Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Audio-Technica ATH-TWX9

Vihdoin täysosuma Audio-Technicalta

Audio-Technica on hyvä, mutta tähän mennessä merkin täyslangattomat ovat tuottaneet pettymyksen. Uusi ATH-TWX9 sen sijaan ilahduttaa!

Julkaistu 04.08.2023 - 07:00
Audio-Technica ATH-TWX9
Geir Gråbein Nordby

Audio-Technica ATH-TWX9 on tikkumaisesti muotoiltu nappikuuloke, samantyyppinen kuin Applen AirPods. Minusta ilme ja istuvuus eivät ihan osu kohdilleen, mutta pidän kuulokkeista silti – vaikka ne ovatkin vähän kulmikkaammat ja rouheammat kuin tyylikkäät AirPodsit.

Audio-Technica istuu mukavasti, ja mukana toimitetaan yhdeksät sovitteet: kolme eri paksuutta ja kaikki kokovaihtoehdoissa S, M ja L. Kotelon muotoilu on pyöristetyn viistettyä, mikä on mielestäni poikkeuksellisen ja aika siistin näköistä. Paksuimmasta kohdasta kotelo tosin on vähän liiankin paksu, mikä saa kuulokkeet pullottamaan housun taskussa.

Kotelon myyntivaltti on UV-valo, joka tapaa kuulokenapeissa olevia bakteereista niiden ollessa sisällä säilössä.

Mainos
Audio Technica ath-twx9_overview_top
Kuva: Audio-Technica

Laiteohjelmistopäivitykset, akun tila, volyymin taso ja valittu koodekki näkyvät Connect-sovelluksesta. Sovelluksessa on myös taajuuskorjain, jolla ääntä voi muokata mieleisekseen. Oikean kuulokenapin toiminnon voi valita sovelluksesta itse: se voi herättää puheavustajan, laittaa vastamelun päälle tai pois tai kertoa akun varaustason.

Sovellus auttaa myös skannaamaan korvat, jonka jälkeen Sonyn 360 Reality Audio mukautetaan sopivaksi.  Pelaamista ajatellen näppärä toiminto on erityisen matalan viiveen asetus.

Vastamelulle on eri ympäristöihin tarkoitettuja versioita, esimerkiksi toimistoon ja lentokoneeseen. Akunkestoksi ilmoitetaan 6 tuntia vastamelun ollessa päällä. Latauskotelosta saa keskimäärin kaksi lisälatausta, ja myös langaton lataus onnistuu. Harmillisesti pikalatausta ei ole tarjolla.

Audio-Technica ATH-TWX9_lifestyle
Kuva: Audio-Technica

Audio-Technica ATH-TWX9:n äänenlaatu

Monet kuulokkeet kuulostavat parhailta vastamelun ollessa pois päältä, mutta tässä se latistaa bassoa. Vastamelun kanssa basso on täyteläisempi ja iskevämpi dynamiikkojen silti kärsimättä. Vastamelu on sitä paitsi erinomaista, joten sitä kelpaakin pitää päällä.

Vaihtoehtoisesti vastamelun voi laittaa pois päältä ja säätää äänen taajuuskorjaimella kohdilleen, mutta se on toki monivaiheisempi prosessi kuin vain vastamelun pitäminen päällä.

Lue myös: Audio-Technica ATH-CKS50TW – Hyvä yritys Audio-Technicalta

Doja Catin rytmit ovat tiukkoja diskantin pysyessä pehmeänä eikä lainkaan terävänä. Ylä-äänet voivat olla jopa liiankin vaimeat joihinkin muihin verrattuna. Sointi ei kuitenkaan ole tylsä, vaan vain vähän lämpimämpi.

Laulun dynaamisuus tulee hyvin esiin, ja yleisesti ottaen äänenlaatu on vallan erinomainen.

Jan Gunnar Hoffin piano soi isosti ja kauniisti, sävelissä on sekä ilmaa että iskua. Todella hyvä.

 

Audio-Technica ath-twx9
Kuva: Audio-Technica

Yhteenveto: Audio-Technica ATH-TWX9

ATH-TWX9 on varmastikin paras täyslangaton, jonka tämä toimittaja on japanilaiselta Audio-Technicalta kohdannut. Ne istuvat hyvin, puhelut kuulostavat hyvältä, vastamelu toimii mainiosti ja yleinen äänenlaatu on erittäin hyvä. Sointi on paras vastamelun ollessa päällä, sillä basso latistuu vastamelun ollessa pois päältä. Aina voi toki leikkiä EQ-asetuksilla.

Kotelon UV-valo tappaa kuulokenapeista bakteereita. Kotelo latautuu langattomasti mutta ikävä kyllä pikalatausta se ei tue.

Karakter
Audio-Technica ATH-TWX9
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Mukava istuvuus useiden sovitevaihtoehtojen ansiosta, erittäin hyvä äänenlaatu ja hyvä vastamelu. Kuulokenapit puhdistuvat UV-valon ansiosta. Ei pikalatausta. Vastamelu vaikuttaa ääneen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top