Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Bose QuietComfort Earbuds II

Iso parannus entiseen

Bose on parantanut surkeita QuietComfort Earbuds -kuulokkeittaan ja onnistunut Earbuds II -mallin kanssa kaikin tavoin paremmin.

Julkaistu 04.08.2023 - 07:00
Bose QuietComfort Earbuds II
Geir Gråbein Nordby

Bose QuietComfort Earbuds II on saanut muutaman uuden ominaisuuden ja 30 % pienemmän koon edeltäjäänsä verrattuna. Sen huomaa: uutuusmalli on merkittävästi mukavampi. Mikrofonivarren ansiosta puheluiden äänenlaatu on parempi kuin aiempien mallien varrettomissa versioissa.

Vastamelulle ja ympäristöäänille voi tallentaa neljä eri asetusta. Sovellus tosin on vähän kenkku ja vaihtelee itsekseen hiljaisuuden ja ympäristöäänien välillä.

Bose QuietComfort Earbuds II in box
Kuva: Bose

Sovelluksen EQ-toimintoa voi säätää viiden taajuusalueen osalta, mutta se saisi toimia intuitiivisemmin. Jälleen sovelluksen puolivalmius tulee ilmi ja asetukset vaihtuvat itsekseen. Toivottavasti kyseessä oli vain testiversiotamme vaivannut ongelma. Tässä vaiheessa on myönnettävä, että sain kuulokkeet testiin jo aiemmin, mutta ehdin kuitenkin hukata ne ennen kuin testi pääsi kunnolla vauhtiin. Silloin en huomannut tällaisia ongelmia.

Mainos

Lue myös: Bose QC45 – Bose ei yllätä

Kaupasta tilalle hakemani kappale ei kuitenkaan ole kovin luotettavan oloinen. Voi olla, että uusin päivitys on vaivojen syy. En edes löytänyt sovelluksesta CustomTune-toimintoa, joka kalibroisi äänen erikseen kummallekin korvalle.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle
Kuva: Bose

Bose QuietComfort Earbuds II:n äänenlaatu

Onneksi kuulokkeet ovat muutakin kuin töksähtelevä sovelluksensa. Kaikeksi onneksi nimittäin QuietComfort Earbuds II:n äänenlaatu on paljon parempi kuin edeltäjillään. Ensinnäkin volyymia riittää – ehkä jopa eniten koko vertailussa! Ainakin hetkellisesti, sillä jonkin ajan kuluttua musiikki vaimenee tavalliselle äänenvoimakkuudelle, ehkäpä suojellakseen käyttäjän kuuloa. Moni muu kuulokemalli kun rajoittaa enimmäisvolyymin 85 dB:iin.

Bose-QuietComfort-Earbuds-II-app- enhanced
Kuva: Bose

Bosen isoin vahvuus on dynaamisessa keskirekisterissä. Laulu ja soittimet soivat vahvoina. Myös bassossa on energiaa, joka tuo hyvää iskua räppiin ja elektropopiin. Energiaa on tosin ylemänä bassorekisteriä kuin mihin olen tottunut, mikä saa kontrabasson kuulostamaan turvonneelta keskirekisterissä. Ylärekisteristä puuttuu ilmavuutta, jota en saanut korjattua EQ-asetuksilla.

Ei ole vaikea löytää kilpailijoita, joiden sointi on akustisen musiikin kanssa luonnollisempi. Bosesta on silti helppo pitää, ja kuulokkeet todella ovat paljon paremmat kuin sarjan edelliset sukupolvet.

Bose QuietComfort Earbuds II lifestyle 2- enhanced
Kuva: Bose

Yhteenveto: Bose QuietComfort Earbuds II

Bose QuietComfort Earbuds II on merkittävä hyppäys laadussa sarjan edellisiin sukupolviin verrattuna. Kooltaan ne ovat kompaktimmat, mutta ennen kaikkea äänenlaatu on parantunut. Edeltäjässä ääni oli terävä ja epämiellyttävä, kun taas uutuudessa sointi on musikaalisempi. Ja vahva!

Karakter
Bose QuietComfort Earbuds II
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Vahva ja homogeeninen sointi. Mukava istuvuus, hyvä äänenlaatu puheluissa ja hyvä vastamelu. Basso on vähän suttuinen ja diskantista puuttuu ilmaa. Keskinkertainen akunkesto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top