Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Tune Flex

Kahdet yhden hinnalla

JBL Tune Flex on avoin kuulokemalli, johon kuitenkin saa myös silikonisovitteet. Silloin sointi on luokkansa kovinta.

Julkaistu 08.05.2023 - 18:00
JBL Tune Flex
Geir Gråbein Nordby

Kuten Jays t-Five, myös JBL Tune Flex on tehty kovamuovista, mikä saa ne istumaan avoimen rakenteen kuulokkeiden tapaan. Pakkaukseen kuitenkin kuuluvat myös silikonisovitteet, ja sovelluksesta voi valita, käyttääkö kuulokkeita avoimena vai suljettuna. Avoimella asetuksella bassoa korostetaan, jotta äänen vuotamisesta johtuvaa bassontoiston katoa saataisiin paikattua.

Päädyin nopeasti käyttämään silikonisovitteita, sillä sointi oli aluksi makuuni liian lattea. Sovitteiden kanssa ääni on hyvä, joskin vähän kesy, kun valitsee sovelluksesta suljetun istuvuuden. Jos tekee vastoin ohjeita ja valitseekin avoimen istuvuuden, alkaa basso soida todella energisesti! Samalla se tosin peittää keskirekisteriä jonkin verran, mutta on kuitenkin hyvä lähtökohta äänen säätämiselle.

JBL_Tune+Flex_inside
Kummassakin kuulokenapissa on neljä mikrofonia, minkä pitäisi tarjota parempaa vastamelua ja selkeämmät puhelut. Kuva: JBL

JBL:llä on nimittäin erityinen ässä hihassaan: parametrinen taajuuskorjain, jossa voi säätää siis juuri haluamiaan taajuuksia.

Mainos

Lasken hieman 250 Hz:n kohdalta, jossa värittyneisyyttä esiintyy. Kontrabasso alkaa kuulostaa itseltään ja laulu tulee läpi selkeämmin. Koska haluan keskirekisterinkin erottuvan paremmin, nostan hiukan 1 kHz:n kohdalta ja hieman sen ympäriltä, jotta vahvistus kohdistuu laajemminkin keskirekisteriin.

JBL Tune Flex app GeirNordby
Tätä EQ-käyrää peukaloimalla saa aikaiseksi loistavaa äänenlaatua! Kuva: Geir Gråbein Nordby

JBL Tune Flexin äänenlaatu

Säätöjen jälkeen rytmit osuvat kohdilleen painokkaasti ja energisesti. Nicki Minaj ja muu rap- ja DJ-musiikki kuulostaa todella viihdyttävältä! Samalla keskirekisteri pysyy kirkkaana ja avoimena, joten sekä laulu että jouset asettuvat äänimaisemaan oikeutetuille sijoilleen.

Myös klassinen musiikki toimii hyvin bassosoittimien saadessa lisävauhtia. Kirkkaammat soittimet eivät silti peity bassoäänten alle. Tune Flex haastaa jopa kalliimmatkin kuulokkeet äänenlaadullaan. JBL ei tarjoa aptX- tai LDAC-koodekkeja, mutta AAC toimii oikein hyvin. Taajuuskorjaimen säätöjen jälkeen sointi on selvästi parempi kuin Belkin Soundform Playlla ja Jays t-Fivella.

Puhelut kuulostavat riittävän selkeiltä, mutta oma puheeni kuulostaa vähän lasiselta ja diskantti kompressoidulta. Vastapuoli kuulee kuitenkin hyvin. Vinkki: kun laittaa sovelluksesta TalkThru-toiminnon päälle, kuulee oman puheensa kuulokkeiden sisäpuolelle.

JBL True Flex on varustettu vastamelulla ja ympäristöäänillä, jotka molemmat tekevät, mitä pitääkin. Eivät ne palkintoja ansaitse, mutta esimerkiksi lentokoneen melu vaimenee hyvin.

 

 

JBL_Tune+Flex_black JBL_Tune+Flex_blue JBL_Tune+Flex_white JBL_Tune+Flex_Lifestyle JBL_Tune+Flex_Lifestyle 2
<
>
Kuva: JBL
Karakter
JBL Tune Flex
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Istuvuuden voi valita avoimen ja suljetun väliltä. Hyvä sovellus, jossa testin paras taajuuskorjain. Mahtava ääni pienten säätöjen jälkeen! Vastamelu ja ympäristöäänet. Avoimella istuvuudella sointi ei ole erityisen hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top