Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JLab JBuds Mini

Mininapit

JBuds Mini on varmaankin pienin koskaan testaamamme nappikuulokemalli.

Julkaistu 12.03.2024 - 16:15
JLab JBuds Mini
Geir Gråbein Nordby

JBuds Mini on heittämällä vertailun pienin ja kevyin malli: yksi kuulokenappi painaa vain 3,3 g ja latauskotelokin vaivaiset 18 g. JBuds Mini lienee myös pienin koskaan testaamamme malli!

Koon ansiosta kuulokkeet mahtuvat helposti taskuun, ja latauskotelon avaimenperä korostaa paketin pienuutta. Nämä kuulokkeet voi todella ottaa mukaansa minne vain. Kuulokenapit istuvat kuitenkin korviin mukavasti. Akunkestoa on 7 h ja kotelosta vielä 28 h. Ei huono!

JLab JBuds Mini GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Toiminnot

JBuds Mini tarjoaa ympäristöäänet, mutta ei vastamelua. Sitä kyllä kaipaa, kun matkustaa lentokoneella tai julkisessa liikenteessä, jossa matalataajuuksinen melu käy ennen pitkää väsyttäväksi.

Mainos

Kuulokkeet tukevat Google Fast Pairia, joten ensimmäinen paritus puhelimen kanssa sujuu näppärästi. JLab-soveluksessa on 10-käyräinen taajuuskorjain äänen säätämiseen. Sovelluksessa voi säätää myös nappien toimintoja, laittaa päälle enimmäisvolyymia rajoittavan safe hearing -asetuksen tai aktivoida elokuva-asetuksen, joka lyhentää Bluetooth-viiveen 200 millisekuntiin. Ei siinä hirveästi kehumista ole, mutta on se kuitenkin puolet lyhyempi kuin musiikkiasetuksella. Minusta viivettä on silti edelleen liikaa, jotta kuulokkeet päässä voisi pelata.

Puheluissa käyttäjän ääni toistuu ohuena ja sulkeutuneena. Ääni värittyy digitaalisesti, ja harkitsisin tarkkaan puheluiden soittamista JBuds Mini -kuulokkeilla.

JLabs JBuds Minin äänenlaatu

Tehdasasetuksillaan JBuds Mini kuulostaa melko lattealta ja kesyltä. Valmiit EQ-asetukset korostavat diskanttia ja bassoa, mikä on kyllä tarpeen, mutta voi lipsahtaa basson kannalta liioitteluksi. Ääntä voi säätää myös manuaalisesti, joten päädyin laskemaan matalia bassotaajuuksia, korottamaan keskirekisteriä ja vaimentamaan terävimpiä ylä-ääniä. Tällä tavalla sain soinnista paljon viihdyttävämmän ja tasapainoisemman. Ääni on silti helposti joko liian tumma tai liian terävä. Kannattaa valita sovitteet huolella, jotta bassontoiston saa parhaimmilleen. Itse käytän normaalisti M-koon sovitteita, mutta nyt oli valittava isoimmat.

JLab JBuds Mini True wireless Bluetooth Earbuds Magenta Pink model ear topaz scaled 1
JBuds Mini on saatavissa monessa värissä, myös pinkkinä. Kuva: JLab

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan JLab JBuds Mini tarjoaa aika hyvää hinta-laatusuhdetta. Pikkuruiset kuulokkeet kulkevat mukana minne tahansa, akunkesto on hyvä ja äänikin paranee, kun sitä jaksaa hieman säätää. Suosittelen mallia erityisesti pieniä kuulokkeita etsiville, mutta kannattaa muistaa, että sitä saa, mistä maksaa. Vastamelua kuulokkeet eivät tarjoa, eikä äänenlaatu puheluissa ole mistään kotoisin.

 

Karakter
JLab JBuds Mini
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Todella pienet kuulokenapit. Erittäin edullinen. Ääntä voi säätää. Ympäristöäänet. Ei vastamelua. Huono äänenlaatu puheluissa. Tehdasasetuksilla ääni on lattea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top