Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Supra Nero-TX

Harvinaisen hyvä löytö

Täysin langattomat kuulokkeet alle satasella yllättävät iloisesti.

Julkaistu 27.11.2019 - 15:54
Supra Nero-TX
Geir Gråbein Nordby

Oikeastaan Supra Nero-TX on liian edullinen tähän testiin, jossa tarkoitus on vertailla premium-kuulokkeita. Niihin luemme yleensä 150-200 euroa maksavat laitteet. Nämä Ruotsissa suunniteluut ja Kiinassa valmistetut kuulokkeet ilmestyvät kisaan ja lyövät pöytään 90 euron hintalapun. Mutta onko se premiumia? Ei kai sentään.

Mutta hetkinen! Supran akunkesto on pisin, johon olemme täysin langattomissa kuulokkeissa törmänneet. Itse kuulokkeet jaksavat tosin soittaa tavalliset 5 tuntia, mutta kotelosta saa uskomattomat 75 lisätuntia päälle. Napit voi siis huoletta ottaa matkalle mukaan ja ladata kuulokkeet vasta kotiin päästyä.

Tästä näkökulmasta Nero-TX ei vaikuta mitenkään halvalta verrattuna premium-luokan yksinkertaisimpiin malleihin (Audio-Technica, katsomme sinua).

Mainos

Käyttö ja ominaisuudet

Toiminnoiltaan Supra Nero-TX on perustasoa. Ne on varustettu Bluetooth 5.0:lla, joka tarjoaa vakaan yhteyden ja keskinkertaisen kantomatkan. Saimme ulkona tulokseksi 25 metriä eli puolet siitä, mihin Sony ja Apple/Beats pystyy.

Latauskin tapahtuu Micro-USB:llä eikä USB-C:llä. Olisi ollut jännä nähdä, miten nopeasti kotelo olisi ladannut täyteen, jos latausliitäntä olisi ollut optimoitu pikalataukselle.

Kuulokkeet istuvat hyvin. Napit ovat niin pienet ja kevyet, että niitä tuskin huomaa. Pakkauksessa tulee kuitenkin mukana vain kolme paria tyynyjä, joista kahdet olivat omiin korviini liian pienet. Kolmas taas liukui korvasta hieman liiankin kevyesti, joten päädyin testin nimissä huijaamaan ja käytin omia tyynyjäni, jotka istuvat korviini tietysti erinomaisesti. Kokeilin myös muutamaa Comply- eli memory foam -tyynyä vertaillakseni, ettei soundi muutu tyynyä vaihtamalla.

Äänenlaatu

Supran soundi on tunnetusti tiukka ja bassovoittoinen. Patricia Barberin Use Me -kappaleen tuplabasso soi jättimäisesti, mutta silti luonnollisesti. Supra on varmasti lisäillyt omiaan bassoo, mutta kaikesta huolimatta se kuulostaa tuplabassolta, jossa on vielä hiukan lisää potkua.

Nero-nappien stereokuva on hyvä ja tilantuntua mukavasti. Bassosoitinten koko on miellyttävä ja viulujen sointi luonnollinen ja täyteläinen. Hyvää täyteläisyyttä täydentää ylempänä soivien keveiden äänten tarkkuus. Läsnäolon tuntu (1–5 kHz) on jokseenkin rajoittunut, joten vibraatoissa saisi olla enemmän painetta.

Pikkuisen innokas basso ei jyrää klassisessa musiikissa, ja popissa ja rockissa se on vain paikallaan. Hyvät ja iskevät rytmit!

Johtopäätökset

Supra Nitro-TX on parhaimman kuuloinen täysin langaton kuulokemalli, jonka alle satasella tällä hetkellä saa. 5 tunnin akunkesto ja järjettömän 75 tunnin lisälatauksen ansiosta Nero-TX on varsin kiinnostava vaihtoehto!

Täydellisessä maailmassa Supran ylä-äänissä olisi enemmän ilmavuutta ja ylemmässä keskirekisterissä enemmän vivahteita. Ottaen huomioon, että kyseessä on kuitenkin testin halvimmat – eivätkä suinkaan huonoimmat – kuulokkeet, voi rahoille todella tuntea saavansa vastinetta. Korvatyynyt voi tosin joutua hankkimaan itse.

Karakter
Supra Nero-TX

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin hyvä ääni ja harvinaisen kova latauskapasiteetti kotelossa. Bluetooth-yhdistäminen täytyy tehdä tietyssä järjestyksessä. Tyynyvaihtoehtoja vain vähän. Langaton kantama keskikertainen.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top