TESTISSÄ : RHA TrueConnect

Tenhoavaa premium-laatua

RHA on onnistunut kehittämään luotettavat ja kestävät True Wireless -kuulokkeet.

RHA TrueConnect

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ääni, vakaa yhteys ja tyylikäs premium-look. Näppärä pikalataus.
Ei tukea AAc:lle ja aptX:lle. Pelkkä SBC ei riitä näin kalliin mallin varusteluksi.
Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet

Bluetooth: 5.0

Suojausluokka: IPX5

Koodekki: SBC

Akku: 5 h, 20 lisätuntia kotelosta

Paino: 13 g

Latausjohto: USB-C

Verkkosivusto: www.scanteknik.fi

Hinta: 180 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 180 €

RHA TrueConnect on saatavilla mustana, sinisenä ja valkoisena, ja mukana tuleva kotelo on aina sävy sävyyn. Kotelo luo ylellisen vaikutelman ja tarjoaa 20 lisätuntia soittoaikaa akun viiden tunnin lisäksi. Vartin latauksella saa 50 % ladattua, koko akun lataaminen vie tunnin ja 40 minuuttia.

Napit kestävät vettä ja hikeä, ja tyynyvaihtoehtoja on koko joukko: seitsemän silikonista ja kolme Comply -memory foamia takaavat, että omaan korvaan sopiva istuvuus löytyy.

AirPods Pron tapaan mikrofonit törröttävät molemmista napeista, eli designin suhteen RHA:n esikuva on aika ilmiselvä. Tämän muotoilujipon idea on se, että ulkonevat mikrofonit ovat himpun verran lähempänä puhujan suuta, eli puhelimen toisessa päässä kuullun ymmärtäminen sujuu helpommin.

Bluetooth 5.0 -liitäntä on todella luotettava ja sen kantama on ok. Pääsimme noin 20 metrin päähän kännykästä, ennen kuin ääni katosi. Se lienee useimmille enemmän kuin tarpeeksi, mutta aika lailla vähemmän kuin 50 metriin yltävillä Sonylla ja Apple/Beatsilla.

Istuvuus ja käyttö

Kun on löytänyt sopivimman parin tyynyvaihtoehdoista, istuu TrueConnect kuin unelma. Yhdistäminen kännykkään tapahtuu painamalla molempia nappeja viiden sekunnin ajan. Jos painaa vain yhtä nappia yli sekunnin, herää puheavustaja.

Soiton ohjailu nappien kautta vaatii totuttelua. Vasenta nappia painamalla musiikki alkaa tai pysähtyy ja vastaa puhelimeen. Kaksi painallusta hylkää puhelun tai hyppää seuraavaan biisiin. Jos kuitenkin painaa oikeanpuoleista nappia tuplasti, saa volyymiä nostettua. Kolme painallusta oikealla madaltaa äänenvoimakkuutta, kun taas vasemmalla se aloittaa kappaleen soiton alusta.

Äänenlaatu

RHA TrueConnect on soundiltaan kovin tenhoava. Basso soi isosti, syvästi ja makeasti, joten uusi pop soi kovalla volyymillä herkullisesti. Flyygelin matalimmat bassoäänet saavat ehkä hieman liikaa huomiota, mutta mielestäni RHA onnistuu soimaan nätisti myös ylempää. Keskirekisteri on vähän sulkeutunut toisin kuin muissa RHA:n kuulokkeissa, joita olen testannut. Kalliissa CL1- ja CL2-malleissa on vahva painotus keskirekisteriin, mitä ei tässä ole – kaikeksi onneksi.

mainos

Oikeastaan RHA TrueConnect soi hyvin samantyylisesti kuin Supra Nitro-TX, mutta RHA:lla tilantuntu ei ole yhtä avara ja stereokuva on kapeampi. Se voi johtua siitä, että RHA ei tue aptX:ää eikä AAC:tä, vaan käyttää halvempaa SBC-koodekkia.

mainos

Kaiken kaikkiaan pidän RHA:an soundista, mikä todistaa, ettei speksejä kannata liikaa papereista tuijotella. On nimittäin paljon kuulokkeita, joissa on aptX- ja AAc-tuki ja jotka kuulostavat silti ikävämmiltä kuin nämä.

Johtopäätökset

RHA TrueConnectin soundi on niin tenhoava, että siitä on vaikea olla pitämättä. Muhkea basso vetää puoleensa popin ja rapin ystäviä, mutta toimii kauniisti myös akustisessa musiikissa, jossa kappaleiden pohjasävyt nousevat hyvin esiin.

Keskirekisteri voisi olla reippaampikin ja stereokuva leveämpi, mikä saattaa johtua aptX- ja AAC-tuen puuttumisesta. Kaikesta huolimatta RHA TrueConnect on premium-luokan kuuloke premium-luokan äänenlaadulla.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös