Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Galaxy Buds2 Pro

Paras Samsungin puhelimille

Samsungin parhaat nappikuulokkeet ovat ihan hyvät, mutta Pro-malli ei ole kaksinkertaisen hintansa väärti.

Julkaistu 04.08.2023 - 07:00
Samsung Galaxy Buds2 Pro
Geir Gråbein Nordby

Samsung Galaxy Buds2 Pro on pyöreä kuulokemalli, jonka litteä kotelo vie vain vähän tilaa. Kummassakin kuulokenapissa on kaksi elementtiä, 10-millinen bassolle ja 5,3-millinen diskantille, joiden ansiosta dynamiikkojen pitäisi olla kunnossa.

Vastamelun ja luokkansa ehkäpä parhaan suojausluokituksen (IP57) ansiosta kuulokkeet sopivat rajuunkin menoon. Jos omistaa uudemman Samsung Galaxy -puhelimen, jossa on Samsung Seamless -äänikoodekki, pitäisi kuulokkeiden tukea 24-bittistä äänentoistoa. Testin aikana toimittajalla oli käsillä vain Google Pixel 7 Pro ja iPhone, joten en voinut kokeilla tätä käytännössä.

Samsung-Galaxy-Buds2-Pro-black-2
Kuva: Samsung

Galaxy Wear -sovelluksessa on runsaasti toimintoja, jotka ovat valitettavasti saatavilla vain Android-alustalle. Sovelluksessa voi valita, haluaako puheluissa käyttää ympäristöääniä oman puheen erottamiseksi, testata kuulokkeiden istuvuutta ja asettaa puhelut siirtymään kuulokkeisiin niiden ollessa käytössä ja puhelimen kaiuttimeen, kun kuulokkeet on riisunut.

Mainos

Vastamelu toimii hyvin, mutta se myös muuttaa musiikin luonnetta etenkin turvottamalla bassoa. Normal-ääniasetuksella musiikki kuulostaa itse asiassa parhaimmalta vastamelun ollessa päällä.

Lue myös: Samsung Galaxy Buds2 – Samsungin paras

Haluaisin silti mieluiten säätää taajuuskorjainta itse, mutta nyt on tyytyminen kuuteen valmisasetukseen.

Buds Pro2, joka muuten tukee langatonta latausta, tarjoaa 360-ääntä, mikä ei kylläkään tee mainittavaa eroa sointiin.

Samsung Galaxy Buds2 Pro family
Kuva: Samsung

Samsung Galaxy Buds2 Pron äänenlaatu

Lähtökohtaisesti ääni on mielestäni parhaimmillaan vastamelun ollessa päällä, vaikka dynamiikat sillä hiukan vaimenevatkin. Jos vastamelun sammuttaa, muuttuu basso latteammaksi. Jos valitsee Soft-asetuksen, saa basson takaisin. Tarjolla on myös bassonvahvistus, mutta omaan makuuni vahvistusta tulee sillä liikaakin.

Kuulokkeiden äänenlaadussa ei ole erityistä vikaa, mutta dynamiikat eivät aiheuta ihastuneita huokauksia, bassorytmit eivät toistu ihan tarpeeksi tiukkoina eikä virveli iske juuri siten kuin pitäisi.

Siinä missä monia kuulokkeita vaivaa tietyillä taajuuksilla kovuus tai karkeus, ei Samsungilla sitä vikaa ole. Samsung ei tosin myöskään tempaa mukaansa niin kuin moni muu. Kuten OnePlus Buds Pro2, joka on vielä edullisempi, mutta silti ääneltään erottelevampi.

Samsung Galaxy Buds2 Pro black
Kuva: Samsung

Yhteenveto: Samsung Galaxy Buds2 Pro

Samsung Galaxy Buds 2 Prosta on paljon hyvää sanottavaa. Vastamelu ja ympäristöäänet löytyvät, ja sovellus – joka on saatavilla vain Androidille – tarjoaa monia toimintoja. Ääni on miellyttävä ja sekä laulu ja soittimet toistuvat luontevasti.

Ongelma on, ettei sointi koskaan oikein säväytä. Ääni on turvallinen eikä ota riskejä, ja se kuuluu. On vaikea rakastua sellaiseen, joka ei provosoi.

Buds2 Pro on hyvä, mutta tavallinen Buds2 on hinta-laatusuhteeltaan järkevämpi.

Karakter
Samsung Galaxy Buds2 Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Musiikki soi miellyttävästi. Osa sovelluksen toiminnoista on huippuja. Hyvä vastamelu. Soinnin dynamiikoissa olisi parantamisen varaa. Vastamelun ollessa päällä basso turpoaa. Sovellus saatavilla vain Androidille, ja HD-ääni edellyttää Samsungin puhelinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top