Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Belkin SoundForm Pulse

Monipuolinen

Belkin SoundForm Pulse tarjoaa paljon ominaisuuksia pikkurahalla sekä mahdollisuuden oikein oivalliseen äänenlaatuun.

Julkaistu 12.03.2024 - 16:15
Belkin SoundForm Pulse
Geir Gråbein Nordby

Amerikkalainen Belkin tunnetaan yksinkertaisista ja laadukkaista tuotteistaan, mutta merkki ei kuitenkaan koskaan ole menestynyt kuuloketesteissämme. Belkinit ovat usein luotettavia peruskuulokkeita, joista puuttuu se jokin. Nyt valmistajalla on kuitenkin uusi sovellus, joka parantaa kuulokkeiden ominaisuuksia.

Belkin Soundform Pulse GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Toiminnot

SoundForm Pulse on merkin uusin vastamelumalli. Kuulokkeet tarjoavat liudan muitakin toimintoja, kuten kotelon langattoman latauksen ja Google Fast Pairin, jonka ansiosta Android-käyttäjät saavat kuulokkeet yhdistettyä ensimmäisen kerran käden käänteessä.

Kuulokkeiden mukana toimitetaan kolmet silikonisovitteet, joilla istuvuuden ja melunvaimennuksen saa kohdilleen. Vastamelusta on neljä erilaista tilaa eri korvan muodoille. Ympäristöäänet löytyvät myös.

Mainos

Belkinin sovelluksessa on säädettävä 7-käyräinen taajuuskorjain. Tarjolla on myös valmiita EQ-asetuksia eri musiikkityyleille ja tarkoituksiin. Kuulokenappien hipaisutoiminnot voi räätälöidä haluamikseen. Kuulokkeissa on neljä makrotoimintoa, jotka valitsevat eri vastamelu-, ympäristöääni- ja sointitasapainoasetusten välillä.

belkin soundform pulse 2-topaz
Kuva: Belkin

Belkin SoundForm Pulsen äänenlaatu

SoundForm Pulse on varustettu Belkin Signature Sound -nimisellä ääniasetuksella, joka kuulostaa hyvältä, joskin basson osalta turhan laimealta. Keskirekisteri sen sijaan soi hyvin. Valitettavasti juuri tätä asetusta ei voi näpelöidä itse. Onneksi Hip Hop -asetus on bassontoistoltaan reippaampi.

Pääsen parhaaseen sointiin valitsemalla aluksi Vocal-asetuksen, jonka keskirekisteri ja puheentoisto on kirkasta ja laveaa. Nostan tässä hieman bassoa, jonka jälkeen voinkin tallentaa asetuksen omana versionaan.

Isoin ongelmani Belkinin nappien kanssa on niiden äänenvoimakkuus. Minusta volyymi ei vain riitä. Se johtuu EU:n tiukasta sääntelystä eikä siis ole Belkinin vika. Jotkut kilpailijat kuitenkin tulkitsevat sääntöjä hieman rennommin, minkä ansiosta nappikuulokkeillakin on mahdollista nauttia lujemmasta ja vahvemmasta soinnista. Tietenkään jatkuvassa käytössä ei ole järkevää kuunnella musiikkia niin lujalla, mutta hiljaisempien äänitysten kanssa reippaampi äänenpaine on usein paikallaan.

Puheluiden äänenlaatu on keskinkertainen. Käyttäjän puhe toistuu selkeästi, mutta ei järin luonnollisen kuuloisesti. Belkinit onnistuvat kuitenkin vaimentamaan melua puheluiden taustalta paremmin kuin moni muu.

Pulse-kuulokkeissa on pienen pieni viive, noin 300 millisekuntia, mikä tekee pelaamisesta ikävää. Elokuvat ja muut videot toistuvat järkevästi, sillä sovellukset korjaavat huulisynkan yleensä itse.

belkin soundform pulse lifestyle 2-topaz
Kuva: Belkin

Yhteenveto

Hieman epätasaisesta tehdasasetussoinnistaan huolimatta Belkin SoundForm Pulse tarjoaa paljon käytännöllisiä toimintoja vallan vaatimattomaan hintaan. Sovelluksen taajuuskorjaimella voi hienosäätää ääntä mieleisekseen. Suositeltavat kuulokkeet hänelle, joka kaipaa vastamelua, ympäristöääniä ja räätälöitäviä ääniprofiileja samasta paketista.

Karakter
Belkin SoundForm Pulse
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Vastamelu ja ympäristöäänet, langaton lataus, hyvät EQ-räätälöintimahdollisuudet. Hieman heikko ääni. Sointi vaatii säätämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top