TESTISSÄ: Bose QuietComfort Earbuds

Vaisu esitys Boselta

Odotimme QuietComfort-sarjan langattomilta nappikuulokkeilta paljon enemmän.

Bose QuietComfort Earbuds

Julkaistu 16.12.2020 - 05:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Luokkansa parasta vastamelua! Kuulokkeet kestävät vettä. Langaton lataus.
Keskinkertainen ääni ja puheluiden laatu on pettymys.
Faktat
  • Tyyppi: Täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.1
  • IP-luokitus: IPX4
  • Koodekit: AAC, SBC
  • Akunkesto: 6 h + 12 h kotelosta
  • Paino: 17 g
  • Latausjohto: USB C
  • Verkkosivusto: bose.fi

QuietComfort Earbuds on Bosen ensimmäinen suositun QuietComfort-vastamelumalliston langaton nappikuuloke. Brändi on vahvempi kuin aiemmin nimetyillä nappikuulokkeilla QuietControl ja SoundSport.

Tällä kertaa Bose lupaa nappikuulokkeisiin yhtä hyvää vastamelua kuin NCH 700 -kuulokkeissa. Tässä tapauksessa se ei olisi huono juttu, sillä nappikuulokkeissa vastamelu tuppaa joka tapauksessa olemaan heikompi kuin sankakuulokkeissa. Tehokkaan passiivisen melunvaimennuksen kanssa ANC on yleensä toiminut hyvin, mutta Bose haluaa viedä QuietComfort Earbudsien laadun pidemmälle.

Ulkopuolisten äänten fyysiseen estämiseen tarjolla on StayHear Max -nimiset kärjet, joiden luvataan istuvan pehmeästi mutta tiukasti korvaan. Vastasignaalin tuottamiseen käytetään montaa mikrofonia, jotka mittaavat ääniä ja antavat ne erillisen äänikortin algoritmin analysoitavaksi. Napit tuottavan vastasignaalin millisekunnin murto-osassa.

Suurta ja suureellista

Mikään QC Earbudseissa ei ole pientä ja hillittyä. Kotelo on niin iso, ettei sitä kovin tiukkojen housujen taskuun kannata kuvitella työntävänsä. Myös kuulokenapit ovat isot ja painavat, mutta silikoniset siivekkeet estävät niitä tippumasta. Ratkaisu toimii, eivätkä kuulokkeet tunnu painavilta tai löysiltä.

 

Mikään Bose QuietComfort Earbudseissa ei ole pientä. Kuva: Bose

Helppokäyttöiset kuulokkeet

QuietComfort-nappikuulokkeiden lataus onnistuu langattomasti Qi-laturilla. Bosen sovelluksella yhdistäminen on tehty erityisen helpoksi, sillä napit voi nimetä ja saada sovelluksesta myös apua niiden istuvuuteen. Vastamelun määrää voi säätää samoin kuin sitä, kuinka paljon ympäristön ääniä haluaa päästää läpi.

Hauskaa on, että kumpaakin toimintoa säädetään samasta säätimestä sovelluksessa. Vasemmalla oleva säädin päästää kaikki äänet läpi, ja oikealle vedettynä vastamelu on täysillä. Kaikki siltä väliltä onnistuu tietysti myös. Sovellukseen voi tallentaa kolme suosikkiasetustaan, joiden välillä voi vaihtaa tuplanäpäyttämällä vasenta kuulokenappia.

Ja niin, vastamelu toimii loistavasti. Se onkin Bosen paras ominaisuus.

QuietComfort Earbudsien onnistunein ominaisuus on vastamelu. Kuva: Bose

Puhelut, huhhuh

Sitä luulisi, että näin edistyksellisillä mikrofoneilla ja loistavan vastamelun edellyttämällä elektroniikalla myös puheuiden laadun on oltava ensiluokkaista. No, ei se ole. Oma ääneni toistuu Bosen kuulokkeissa koko testin huonoiten.

Vastapuolen puhe kuuluu kyllä, mutta ääni on koko ajan selkeyden rajoilla. Ääni on terävä ja epämiellyttävä, ja DSP aiheuttaa säröä ääneen. Toivottavasti jokin tuleva päivitys korjaa tilanteen.

 

Kuva: Bose

Musiikin äänenlaatu

Bose QuietComfort Earbudsien ääni on melko puhdas, eikä mikään kuulosta erityisen sulkeutuneelta tai suttuiselta. Jessie Reyezin laulu Avenue Beatin F2020-kappaleessa toistuu kirkkaana ja miellyttävänä äänikuvan etualalla.

Miinuspuolena on Bosen hiukan kova ja terävä vivahde äänessä. Ylempi keskirekisteri nousee helposti esiin, joten jokainen virvelirummun isku viiltää korvaa. Bassoäänet ovat puhtaita ja fyysisiä, mutta kovalla volyymilla soittaminen ei ole järin mukavaa.

Toisin sanoen, kuulokkeiden isompi koko ei tarkoita kovempaa ääntä. Tai edes pidempää akunkestoa isommasta latauskotelosta.

Verrokiksi sanottakoon, että Sennheiser CX 400BT soi vivahteikkaammin ja erottelevammin yläpäästään, ja Bosen suorempi kilpailija Momentum True Wireless II on musikaalisempi ja yksityiskohtaisempi diskanttirekisteri.

Vasemmalta oikealle: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Johtopäätökset

Bose QuietComfort Earbuds on premium-malli, jossa suurimmat paukut on laitettu vastamelun kehittämiseen. Vastamelu onkin ensiluokkaista – voi melkein mennä rakennustyömaalle nautiskelemaan hiljaisuudesta.

Vähemmän hienoa on äänenlaatu, joka on terävää ja huonosti erottelevaa hintaan nähden. Kisa on kovaa eikä ole vaikea löytää paremmalta kuulostavia kuulokkeita. Puheluiden laatu on myöskin pettymys.

Kun vielä otetaan Bosen kalliimpi hinta huomioon, eivät QC Earbuds -kuulokkeet sijoitu kovin korkealle tässä testissä.

Testikuulokkeiden taajuuskäyrät. Yksikään testin kuulokkeista ei ole neutraali, ja monien käyrä muistuttaa toisiaan. Se ei tarkoita, että ne myös kuulostaisivat samalta. Mitattu minidDSP EARS -mikrofonia ja REW-ohjelmistoa käyttäen.
Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Mainos

Päivän tarjoukset

Send this to a friend