Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Bang & Olufsen Beoplay EX

Bang & Olufsenin parhaat nappikuulokkeet

Beoplay EX on vertailun kalleimpia täyslangattomia, mutta parhaimmillaan ne ovat todella hyvät.

Julkaistu 04.08.2023 - 07:00
Bang & Olufsen Beoplay EX
Geir Gråbein Nordby

Beoplay EX on B&O:n ensimmäinen nappikuulokemalli tikkumaisilla mikrofoneilla, jotka parantavat puheluiden äänenlaatua. Muotoilu on tyylikästä ja kaikki värivaihtoehdot antavat kuulokkeille maukkaan ilmeen.

B&O ilahduttaa etenkin istuvuudellaan. Laitoin kuulokenapit korviin, ja siellä pysyivät! Istuvuus oli yhtä jämäkkää kuin mukavaakin – nämä ovat itse asiassa mukavimmat täyslangattomat, joita olen kokeillut!

Useimpien nappikuulokkeiden tapaan Beoplay EX tottelee hipaisukäskyjä, joilla aloitetaan ja pysäytetään musiikki tai siirrytään soittolistalla eteen- tai taaksepäin ja niin edelleen. Puheavustajan saa käyttöönsä napauttamalla oikeaa kuulokenappia kolme kertaa.

Mainos
Bang & Olufsen Beoplay-EX-gold-Graabein
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Naputtelukäskyt toimivat, mutta niiden opettelu vie aikaa, joten itse käytänkin vain puhelinta kaikkeen ohjaukseen. Joskus voi toki olla kätevää, ettei tarvitse kaivaa puhelinta esiin.

Beoplay EX tukee Bluetooth 5.2:a ja multipoint-yhteyttä, joten kuulokkeet voivat olla samanaikaisesti yhdistettynä kahteen laitteeseen. Kilpailijoihin verrattuna langaton kantama on lyhyempi, mutta toimii kuitenkin luotettavasti 10 metriin saakka. Puheluissa ääni toistuu selkeästi ja melu vaimenee tehokkaasti. Myös vastamelu on hyvää, vaikkakin osa bassoäänistä pääsee läpi.

Bang & Olufsen Beoplay-EX-black
Kuva: Bang & Olufsen

B&O Beoplay EX:n äänenlaatu

Neutraalilla Optimal-asetuksella sointi jää vähän latteaksi ja diskantti toistuu terävähkösti. Ei kauhean ihanteellinen lähtökohta lempimusiikin kuuntelulle. Valmisasetuksista hyvää ääntä tarjoaa Sport. Siinä tosin on ehkä hieman liikaa bassoa ja diskantissa edelleen terävyyttä.

Onneksi ääntä voi säätää itsekin. Se tapahtuu liikuttelemalla pistettä ympyrän muotoisella kaaviolla. Sen hahmottaminen voi tuntua aluksi hankalalta, mutta ainakin homma hoituu.

Bang & Olufsen Beoplay-EX-lifestyle5
Kuva: Bang & Olufsen

Päädyn itse ympyrän lämpimämmälle puolelle, sillä haluan bassoon täyteläisyyttä. Säädön jälkeen basso asettuu hyväksi vastapainoksi diskantille, jonka terävyys kaikkoaa. Jos haluaa vieläkin pyöreämpää diskanttia, voi pistettä viedä enemmän vasemmalle. Sport-asetuksella piste on melkein oikealla kohdalla, mutta liikaa basson puolella.

Lue myös: Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS – Luksusluokan pelikuulokkeet

Kuulokenapeista on siis mahdollista saada todella hyvää ääntä aikaiseksi, ja silloinkin, kun basso yltyy liialliseksi, ei se peitä keskirekisteriä. Basso on täyteläinen samalla, kun laulu ja soittimet säilyttävät sointiluonteensa.

Ainoa miinuspuoli on, että aina, kun tallentaa uuden asetuksen, vanha häviää. Tallennettua asetusta ei voi muuttaa, vaan muutokset pitää tallentaa omana uutena asetuksenaan.

Bang & Olufsen Beoplay-EX-lifestyle3
Kuva: Bang & Olufsen

Yhteenveto: Bang & Olufsen Beoplay EX

Bang & Olufsen Beoplay EX näyttää juuri niin hyvältä kuin hinnan perusteella soisikin. Ne istuvat toimittajan korviin kuin unelma, paremmin kuin muut. Puheluiden äänenlaatu on erinomainen ja vastamelu riittävän hyvä. Äänenlaatu on pienten säätöjen ja basson hillitsemisen jälkeen todella hyvä. Jos ei jaksa säätää ääntä itse, on Sport-asetus hyvä. Beoplay EX on selkeästi Bang & Olufsenin kaikkien aikojen paras nappikuulokemalli. Langaton kantama saisi kyllä olla pidempi.

Karakter
Bang & Olufsen Beoplay EX
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Todella tyylikkäät napit, moitteeton laatuvaikutelma ja Sport-asetuksella hyvä ääni – ja mahdollisuus vielä säätää sointia itse. Hyvä puheluiden äänenlaatu. Luokkansa paras istuvuus! Soinnista puuttuu dynaamisuutta ja pomppua, ja neutraali asetus kuulostaa lattealta. Langaton kantama saisi olla pidempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top