Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Huawei Freebuds 5

Avoimet nappikuulokkeet

Huawei todistaa, että avoimen rakenteen täyslangattomat voivat kuulostaa yhtä hyviltä kuin suljetutkin.

Julkaistu 12.03.2024 - 16:15
Huawei Freebuds 5
Geir Gråbein Nordby

Moni yhdistää avoimen rakenteen huonoon istuvuuteen, surkeaan bassontoistoon ja vastameluttomuuteen. Huawei Freebuds 5 pyrkii todistamaan moiset luulot vääriksi.

Isojen 10-millisten elementtien ansiosta bassotoiston pitäisi olla syvää ja täyteläistä. Samalla pääsee eroon suljettuja kuulokkeita usein vaivaavasta ontosta vinkunasta ja liiankin umpinaisesta tunteesta.

Freebuds 5 -napit näyttävät enemmän korvakoruilta kuin kuulokkeilta. Ne ikään kuin roikkuvat korvista eivätkä pyöreine, naisellisine kurveineen muistuta mitään muita näkemiäni kuulokkeita.

Mainos
Huawei Freebuds 5 GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

 

Toiminnot

AI Life -sovelluksen lataaminen vaatii vähän vaivaa. Ensin on löydettävä Huawein AppGallery menemällä selaimella osoitteeseen appgallery.huawei.com. Sieltä ladataan .apk-tiedosto, joka pitää hyväksyä Androidissa. Sitten avataan AppGallery ja asennetaan AI Life. Androidille pitää uudestaan kertoa, että tiedosto on ok. Sovelluksen latauduttua kuulokkeet voi päivittää uusimaan versioon, ja sovelluksessa pääsee käsiksi myös 10-käyräiseen taajuuskorjaimeen.

Lue myös: Huawei FreeBuds 5i – Edelleen erinomainen

Huawei on varustanut kuulokkeet vastamelulla, mikä on aikamoinen yllätys, kun ottaa huomioon, että avoimilla kuulokkeilla vastamelu ei oikein voi toimia niin tehokkaasti kuin suljetuilla. Freebuds 5 onnistuu kuitenkin vaimentamaan täydellä teholla aika hyvin matalia taajuuksia, joten olen aika vaikuttunut.

Kuulokkeet tukevat LDAC-koodekkia AAC:n lisäksi, ja jos omistaa Huawein puhelimen, voi käyttää myös valmistajan omaa HWA-koodekkia.

huawei-freebuds-5-noise-cancellation-2-topaz
Kuva: Huawei

Huawei Freebuds 5:n äänenlaatu

Huawei Freebuds 5 yllättää iloisesti äänenlaadullaan. Bassontoisto on syvää ja täyteläistä, ilman että vivahteet ja erottelevuus kärsisivät. Diskantti on ilmava ja avoin, ja keskirekisteri puolestaan miellyttävän läpinäkyvä ja tasapainoinen. Akustiset soittimet toistuvat luonnollisesti ja kirkkaasti, laulu erottuu hyvin ja jopa popmusiikki kuulostaa riittävän energiseltä. Basso ei toki saa päätä pyörälle, mutta äänikuva on mukavasti tasapainossa.

Huolellisella säädöllä voi sovelluksen EQ-asetuksista saada vieläkin paremman kuuntelukokemuksen. Jos keskirekisteriä hiukan nostaa samalla, kun laskee diskantin terävimpiä taajuuksia, on sointi vieläkin neutraalimpi ja tenhoavampi.

huawei-freebuds-5-color-model
Kuva: Huawei

 

Yhteenveto

Ulkonäöltään Huawei Freebuds 5 varmasti jakaa mielipiteet, mutta kuulokkeiden ääneen on vaikea olla ihastumatta. Basso on muhkeampi kuin avoimilta kuulokkeilta odottaisi. Vastamelukin toimii. Suositeltava malli kaikille avoimen rakenteen ystäville.

 

Karakter
Huawei Freebuds 5
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ääni, etenkin bassontoisto on yllättävän muhkea avoimiksi kuulokkeiksi. Vastamelu. Ei vaimenna melua yhtä hyvin kuin suljetut kuulokkeet, eikä bassokaan ole yhtä vahva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top