Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jays t-Five Plus

Hyvää ääntä, hyvä istuvuus

Kovamuovinen Jays t-Five Plus edustaa avointa rakennetta, mutta tiiviisti istuessaan ne saa kuulostamaan hyvältä.

Julkaistu 08.05.2023 - 18:00
Jays t-Five Plus
Geir Gråbein Nordby

Jays t-Five Plus on valmistettu kovasta muovista eikä niissä ole silikonisovitteita lainkaan. Etuina rakenteessa ovat, ettei kuulokkeet päässä synny tavanomaista vedenalaista vaikutelmaa, narskuvia ääniä ei pääse syntymään eivätkä korvat ala hikoilla. Huonona puolena on heikko bassontoisto.

Kuulokenappien mukana toimitetaan sovitteiden sijaan kaksi ”kondomia”, jotka pujotetaan kuulokkeiden päälle. Ne auttavat tiivistämään korvan ja kuulokenapin väliin jäävää tilaa, jolloin basso saakin yhtäkkiä puhtia.

Jays t-Five TrueWireless buds-enhanced
Kuva: Jays

7 tunnin akunkesto napeista ja 18 tuntia kotelosta on erittäin hyvä. Kuulokkeet istuvat mukavasti, ne eivät narsku ihoa vasten ja niitä tuskin huomaa. Koska kuulokkeet eivät sulje korvakäytävää, ei passiivinen melunvaimennus toimi kovin hyvin. Joissakin tilanteissa on toki vain hyväksikin olla tietoinen ympärillä kuuluvista äänistä.

Mainos

Lue myös: Jays m-Seven True Wireless – Ja se soi ja soi ja soi

Jays t-Fiven äänenlaatu

En meinannut uskoa lupausta soinnista avatessani pakkausta, mutta kyllä se vain on muhkea! Nicki Minajin bassorytmit iskevät lujaa, ja samalla keskirekisteri ja diskantti pysyvät tasapainossa ja soivat erottelevammin kuin Belkin Soundform Playlla.

Äänenlaatu on ainakin osittain AAC-koodekin ansiosta, sillä Belkiniltä se puuttuu. Jayn verkkosivuilla mainitaan itse asiassa vain SBC-koodekki, mutta Android-puhelin tunnistaa AAC:n.

Boygeniuksen Cool About It toistuu ilmavammin ja laulultaan vivahteikkaammin. Mutta olen kuullut Patricia Barberin Muse-kappaleen soivan ilmavamman laulun ja hehkuvampien ylä-äänien saattelemana. Kontrabasso soi kauniisti: riittävän suurena ja sointivärit hyvin erottuen.

Jays t-Five TrueWireless lifestyle6-enhanced
Kuva: Jays

Hintaansa nähden kuulokkeet ovat hyvät, vaikkakin dynamiikat jäävät hieman latteiksi klassisen musiikin äärimmäisimmissä osuuksissa.

Koska kuulokenapit eivät sulje korvakäytäviä kokonaan, niiden läpi on mukava puhua puheluita. Oma puhe kuuluu selkeästi eikä jää suljetuksi ja ontoksi. Sen sijaan vastapuoli kuulostaa hieman suljetulta ja ontolta. Belkin kuulostaa puheluissa kirkkaammalta ja ylä-äänet puhtaammilta.

Jays tFiveTrueWireless-enhanced Jays tFiveTrueWireless white-enhanced Jays tFiveTrueWireless white 2-enhanced Jays tFiveTrueWireless lifestyle-enhanced Jays tFiveTrueWireless lifestyle8-enhanced Jays tFiveTrueWireless lifestyle7-enhanced Jays tFiveTrueWireless lifestyle4-enhanced Jays tFiveTrueWireless lifestyle2-enhanced
<
>
Kuva: Jays
Karakter
Jays t-Five Plus
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Tasapainoinen ääni, paljon tilaa. Hyvä basso ja rytmikkyys. Erittäin miellyttävä istuvuus. Ei ympäristöääniä eikä vastamelua. Ei ole vedenkestävä. Ei taajuuskorjainta. Maltilliset dynamiikat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top