Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: EarFun Free Pro 3

Yllättävän hyvä

Edelleen melko tuntematon EarFun valmistaa ilahduttavan edullisia nappikuulokkeita.

Julkaistu 12.03.2024 - 16:15
EarFun Free Pro 3
Geir Gråbein Nordby

EarFun on melko uusi merkki, mutta on jo lyhyessä ajassa ehtinyt julkaista useita kohtuuhintaisia kuulokkeita, jotka ovat nousseet suosioon.

Free Pro 3 tarjoaa vastamelusta neljä asetusta, jotka on sovitetty erimuotoisille korville. Eli se, mikä omiin korviini toimii parhaiten, ei välttämättä ole kaikille paras vaihtoehto. Täytyy tosin sanoa, etten itse juuri huomannut eroa eri asetusten välillä. Kuulokkeissa on myös ympäristöäänet, joten kuulokkeita riisumattakin kuulee, mitä ympärillä tapahtuu. Molemmat toimivat kuten kuuluukin eivätkä ne merkittävästi huononna musiikin äänenlaatua.

Lue myös: EarFun Air Pro 3 – Monitaituri

Mainos

Kuulokkeiden yhdistäminen puhelimeen sujuu helposti Google Fast Pairin ansiosta. EarFunin oma sovellus sisältää erilaisia EQ-asetuksia, kuten Oluv-nimisen YouTube-sisällöntuottajan luoman asetuksen.

Kuulokkeissa on myös aptX Adaptive, AAC ja lyhyt viive pelatessa. Lisäherkkuna kotelon lataus onnistuu myös langattomasti Qi-alustalla.

EarFun Free Pro 3
Kuva: Geir Gråbein Nordby

EarFun Free Pro 3:n äänenlaatu

Free Pro 3 soi neutraalisti ja tasapainoisesti. Ääni ei oikeastaan kaipaa muokkailuja, sillä sekä laulu että soittimet toistuvat kirkkaina ja erottuvina, ja bassorekisteri luo hyvää rytmiä elektropoppiin ja rockiin. Kontrabassokin toistuu täyteläisesti.

Keskirekisteri voisi kuitenkin olla mielestäni vieläkin kirkkaampi, joten korostan aluetta 1 kHz:n kohdalta. Haluan säilyttää samalla basson viihdyttävyyden, joten korotan myös 63 Hz:n kohdalta. Olipa soittolistalla sitten Justin Timberlakein Drown tai Björkin Oral, tarjoaa EarFun eläväisiä rytmejä kuulostaen samalla luonnolliselta ja miellyttävältä. Yleisvaikutelma on todella hyvä.

Earfun Free Pro 3 waterproof-topaz
Kuva: EarFun

Hyvä puheluiden äänenlaatu ja akunkesto

Puheluissa mikrofonit ja vastamelu toimivat yllättävän hyvin. Käyttäjän puhe kuulostaa vastaanottajan mielestä selvältä ja taustahäly vaimenee tehokkaasti.

Akunkestoksi ilmoitetaan 7,5 tuntia vastamelun ollessa päälle, ja vaikka en tieteellisiä mittauksia aiheesta tehnytkään, vaikuttaisi kuulokkeiden akku kestävän pitkään. Kotelon kanssa akunkestoksi luvataan yli 30 tuntia.

EarFun Free Pro 3 man in front of train-topaz
Kuva: EarFun

Yhteenveto

EarFun todistaa, että nykyään halvallakin voi saada todella paljon ominaisuuksia. Free Pro 3 on varustettu hyvällä äänenlaadulla, hyvällä akunkestolla ja liudalla hyviä ominaisuuksia, joista yleensä on totuttu maksamaan paljon enemmän. Sointi on todella hyvää. Vahva suositus, jos haluaa laadukasta langatonta ääntä kohtuuhintaan!

 

Karakter
EarFun Free Pro 3
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Yllättävän hyvä ääni. Lyhyt viive pelatessa. Hyvät EQ-asetukset. Langaton lataus. Keskirekisteri voisi olla heti tehdasasetuksilla kirkkaampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top