Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ Bose QuietComfort Earbuds

Vaisu esitys Boselta

Odotimme QuietComfort-sarjan langattomilta nappikuulokkeilta paljon enemmän.

forfatter
Julkaistu 16.12.2020 - 05:00
Karakter
Bose QuietComfort Earbuds
Ääni & Kuva kiteyttää
Luokkansa parasta vastamelua! Kuulokkeet kestävät vettä. Langaton lataus.
Keskinkertainen ääni ja puheluiden laatu on pettymys.
Faktat
  • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.1
  • IP-luokitus: IPX4
  • Koodekit: AAC, SBC
  • Akunkesto: 6 h + 12 h kotelosta
  • Paino: 17 g
  • Latausjohto: USB C
  • Verkkosivusto: bose.fi
Hinta: 290Pr. 16.12.2020

QuietComfort Earbuds on Bosen ensimmäinen suositun QuietComfort-vastamelumalliston langaton nappikuuloke. Brändi on vahvempi kuin aiemmin nimetyillä nappikuulokkeilla QuietControl ja SoundSport.

Tällä kertaa Bose lupaa nappikuulokkeisiin yhtä hyvää vastamelua kuin NCH 700 -kuulokkeissa. Tässä tapauksessa se ei olisi huono juttu, sillä nappikuulokkeissa vastamelu tuppaa joka tapauksessa olemaan heikompi kuin sankakuulokkeissa. Tehokkaan passiivisen melunvaimennuksen kanssa ANC on yleensä toiminut hyvin, mutta Bose haluaa viedä QuietComfort Earbudsien laadun pidemmälle.

Ulkopuolisten äänten fyysiseen estämiseen tarjolla on StayHear Max -nimiset kärjet, joiden luvataan istuvan pehmeästi mutta tiukasti korvaan. Vastasignaalin tuottamiseen käytetään montaa mikrofonia, jotka mittaavat ääniä ja antavat ne erillisen äänikortin algoritmin analysoitavaksi. Napit tuottavan vastasignaalin millisekunnin murto-osassa.

Suurta ja suureellista

Mikään QC Earbudseissa ei ole pientä ja hillittyä. Kotelo on niin iso, ettei sitä kovin tiukkojen housujen taskuun kannata kuvitella työntävänsä. Myös kuulokenapit ovat isot ja painavat, mutta silikoniset siivekkeet estävät niitä tippumasta. Ratkaisu toimii, eivätkä kuulokkeet tunnu painavilta tai löysiltä.

 

Bose QuietComfort Earbuds Triple Black (4)
Mikään Bose QuietComfort Earbudseissa ei ole pientä. Kuva: Bose

Helppokäyttöiset kuulokkeet

QuietComfort-nappikuulokkeiden lataus onnistuu langattomasti Qi-laturilla. Bosen sovelluksella yhdistäminen on tehty erityisen helpoksi, sillä napit voi nimetä ja saada sovelluksesta myös apua niiden istuvuuteen. Vastamelun määrää voi säätää samoin kuin sitä, kuinka paljon ympäristön ääniä haluaa päästää läpi.

Hauskaa on, että kumpaakin toimintoa säädetään samasta säätimestä sovelluksessa. Vasemmalla oleva säädin päästää kaikki äänet läpi, ja oikealle vedettynä vastamelu on täysillä. Kaikki siltä väliltä onnistuu tietysti myös. Sovellukseen voi tallentaa kolme suosikkiasetustaan, joiden välillä voi vaihtaa tuplanäpäyttämällä vasenta kuulokenappia.

Ja niin, vastamelu toimii loistavasti. Se onkin Bosen paras ominaisuus.

Bose QuietComfort Earbuds SPREAD(2)
QuietComfort Earbudsien onnistunein ominaisuus on vastamelu. Kuva: Bose

Puhelut, huhhuh

Sitä luulisi, että näin edistyksellisillä mikrofoneilla ja loistavan vastamelun edellyttämällä elektroniikalla myös puheuiden laadun on oltava ensiluokkaista. No, ei se ole. Oma ääneni toistuu Bosen kuulokkeissa koko testin huonoiten.

Vastapuolen puhe kuuluu kyllä, mutta ääni on koko ajan selkeyden rajoilla. Ääni on terävä ja epämiellyttävä, ja DSP aiheuttaa säröä ääneen. Toivottavasti jokin tuleva päivitys korjaa tilanteen.

 

Bose QuietComfort Earbuds Soapstone (1)
Kuva: Bose

Musiikin äänenlaatu

Bose QuietComfort Earbudsien ääni on melko puhdas, eikä mikään kuulosta erityisen sulkeutuneelta tai suttuiselta. Jessie Reyezin laulu Avenue Beatin F2020-kappaleessa toistuu kirkkaana ja miellyttävänä äänikuvan etualalla.

Miinuspuolena on Bosen hiukan kova ja terävä vivahde äänessä. Ylempi keskirekisteri nousee helposti esiin, joten jokainen virvelirummun isku viiltää korvaa. Bassoäänet ovat puhtaita ja fyysisiä, mutta kovalla volyymilla soittaminen ei ole järin mukavaa.

Toisin sanoen, kuulokkeiden isompi koko ei tarkoita kovempaa ääntä. Tai edes pidempää akunkestoa isommasta latauskotelosta.

Verrokiksi sanottakoon, että Sennheiser CX 400BT soi vivahteikkaammin ja erottelevammin yläpäästään, ja Bosen suorempi kilpailija Momentum True Wireless II on musikaalisempi ja yksityiskohtaisempi diskanttirekisteri.

True wireless ørepropper. Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby
Vasemmalta oikealle: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Johtopäätökset

Bose QuietComfort Earbuds on premium-malli, jossa suurimmat paukut on laitettu vastamelun kehittämiseen. Vastamelu onkin ensiluokkaista – voi melkein mennä rakennustyömaalle nautiskelemaan hiljaisuudesta.

Vähemmän hienoa on äänenlaatu, joka on terävää ja huonosti erottelevaa hintaan nähden. Kisa on kovaa eikä ole vaikea löytää paremmalta kuulostavia kuulokkeita. Puheluiden laatu on myöskin pettymys.

Kun vielä otetaan Bosen kalliimpi hinta huomioon, eivät QC Earbuds -kuulokkeet sijoitu kovin korkealle tässä testissä.

6 true wireless in ear EQ 1
Testikuulokkeiden taajuuskäyrät. Yksikään testin kuulokkeista ei ole neutraali, ja monien käyrä muistuttaa toisiaan. Se ei tarkoita, että ne myös kuulostaisivat samalta. Mitattu minidDSP EARS -mikrofonia ja REW-ohjelmistoa käyttäen.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

Sennheiser CX 400BT

Simppeli suosikkimme

CX 400BT on Sennheiserin edullinen kuulokemalli, josta on riisuttu kaikki ylimääräinen.

Hyvä ääni ja selkeät puhelut, hyvä istuvuus ja helppo käyttää. Hyvä akunkesto.
Ei vastamelua eikä ympäristön äänten läpi pääsyä. Kuulokkeet eivät kestä vettä.

X by Kygo Xellence

Kygon parhaat nappikuulokkeet

X by Kygo tähtää korkealle premium-nappikuulokemallillaan Xellence – ja onnistuu pääosin hyvin.

Herkullinen basso ja tenhoava ääni, hyvä vastamelu ja mahdollisuus säätää ääntä omalle kuulolle sopivaksi.
Basso voi joillekin olla liian hento. Meidän tapauksessamme tilanne helpottui sovelluksen kuulotestin jälkeen, mutta se aiheutti uusia ongelmia. Puheluiden laatu voisi olla parempi.

Jabra Elite 85t

Vastameluluksusta minikoossa

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!

Erinomainen säätyvä vastamelu. Kotelon lataus onnistuu langattomasti.
Ei aptX-tukea. Tarjolla on kuulokkeita, joissa on parempi erottelevuus ylä-äänissä.

Sony WF-SP800N

Sonyn kuulokkeet aktiiviliikkujalle

Sonyn uusi, entistä edullisempi ja hyvin päivitetty treenikuulokemalli korvaa vanhahtavan lippulaivamallin.

Taattua Sony-laatua edullisesti. Kestävä ja kaunisääninen kuulokemalli.
Keskinkertainen puheluiden laatu. Maksimiäänenvoimakkuus melko hiljainen. Miksi ei Sonyn LDAC-koodekki ole käytössä?

Huawei Freebuds Pro

Kloonin hyökkäys

Häpeämättömästi AirPodseja kopioivia kuulokkeita tulee sellaiseen tahtiin, ettei niihin kiinnitä enää jjuuri huomiota. Huawein kopio on kuitenkin ehkä parhaasta päästä.

Luonnollinen ja hyvä ääni, vastamelu toimii hyvin ja äänenlaatukin on hyvä. Erinomainen laatuvaikutelma!
Basso voi möykätä turhan paljon. Androidin käyttäjät voivat säätää ääntä sovelluksesta, mutta iPhonen omistajat eivät. Kuulokkeet eivät kestä vettä. Vastamelun kanssa akunkesto on lyhyt.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Minkään ei pitäisi kuulostaa tältä Ei bassoa, ei langatonta latausta, ei vastamelua. ”Ei minkään” äänikään ei vakuuta.
...Maksoi mitä maksoi Mark Levinson ei ole ennenkään tehnyt halpistavaraa eikä aloita nytkään. Mutta kuinka hyvät ovatkaan valmistajan ensimmäiset langattomat vastamelukuulokkeet?
Toisenlaiset treenikuulokkeet Yamaha TW-ES5A on hyvin istuva ja hyvältä kuulostava, joskin melko painava ja suuri, täyslangaton kuulokemalli treenaamiseen.
Voittajaresepti Focalilta Focal Bathys kuuluu kategoriaan ”pakko saada”: kuulokkeiden äänenlaatu on poikkeuksellinen, istuvuus upea ja vastamelu loistava.
Pro-pelikuulokkeet luksusluokassa Steelseriesin huippumallissa on ihan kaikki, mitä voi toivoa.
Musikaalista taikuutta Saksalaisen T+A:n edullisin kuulokemalli ei todellakaan ole halpa, mutta ai että, miten ihanasti se soi.