Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips TAT3508

Kaikki tarvittava – ainakin teoriassa

Philipsin halpiskuulokkeiden soinnin saa kunnolliseksi, jos jaksaa nähdä vaivaa.

Julkaistu 12.03.2024 - 16:15
Philips TAT3508
Geir Gråbein Nordby

Philips ei ehkä ole loistanut viime vuosien audiotuotteillaan, mutta valikoimiin kuuluu muutama oikein hyvä tuote. Etenkin ylellinen Fidelio-kuulokesarja vakuuttaa laadullaan. Niinpä olimme uteliata näkemään, miten halpa TAT3508-malli pärjää.

Philips TAT3508 GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Toiminnot

Philipsin kuulokkeissa on neljäportainen vastamelu ja ympäristöäänet. Philips Headphones -sovelluksessa on 6-käyräinen graafinen taajuuskorjain äänen säätämiseen.

Puheluissa äänenlaatu on keskinkertainen eli riittävän selkeä, mutta keinotekoisen kuuloinen. Etenkin hälyssä puhe särisee digitaalisesti, ja jos ei puhu tarpeeksi kovaa, DSP:n noise gate nielaisee helposti osan sanoista. Puhelun aikana ravintolan taustahäly vaimenee tehokkaasti.

Mainos

Testikuulokkeiden Bluetooth-yhteys muuttui epävakaaksi ohjelmistopäivityksen jälkeen, ja ääni pätki usein, vaikka puhelin oli ihan lähettyvillä. Täytyy toivoa, että Philips saa ongelman korjattua pian uuden päivityksen myötä.

Vastamelua voi säätää neliportaisesti, ja maksimiasennossa vastamelu toimii ihan hyvin. Silloin matalat taajuudet vaimentuvat hyvin, mutta korkeammat pääsevät helposti läpi. Ympäristöäänet toimii erinomaisesti, mikä on monessa tilanteessa kätevää. Ympäristöäänet tosin suhisevat, mutta sen kanssa pystyy elämään.

philips TAT3508-topaz
Kuva: Philips

Philips TAT3508:n äänenlaatu

Philipsin kuulokkeissa on käytössä tavallinen SBC-koodekki ja uusi LC3, jota en ikävä kyllä saanut toimimaan Google Pixel 8 Pro -puhelimella. LC3-koodekilla äänenlaadun pitäisi olla parempi kuin SBC:llä, mutta parhaiksi olen kokenut esimerkiksi aptX:n ja LDAC:n.

Tehdasasetuksilla ääni on aika epätasapainoinen: basso on turpea, diskantti terävä ja keskirekisteri piilossa. Onneksi tilanteen voi korjata EQ-asetuksilla. Valmiista asetuksista puheasetus on suosikkini, sillä sen keskirekisteri on mukavan selkeä. Toisaalta siinä on liian vähän bassoa, eikä valmisprofiileja pysty säätämään. Omankin asetuksen luominen onnistuu, mutta lähtötilanteen epätasapainoisuudesta johtuen sointia on hankala saada kaikilta osin korjattua. Päädyin laskemaan bassoa 100 Hz:n ja 400Hz:n kohdalta, korostamaan aika lailla 1 kHz:n aluetta ja vaimentamalla hieman diskanttitaajuuksia.

Näin basso sai hyvää energiaa ja Kacey Musgravesin laulu uudella Deeper Well -kappaleella tuli esiin kirkkaammin kuin millään muulla asetuksella. Pop ja rap kuulostivat viihdyttäviltä, ja klassinenkin musiikki toimii.

Philips TAT3508 2-topaz
Kuva: Philips

Yhteenveto

Philips TAT3508 tarjoaa käyttökelpoisia ominaisuuksia, kuten vastamelun ja ympäristöäänet. Ääni ei tehdasasetuksilla ole ihan kohdillaan, ja sitä on hankala säätää täydelliseksi. Kärsivällisyydellä pääsee kuitenkin pitkälle. Philips jää kuitenkin tässä vertailussa monen muun jalkoihin. Emme rokottaneet pisteitä pätkivästä Bluetoothista, sillä sen voi odottaa korjaantuvan päivityksen myötä.

Karakter
Philips TAT3508
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Vastamelu ja ympäristöäänet. Riittävän hyvät EQ-asetukset. On hankalaa saada ääni säädettyä kohdilleen. Testiyksilön Bluetooth-yhteys oli heikko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top