TESTISSÄ : RHA TrueConnect

Tenhoavaa premium-laatua

RHA on onnistunut kehittämään luotettavat ja kestävät True Wireless -kuulokkeet.

 itemprop
RHA TrueConnect

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ääni, vakaa yhteys ja tyylikäs premium-look. Näppärä pikalataus.
Ei tukea AAc:lle ja aptX:lle. Pelkkä SBC ei riitä näin kalliin mallin varusteluksi.
Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet

Bluetooth: 5.0

Suojausluokka: IPX5

Koodekki: SBC

Akku: 5 h, 20 lisätuntia kotelosta

Paino: 13 g

Latausjohto: USB-C

Verkkosivusto: www.scanteknik.fi

Hinta: 180 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 180 €

RHA TrueConnect on saatavilla mustana, sinisenä ja valkoisena, ja mukana tuleva kotelo on aina sävy sävyyn. Kotelo luo ylellisen vaikutelman ja tarjoaa 20 lisätuntia soittoaikaa akun viiden tunnin lisäksi. Vartin latauksella saa 50 % ladattua, koko akun lataaminen vie tunnin ja 40 minuuttia.

Napit kestävät vettä ja hikeä, ja tyynyvaihtoehtoja on koko joukko: seitsemän silikonista ja kolme Comply -memory foamia takaavat, että omaan korvaan sopiva istuvuus löytyy.

AirPods Pron tapaan mikrofonit törröttävät molemmista napeista, eli designin suhteen RHA:n esikuva on aika ilmiselvä. Tämän muotoilujipon idea on se, että ulkonevat mikrofonit ovat himpun verran lähempänä puhujan suuta, eli puhelimen toisessa päässä kuullun ymmärtäminen sujuu helpommin.

Bluetooth 5.0 -liitäntä on todella luotettava ja sen kantama on ok. Pääsimme noin 20 metrin päähän kännykästä, ennen kuin ääni katosi. Se lienee useimmille enemmän kuin tarpeeksi, mutta aika lailla vähemmän kuin 50 metriin yltävillä Sonylla ja Apple/Beatsilla.

Istuvuus ja käyttö

Kun on löytänyt sopivimman parin tyynyvaihtoehdoista, istuu TrueConnect kuin unelma. Yhdistäminen kännykkään tapahtuu painamalla molempia nappeja viiden sekunnin ajan. Jos painaa vain yhtä nappia yli sekunnin, herää puheavustaja.

Soiton ohjailu nappien kautta vaatii totuttelua. Vasenta nappia painamalla musiikki alkaa tai pysähtyy ja vastaa puhelimeen. Kaksi painallusta hylkää puhelun tai hyppää seuraavaan biisiin. Jos kuitenkin painaa oikeanpuoleista nappia tuplasti, saa volyymiä nostettua. Kolme painallusta oikealla madaltaa äänenvoimakkuutta, kun taas vasemmalla se aloittaa kappaleen soiton alusta.

Äänenlaatu

RHA TrueConnect on soundiltaan kovin tenhoava. Basso soi isosti, syvästi ja makeasti, joten uusi pop soi kovalla volyymillä herkullisesti. Flyygelin matalimmat bassoäänet saavat ehkä hieman liikaa huomiota, mutta mielestäni RHA onnistuu soimaan nätisti myös ylempää. Keskirekisteri on vähän sulkeutunut toisin kuin muissa RHA:n kuulokkeissa, joita olen testannut. Kalliissa CL1- ja CL2-malleissa on vahva painotus keskirekisteriin, mitä ei tässä ole – kaikeksi onneksi.

mainos

Oikeastaan RHA TrueConnect soi hyvin samantyylisesti kuin Supra Nitro-TX, mutta RHA:lla tilantuntu ei ole yhtä avara ja stereokuva on kapeampi. Se voi johtua siitä, että RHA ei tue aptX:ää eikä AAC:tä, vaan käyttää halvempaa SBC-koodekkia.

mainos

Kaiken kaikkiaan pidän RHA:an soundista, mikä todistaa, ettei speksejä kannata liikaa papereista tuijotella. On nimittäin paljon kuulokkeita, joissa on aptX- ja AAc-tuki ja jotka kuulostavat silti ikävämmiltä kuin nämä.

Johtopäätökset

RHA TrueConnectin soundi on niin tenhoava, että siitä on vaikea olla pitämättä. Muhkea basso vetää puoleensa popin ja rapin ystäviä, mutta toimii kauniisti myös akustisessa musiikissa, jossa kappaleiden pohjasävyt nousevat hyvin esiin.

Keskirekisteri voisi olla reippaampikin ja stereokuva leveämpi, mikä saattaa johtua aptX- ja AAC-tuen puuttumisesta. Kaikesta huolimatta RHA TrueConnect on premium-luokan kuuloke premium-luokan äänenlaadulla.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös