Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Live Flex

Tilaääntä

JBL Live Flex on avoimen rakenteen kuulokemalli, jonka soinnissa mikään ei ärsytä. Toimiva vastamelu nostaa niiden houkuttelevuutta.

Julkaistu 12.03.2024 - 16:15
JBL Live Flex
Geir Gråbein Nordby

Huawei Freebuds 5:n tapaan JBL Live Flex on rakenteeltaan avoin, mikä tekee kuuntelukokemuksesta lähtökohtaisesti erilaisen kuin vertailun muilla malleilla, jotka ovat suljettuja. Avoimuus tekee kuulokkeista hengittävät, eikä käyttäjä koe sellaista painetta ja ikään kuin vedenalaista vinkunaa kuin suljettujen kuulokkeiden kanssa usein käy.

Muotoilusta huolimatta JBL on onnistunut saamaan kuulokkeisiinsa vastamelun, vaikkakaan tietenkään avoimissa kuulokkeissa vastamelu ei voi yltää markkinoiden parhaiden vastamelukuulokkeiden tasolle. Tässä vastamelu kuitenkin täyttää tehtävänsä ja onnistuu mainiosti vaimentamaan matalia ääniä.

Lue myös: JBL Tune Flex – Kahdet yhden hinnalla

Mainos

JBL Live Flexin voi ensimmäisellä käyttökerralla yhdistää puhelimeen Google Fast Connectin avulla, mikä toimii siis siten, että näytölle ilmestyy automaattisesti ilmoitus kuulokkeista, jonka jälkeen vain klikataan Bluetooth-ikonista ”Yhdistä”. Jos haluaa, voi sen jälkeen ottaa käyttöön Google Assistantin. Applen laitteiden käyttäjän on yhdistettävä kuulokkeet perinteiseen tyyliin, mutta eipä sekään vaikeaa ole.

JBL Live Flex SPREAD
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Toiminnot

Toinen huomionarvoinen toiminto JBL:llä on tilaääni (spatial sound). Sen luvataan tekevän kuunteluskokemuksesta kolmiulotteisempi, mutta minusta 3D-efekti on liian keinotekoinen – kuuntelen mieluummin ihan vain stereona.

JBL Headphones -sovelluksessa voi räätälöidä nappien toiminnot, optimoida kuulokenappien istuvuuden ja valita eri EQ-asetusten välillä. Omiakin asetuksia voi tehdä, ja JBL:n on taajuuskorjain on parhaimpia näkemiäni.

JBL_Live_Flex_Product_Image_Hero_Rose-topaz
Kuva: JBL

 

JBL Live Flexin äänenlaatu

Tehdasasetuksilla JBL Live Flex soi avoimena ja luonnollisena, keskirekisteri on kapeahko. JBL on jonkin verran korostanut keskibassoa ja vaimentanut keskirekisteriä, joten laulu jää omissa korvissani vähän vaisuksi. Lähtökohta on kuitenkin hyvä ja basso odotettua muhkeampi. Vaikka aptX-koodekkia ei olekaan, pääsee AAC:n ja LC3:n avulla pitkälle.

Onneksi JBL antaa mahdollisuuden leikkiä taajuuskorjaimella mielin määrin, joten korostan 1 kHz:n ympäristöä melko laajalta alueelta. Jos EQ-säädöt eivät kiinnosta, kuulostaa lineaarinen EQ mielestäni vallan hyvältä, tai vaihtoehtoisesti voi käyttää Studio-valmisasetusta, joka vaimentaa bassoa sen verran, että muut taajuudet selkenevät. Tosin poppia ja hiphopia kuunnellessa Bass-asetus on ehdottomasti hauskin.

467485-01.JBL_Live Flex_Product Image_Hero_Grey-3cb42d-original-topaz
Kuva: JBL

Yhteenveto

JBL Live Flex suoriutuu erinomaisesti avoimella rakenteellaan ja luonnollisella soinnillaan. Tilaääni on kiva lisä, mutta se heikentää äänenlaatua tavalliseen stereoon verrattuna.

Musiikki toistuu luonnollisena ja miellyttävänä, ja sointia voi hienosäätää mieleisekseen.  Vastamelukin toimii niin hyvin, että JBL:n kuulokkeet ovat kokonaisuutena varsin houkuttelevat.

Karakter
JBL Live Flex
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Vastamelu avoimissa kuulokkeissa. Hyvä istuvuus, hyvät EQ-säätömahdollisuudet. Keskirekisterin keskiosa vaimeahko. Sointi ei ole yhtä väkevää kuin suljetuilla kuulokkeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top