Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Technics EAH-AZ80

Paras sointi

Technics lupaa EAH-AZ80:n tarjoavan kaikkien aikojen selkeintä puheluääntä ja parasta vastamelua.

Julkaistu 04.08.2023 - 07:00
Technics EAH-AZ80
Geir Gråbein Nordby

Technics EAH-AZ80 on kehitetty parasta äänenlaatua ja istuvuutta vaativille käyttäjille, jotka haluavat myös parhaan mahdolllisen äänenlaadun puheluihin ja videokokouksiin. Suuren 10-millisten elementtien pitäisi pystyä tarjoamaan kunnon dynamiikat ja basso. LDAC-tuen eli lähes CD-laatuisen Bluetooth-äänen vuoksi odotuksemme äänenlaadun suhteen ovat korkealla.

Technics pitää puheluiden ja etätapaamisten äänenlaatua tärkeänä, joten kuulokkeissa on lukuisia mikrofoneja tarkasti sijoitettuna, jotta puheääni tallentuisi hyvin ja ympäristön äänet jäisivät vaimeiksi.

Kun kuuntelee musiikkia hälyssä, käytetään digitaalista ja analogista vastamelua vaimentamaan turhaa meteliä.

Mainos
Technics EAH-AZ80 silver-enhanced
Kuva: Technics

Koska vastamelun vaikutelma vaihtelee ihmisestä riippuen erilaisista korvien muodoista johtuen, on tärkeää löytää erilaisista sovitteista sopivin, jonka jälkeen ääntä voi säätää Technics Audio Connect -sovelluksesta.

Tarjolla on kaksi ympäristöääniasetusta: Natural Ambient ja Attention. Ensimmäinen toistaa kaikki taajuudet, kun taas jälkimmäinen korostaa ihmisääniä.

Lue myös: Technics EAH-AZ60 – Erinomaista työtä Technicsiltä

Multipoint-yhteyden ansiosta kuulokkeet voivat olla samanaikaisesti yhdistettyinä kolmeen eri laitteeseen, vaikkapa puhelimeen, kannettavaan ja tablettiin. Näin musiikin kuuntelua voi harrastaa yhdellä laitteella, vaihtaa puheluun toisella ja siirtyä videotapaamiseen kolmannella. Akunkesto on ilman vastamelua 7,5 tuntia ja vastamelun tai ympäristöäänten kanssa 7 tuntia. Kotelosta saa 24–25 tuntia lisää akunkestoa.

Buisness Woman outside with earbuds AZ80 by Technics
Kuva: Technics

 

Technics EAH-AZ80:n äänenlaatu

Vastamelu on yhtä hyvää kuin edistyksellistäkin. Se pitää kalibroida ensin hälyssä, jonka jälkeen ympäristöäänet hienosäädetään tilanteen mukaan.

Musiikki kuulostaa mahtavalta! Sointi on tasapainoinen ilman EQ-säätöjäkin. Keskirekisteri on kirkas ja erotteleva, basso taas erotteleva ja energinen. Sekä laulu että soittimet pääsevät esille kauniisti, ja dynamiikat pysyvät upeasti kontrollissa.

Valmiita esiasetuksia on tarjolla, ja äänen voi räätälöidä myös vapaasti 5-käyräisellä taajuuskorjaimella. Sitä ei oikeastaan tarvita, sillä ääni on jo valmiiksi juuri sellainen kuin pitääkin.

Doja Catin räppäys kuulostaa kovalta ja kirkkaalta. Rufus Wainwright ja Brandi Carlile erottuvat toisistaan laulaessaan kauniisti synkästä murhasta. Kitara soi kerroksellisesti ja jokainen näppäily on tarkasti kohdillaan.

Jos omistaa Android-puhelimen, voi hyödyntää erityisen hyvän äänenlaadun LDAC-koodekkia. Jos valitsee enimmäissyvyyden 990 kbit/s 330:n sijaan, ei multipoint-yhteyttä voi käyttää kaistanleveyden tukkiintumisen vuoksi. Soinnin saa sillä kuitenkin ilmavammaksi ja vivahteikkaammaksi. Pianokin soi raikkaasti ja tilavasti kuin isossa huoneessa. Todella vaikuttavaa.

Technics EAH-AZ80 black-enhanced
Kuva: Technics

Yhteenveto: Technics EAH-AZ80

Technics EAH-AZ80 on erinomainen kuulokemalli, joka osaa monia hienoja temppuja ja vieläpä hyvin. Vastamelu on edistyksellinen, puheentoisto laadukasta ja musiikin äänenlaatu lositavaa. Ääntä voi myös säätää itse taajuuskorjaimella, mutta parasta on se, ettei edes tarvitse, kun Technics tarjoaa luokkansa parhaimmistoon kuuluvaa sointia jo tehdasasetuksilla.

Karakter
Technics EAH-AZ80
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

AZ80 tarjoaa monipuoliset ominaisuudet, edistyksellisen vastamelun ja aivan loistavan äänenlaadun. Upeaa! Toimintoja on niin paljon, että sovellukseen voi eksyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top