Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jays m-Seven True Wireless

Ja se soi ja soi ja soi

Jaysin ensimmäiset aidosti langattomat kuulokkeet kuulostavat kauniilta ja jaksavat soittaa koko päivän.

Julkaistu 04.03.2020 - 20:00
Jays m-Seven True Wireless
Jonas Ekelund

Ruotsalainen Jays pelittää testeissämme yleensä hyvin, esimerkkinä vaikkapa langaton Jays A-six Wireless. Mallissa on kuitenkin johto kuulokenappien välillä, mikä tänä päivänä ei ole enää kovin haluttu ominaisuus. Onneksi nyt on saatavilla aidosti langaton Jays m-Seven True Wireless, josta on neljä värivaihtoehtoa.

Kuulokenapit ovat melko suuret, samaa luokkaa kuin Braven Flye Sport Rush. Erona niihin on, ettei Jaysillä ole siivekkeitä, jotka pitäisivät kuulokkeet paikoillaan. Tästä huolimatta testin aikana ei ollut ongelmia kuulokkeiden pysyvyydestä kävellessä – juostessa kannattaa ehkä olla varovainen. Silikonipehmukkeita tulee kolmet kappaleet, ja kunhan löytää itselle sopivat, istuvat kuulokkeet mukavasti.

Jays m Seven True Wireless Case Open Gray edition WEB
Akunkesto on hyvä ja lataus hoituu kätevästi USB-C:llä. Kuva: Jays

Bravenin tapaan kuulokkeiden iso koko mahdollistaa isommat akut, minkä ansiosta akunkesto on hyvä. Näiden kahden akunkestossa ei itse asiassa juuri ole eroa, vaikkakin Jaysin latauskotelo tarjoaa pari tuntia enemmän. Pikalatauksesta ei ole mainintaa, mutta pari tuntia lisäaikaa saa aika nopealla latauksella. Kotelossa on USB-C-liitäntä, mutta jonkin jännän päähänpiston takia se on sijoitettu hölmösti kotelon pohjaan.

Mainos

Kuulokkeita ohjaillaan kosteuksella. Joskus jokin ominaisuus menee hipaistessa vahingossa päälle, mutta muuten m-Seven ylittää odotukset toiminnoiltaan. Volyyminsäätö, kappaleen vaihto ja puheluihin vastaaminen onnistuvat erilaisilla paineluyhdistelmillä. Nappeja voi käyttää myös erikseen, kuten AirPodseja – mukavaa! Hienoa on sekin, että kumpikin kuuloke tottelee kaikkia komentoja.

Jays m Seven True Wireless Front Drops Gray edition
Jays m-Seven kestää vettä ja hikeä. Kuva: Jays

Odotetusti äänenlaatu on parempi kuin monella muulla tässä hintaluokassa. Jos vähän raskaampi basso on makuun, on m-Seven hyvä vaihtoehto, sillä basso soi muhevasti ja hyvällä paineella. Se ei kuitenkaan vyöry muiden rekistereiden päälle, vaan toimii myös hiljaisemmissa kohdissa. Mikrofoni ei ole järin ihmeellinen ja etenkin melussa toimii miten kuten.

Johtopäätökset

Jays on todistanut, että sekä luksuskuulokkeiden että edullisempien mallien valmistaminen onnistuu samalta tekijältä. Aidosti langattomat m-Seven-kuulokkeet ovat onnistunut esimerkki tästä. Kuulokkeiden istuvuus ja käytön helppous ovat kohdillaan, ja akunkesto enemmän kuin riittävä. Äänenlaatu on erinomainen, etenkin jos kaipaa bassoon lisäpotkua treenejä vauhdittamaan. Jays m-Seven True Wireless sietää myös vettä.

 

Karakter
Jays m-Seven True Wireless
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Riittävän kestävät ulkoliikuntaankin. Pitkä akunkesto. Hyvä äänenlaatu. Jokseenkin suuret, siipiä ei ole. Ei niin hyvä puheluihin kuin musiikin kuunteluun. Ei sovellusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top