Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Creative Aurvana Ace

Hybridielementeillä varustetut täyslangattomat

Creativen nappikuulokkeissa on aivan uudenlaiset elementit.

Julkaistu 12.03.2024 - 16:15
Creative Aurvana Ace
Geir Gråbein Nordby

Creative on tunnettu jo pitkään audiotuotteistaan, mutta kuulokerintamalla merkki ei oikein ole noussut esiin. Aurvana Ace -kuulokkeet ovat Creativen uudenlaisen elementtikehittelyn tulos. Uutuusmallin elementit ovat nimeltään MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems), ja niiden sanotaan toistavan korkeita taajuuksia nopeammin kuin tavallisten dynaamisten elementtien.

MEMS-elementin lisäksi kummassakin kuulokenapissa on 10-millinen dynaaminen elementti. Yhdistelmän pitäisi varmistaa sekä ilmava diskantti että täyteläinen bassontoisto.

Aurvana Ace on varustettu myös 2-portaisella vastamelulla, ympäristöäänillä sekä aptX Adaptiven tarjoamalla erityisen lyhyellä viiveellä, josta on etua, jos pelaa paljon puhelimella.

Mainos

Creative-sovelluksesta löytyy erittäin hyvä monikäyräinen taajuuskorjain. Siitä voi valita säädettäväksi juuri haluamansa taajuuden ja taajuusalueen.

Creative Aurvana Ace GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Toiminnot

Vastamelu toimii yllättävän tehokkaasti tämän hintaluokan kuulokkeiksi. Se vaimentaa etenkin matalia taajuuksia, kuten taustahälyä ja moottorimelua. Korkeat äänet pääsevät jonkin verran läpi, mutta yleisvaikutelma on hyvä.

Myös ympäristöäänet toimivat niin kuin pitää. Ulkoa toistuvat äänet kuulostavat luonnollisilta, mikä tekee muiden kanssa juttelusta miellyttävää.

Viimeisenä erikoistoimintona mainittakoon 50 millisekunnin viiveen tarjoava aptX Adaptive, jonka ansiosta pelit, videot ja chattailu onnistuvat reaaliajassa ilman viivettä. Harvinaista herkkua budjettiluokassa!

Creative_Aurvana_Ace
Kuva: Creative

Creative Aurvana Acen äänenlaatu

Aurvana Ace tekee vaikutuksen syvällä ja hallitulla bassontoistollaan, avoimella ja luonnollisella diskantillaan sekä kauniin tasapainoisella keskirekisterillään. Laulu toistuu miellyttävästi, olipa ääni sitten miehen tai naisen.

Lineaarisellakin EQ-asetuksella tasapaino tuntuu harkitulta, joskin alempi bassorekisteri voi kaivata vaimentamista. Jos sen lisäksi korostaa 1 kHz:n aluetta, on äänikuva entistäkin parempi ja läpinäkyvämpi.

Diskantti soi hallitusti ja luonnollisesti. Heleät soittimet, kuten symbaalit ja puhaltimet, toistivat hehkuvina ja dynaamisina.

Pääsemme ehkäpä pian tutkimaan syvemmin, ovatko uudet MEMS-elementit yksinään vastuussa hyvästä äänenlaadusta, sillä samaa tekniikkaa hyödyntäviä malleja on tulossa markkinoille muitakin. Jotain ne selvästi tekevät oikein!

Creative_Aurvana_Ace_Lifestyle_Image_2
Kuva: Creative

Yhteenveto

Creative Aurvana Ace on varusettu jännittävillä elementeillä, jollaisia varmaan pian nähdään muillakin. Hinta-laatusuhde on oivallinen, sillä näin loistavaa sointia, hyvää vastamelua ja fiksuja ominaisuuksia löytyy yleensä vain kalliimmista kuulokkeista. Suosittelen!

Karakter
Creative Aurvana Ace
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Jännittävää uutta elementtitekniikkaa. Hyvä ääni, hyvät EQ-säätömahdollisuudet. Lyhyt viive parantaa pelikokemusta. Keskirekisteri on tehdasasetuksilla hitusen vaimea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top