Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Galaxy Buds FE

Halvemmat Galaxy Budsit

Jos haaveilet Samsung Galaxy Buds -kuulokkeista, mutta ne ylittävät budjettisi, on tässä oiva vaihtoehto – kunhan tiedostaa yhden asian.

Julkaistu 12.03.2024 - 16:15
Samsung Galaxy Buds FE
Geir Gråbein Nordby

Samsung on onnistunut erinomaisesti Galaxy Buds -mallillaan, mutta monen mielestä alkuperäiset kuulokkeet ovat liian kalliit. Tähän ratkaisuksi on tarjolla huomattavasti esikuvaansa edullisempi Galaxy Buds FE.

Tärkeimmät ominaisuudet on säilytetty budjettiversiossakin: sekä vastamelu että ympäristöäänet löytyvät, ja kadonneet kuulokenapit voi etsiä hakutoiminnolla. Ylellisemmät ominaisuudet, kuten kotelon langaton lataus, on kuitenkin jätetty pois. Galaxy Wearable -sovelluksella voi analysoida kuulokkeiden istuvuutta.

Samsung Galaxy Buds FE GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Toiminnot

Ääntä parantaakseen Samsung on pyytänyt apua AKG:lta (jonka Samsung nykyään omistaa). Sovelluksessa on tarjolla valmiita EQ-asetuksia, mutta omia säätöjä sovelluksella ei valitettavasti saa tehtyä.

Mainos

Vastamelu toimii kohtalaisesti. Se poistaa suurimman osan matalataajuuksisesta hälystä ja tekee musiikin kuuntelusta julkisessa liikennevälineessä tai toimistolla miellyttävämpää. Jos lentää usein, kannattaa harkita tehokkaampaa vastamelua tarjoavia kuulokkeita, kuten Sony WF-1000XM5:ää tai Bose QuietComfort Ultra Earbudsia.

Ympäristöäänet toimivat kuten kuuluukin. Keskirekisteri korostuu, mikä on mielestäni mainiota, sillä silloin ulkopuolelta tulevat äänet eivät kuulosta liian teräviltä. Kuulokkeissa on myös ”ympäristöäänet puhelun aikana” -tyyppinen toiminto, eli alan slangilla ilmaistuna sidetone. Sen ansiosta käyttäjä kuulee oman puheensa puheluissa.

Galaxy Buds FE on vain IPX2-luokiteltu, eli varsinaisesta vedenkestävyydestä ei voida puhua. Ne kestävät pientä hikoilua, joten niitä voi silloin tällöin pitää lenkilläkin, mutta ihanteelliset treenikuulokkeet ne eivät ole.

Samsung Galaxy Buds FE:n äänenlaatu

Galaxy Buds FE:n äänikuva muistuttaa sointitasapainoiltaan aika lailla V:n muotoista käyrää: bassoa on paljon, keskirekisteriä hillitysti ja diskanttia taas reippaasti. Samsung on selvästi painottanut energisyyttä ja painetta neutraalin soinnin sijaan.

Lopputulos on mukaansatempaava sointi poppia ja elektroa kuunnellessa, mutta neutraalista ja tasapainoisesta äänestä ei voi puhua. Keskirekisterissä soivat kitara, piano ja laulu jäävät taustalle. Eikä sovelluksella voi tosiaan vaimentaa bassoa ja diskanttia, jotta keskirekisterin saisi kaivettua paremmin esiin.

Kuten sanottua, valmiita EQ-asetuksia on tarjolla, mutta en pidä yhdestäkään. Paras lienee Clear, joka hieman korostaa keskirekisteriä ja ylä-ääniä. Siinä kuitenkin basso on vaimea, joten se sopii parhaiten podcastien ja äänikirjojen kuuntelemiseen. Harmillista, ettei ääntä saa säätää itse!

Puheluissa äänenlaatu on hyvä, kunhan ei soittele kovin meluisasta paikasta. Rauhallisessa ympäristössä käyttäjän puhe kuuluu vastaanottajalle selkeästi. Kahvilassa Samsung ei kuitenkaan onnistu vaimentamaan taustamölinää yhtä hyvin kuin monet muut testin kuulokkeet.

Samsung Galaxy Buds FE 2
Kuva: Samsung

Yhteenveto

Samsung Galaxy Buds FE tarjoaa paljon hyviä ominaisuuksia maltilliseen hintaan. Vastamelu toimii hyvin, ympäristöäänet löytyvät, ja äänenlaatu on hyvä, kunhan pitäytyy popmusiikissa. Akustinen musiikki ansaitsee jotakin parempaa.

Karakter
Samsung Galaxy Buds FE
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Toimiva vastamelu ja ympäristöäänet. Hyvä akunkesto, mukava hinta. Keskirekisteri jää pimentoon. Vain valmiita EQ-asetuksia, ei mahdollisuutta säätää ääntä itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top