erottelu ei ole parhaasta päästä. AirPods Pro -kuulokkeisiin verrattuna joitakin ominaisuuksia puuttuu.

B&O Beoplay E8 2.0

Ylellisimmät True Wireless -kuulokkeet

Harva yltää B&O:n tasolle luksusfiiliksen luomisessa. Sama pätee uuteen E8-malliin. Hinta on kuitenkin kova ja miinuksiakin löytyy.

Soundi on miellyttävä ja ylä-äänet soivat mukavan ilmavasti. Langaton lataus onnistuu. Todella ylellisen tuntuiset kuulokkeet.
Langattomuuden kantomatka on luokkansa huonoin. Pikkutarkat kosketustoiminnot.
Mainos

Päivän tarjoukset

Send this to a friend