Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Technics EAH-AZ40M2

Luokkansa parhaat nappikuulokkeet

AZ40M2 on Technicsin testivoittajan AZ40:n paranneltu versio, jossa on nyt myös vastamelu.

Julkaistu 12.03.2024 - 16:15
Technics EAH-AZ40M2
Geir Gråbein Nordby

Technics on jo usean kuulokesukupolven ajan osoittanut olevansa erinomainen täyslangattomien valmistaja, jonka lippulaivamalli saattaa hyvinkin maksaa yhtä paljon kuin premium-luokan sankakuulokkeet. EAH-AZ40M2 edustaa kuitenkin budjettiluokkaa, mutta Technics ei ole pihistellyt tärkeissä ominaisuuksissa.

Technics EAH-AZ40M2 GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Toiminnot

Edeltäjässä, AZ40-mallissa, ei vastamelua ollut, mutta uudesta AZ40M2:sta sekin löytyy. Samoin kuin ympäristöäänet, jotka kyllä olivat jo edeltäjässäkin. AZ40M2 ja kalliimman AZ60M2-mallin ero on esimerkiksi siinä, että halvemmassa mallissa vastamelua ei voi säätää. Se on joko päällä tai pois, toisin kuin kalliimmissa kuulokemalleissa, joissa vastamelun ja ympäristöäänien määrää voi hienosäätää tarkemmin.

Vastamelu toimii hyvin eikä se muuta sointia erityisemmin. Pidän siitä, että ympäristöäänet toistuvat selkeästi ja erottuvasti.

Mainos

Akunkesto on noin 20 tuntia – kotelon kanssa – vastamelun ollessa päälle. Jos sen sammuttaa, pitenee akunkesto 34 tuntiin. Kuulokkeet tukevat LDAC-koodekkia.

Lue myös: Technics EAH-AZ80 – Paras sointi

Toinen mainitsemisen arvoinen seikka on multipoint, jonka ansiosta kuulokket voivat samanaikaisesti olla yhteydessä kolmeen eri laitteeseen. Tässä hintaluokassa ominaisuus on harvinainen, mutta erittäin käytännöllinen, jos kuulokkeiden ohjausta haluaa vaihtaa saumattomasti vaikkapa puhelimen, kannettavan ja tabletin välillä. LDAC ei tosin sen kanssa toimi, vaan koodekkia käyttäessä on tyydyttävä kahteen laitteeseen.

Technics Audio Connect -sovelluksen 5-käyräisellä graafisella taajuuskorjaimella voi äänikuvaa säätää mieleisekseen. Olisin mieluusti nähnyt enemmänkin käyriä EQ:ssa, mutta tähän on nyt tyytyminen.

EAH-AZ40M2_Slant_Earbuds_Out_Case_Closed_N_RoseGold
Kuva: Technics

Technics EAH-AZ40M2:n äänenlaatu

EAH-AZ40M2 on vertailun kevyimpiä kuulokemalleja – vain 5 grammaa per kuulokenappi. Ne istuvat ainakin omiin korviini erinomaisesti niiden sovitteiden kanssa, jotka niissä valmiiksi on. Pakkauksessa on lisäksi kahdet erikokoiset vaihtosovitteet. Kompakti kotelo mahtuu näppärästi housuntaskuun.

Äänenlaadussa Technics osuu heti maaliin: sointi on neutraalia, basso täyteläistä ja keskirekisteri miellyttävää sekä nais- että mieslaulajien osalta. Jos laittaa LDAC-koodekin Android-puhelimestaan päälle, muuttuu äänikuva entistäkin läpinäkyvämmäksi ja ilmavaksi niin ylä- kuin alaääniltään. Pidän etenkin Thomas Dybdahlin laulusta uudella Graffiti Boy -sinkulla. Latteampi poptuotanto Dua Lipan Houdinin tapaan hyötyy Bass+-valmisprofiilista, mutta akustiselle musiikille säädän asetuksen mieluiten itse. Korostan 1 kHz:n kohdalta, vaimennan 3,15 kHz:n kieppeiltä ja korostan taas 10 kHz:n tienoilta. Keskirekisteri alkaa soida kirkkaammin ilman terävyyttä, ja ylä-äänetkin saavat lisää ilmavuutta.

EQ antaa siis mahdollisuuden hienosäätää musiikkia, mutta oikeastaan suurin osa musiikkityyleistä kuulostaa mielestäni oivalliselta ilman ylimääräistä säätöäkin.

Technics EAH-AZ40M2
Kuva: Technics

Yhteenveto

Technics EAH-AZ40M2 todistaa, ettei hyvästä äänestä, vastamelusta ja käytännöllisyydestä ole pakko pulittaa satoja euroja. Technicsin kuulokkeet toimivat erinomaisesti, mikään ei tunnu huolimattomalta tai turhalta, ja ennen kaikkea sointi on hintaan nähden erinomaista.  Edeltäjänsä tapaan AZ40M2 on meidän silmissämme selkeä voittaja.

Karakter
Technics EAH-AZ40M2
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin hyvä äänenlaatu, LDAC ja peräti kolmea laitetta tukeva multipoint. Hyvin toimiva vastamelu ja ympäristöäänet. Vastamelua ja ympäristöääniä ei voi säätää. 5-käyräinen EQ on niukanpuoleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top