Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: RHA TrueConnect

Tenhoavaa premium-laatua

RHA on onnistunut kehittämään luotettavat ja kestävät True Wireless -kuulokkeet.

Julkaistu 27.11.2019 - 16:07
RHA TrueConnect
Geir Gråbein Nordby

RHA TrueConnect on saatavilla mustana, sinisenä ja valkoisena, ja mukana tuleva kotelo on aina sävy sävyyn. Kotelo luo ylellisen vaikutelman ja tarjoaa 20 lisätuntia soittoaikaa akun viiden tunnin lisäksi. Vartin latauksella saa 50 % ladattua, koko akun lataaminen vie tunnin ja 40 minuuttia.

Napit kestävät vettä ja hikeä, ja tyynyvaihtoehtoja on koko joukko: seitsemän silikonista ja kolme Comply -memory foamia takaavat, että omaan korvaan sopiva istuvuus löytyy.

AirPods Pron tapaan mikrofonit törröttävät molemmista napeista, eli designin suhteen RHA:n esikuva on aika ilmiselvä. Tämän muotoilujipon idea on se, että ulkonevat mikrofonit ovat himpun verran lähempänä puhujan suuta, eli puhelimen toisessa päässä kuullun ymmärtäminen sujuu helpommin.

Mainos

Bluetooth 5.0 -liitäntä on todella luotettava ja sen kantama on ok. Pääsimme noin 20 metrin päähän kännykästä, ennen kuin ääni katosi. Se lienee useimmille enemmän kuin tarpeeksi, mutta aika lailla vähemmän kuin 50 metriin yltävillä Sonylla ja Apple/Beatsilla.

Istuvuus ja käyttö

Kun on löytänyt sopivimman parin tyynyvaihtoehdoista, istuu TrueConnect kuin unelma. Yhdistäminen kännykkään tapahtuu painamalla molempia nappeja viiden sekunnin ajan. Jos painaa vain yhtä nappia yli sekunnin, herää puheavustaja.

Soiton ohjailu nappien kautta vaatii totuttelua. Vasenta nappia painamalla musiikki alkaa tai pysähtyy ja vastaa puhelimeen. Kaksi painallusta hylkää puhelun tai hyppää seuraavaan biisiin. Jos kuitenkin painaa oikeanpuoleista nappia tuplasti, saa volyymiä nostettua. Kolme painallusta oikealla madaltaa äänenvoimakkuutta, kun taas vasemmalla se aloittaa kappaleen soiton alusta.

Äänenlaatu

RHA TrueConnect on soundiltaan kovin tenhoava. Basso soi isosti, syvästi ja makeasti, joten uusi pop soi kovalla volyymillä herkullisesti. Flyygelin matalimmat bassoäänet saavat ehkä hieman liikaa huomiota, mutta mielestäni RHA onnistuu soimaan nätisti myös ylempää. Keskirekisteri on vähän sulkeutunut toisin kuin muissa RHA:n kuulokkeissa, joita olen testannut. Kalliissa CL1- ja CL2-malleissa on vahva painotus keskirekisteriin, mitä ei tässä ole – kaikeksi onneksi.

Oikeastaan RHA TrueConnect soi hyvin samantyylisesti kuin Supra Nitro-TX, mutta RHA:lla tilantuntu ei ole yhtä avara ja stereokuva on kapeampi. Se voi johtua siitä, että RHA ei tue aptX:ää eikä AAC:tä, vaan käyttää halvempaa SBC-koodekkia.

Kaiken kaikkiaan pidän RHA:an soundista, mikä todistaa, ettei speksejä kannata liikaa papereista tuijotella. On nimittäin paljon kuulokkeita, joissa on aptX- ja AAc-tuki ja jotka kuulostavat silti ikävämmiltä kuin nämä.

Johtopäätökset

RHA TrueConnectin soundi on niin tenhoava, että siitä on vaikea olla pitämättä. Muhkea basso vetää puoleensa popin ja rapin ystäviä, mutta toimii kauniisti myös akustisessa musiikissa, jossa kappaleiden pohjasävyt nousevat hyvin esiin.

Keskirekisteri voisi olla reippaampikin ja stereokuva leveämpi, mikä saattaa johtua aptX- ja AAC-tuen puuttumisesta. Kaikesta huolimatta RHA TrueConnect on premium-luokan kuuloke premium-luokan äänenlaadulla.

Karakter
RHA TrueConnect

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ääni, vakaa yhteys ja tyylikäs premium-look. Näppärä pikalataus. Ei tukea AAc:lle ja aptX:lle. Pelkkä SBC ei riitä näin kalliin mallin varusteluksi.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top