Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Urbanista Athens

Yhdet treenikuulokkeet ekstrabassolla, kiitos!

Testin kestävimmät napit ovat soundiltaan ehkä vähän liiankin tuhdit.

Julkaistu 04.03.2020 - 20:00
Urbanista Athens
Jonas Ekelund

Urbanista on tehnyt meihin vaikutuksen aiemmin esimerkiksi tyylikkäillä ja hyvänkuuloisilla Seattle Wireless -kuulokkeillaan. Täysin langattomat Stockholm-kuulokkeet eivät tosin vakuuttaneet yhtä lailla. Toivottavasti perinteisten kuulokkeiden tekeminen onnistuu paremmin kuin AirPods-kopioiden. Urbanista Athens on treenikuulokemalli, joka eroaa sporttiominaisuuksillaan samaan aikaan lanseeratusta Paris-mallista.

Napit ovat aika stylet, melkein yhtä hienot kuin Supralla. Bravenin nappien tapaan sekä siivet että silikonityynyt ovat vaihdettavissa. Molemmista on tarjolla kolme vaihtoehtoa. Oikean yhdistelmän löytämällä napit pysyvät hyvin korvissa ja tuntuvat melko mukavilta. Pyöristetyt siivet oli meistä helpompi saada paikoilleen kuin vaikkapa Bravensilla.

Urbanista Athens
Hyvä akunkesto ja USB-C-lataus. Kuva: Urbanista

Jopa Urbanista on saanut aikaiseksi erittäin hyvän akunkeston, joka riittää pitkälle lennollekin. Kotelosta saa 24 tuntia lisää soittoaikaa. Lyhyt loma sujuu lataamatta kuulokkeita kertaakaan. Tarvittaessa lataus hoituu helposti vaikka kännykän USB-C-laturia käyttämällä.

Mainos

Monien muiden tapaan Urbanistan kuulokkeissa on fyysiset napit ohjaukseen. Vahinkovalintoja tulee näin tehtyä ehkä vähemmän, mutta toisaalta juostessa säätäminen menee säätämiseksi, jotteivät kuulokkeet tipahda korvista. Onneksi ne kuitenkin ovat täysin veden- ja pölynkestävät, joten tielle putoaminen ei ole vaarallista.

Urbanista Athens WaterSplash Front webTestin kestävimmät kuulokkeet ovat oikeasti vedenkestävät! Kuva: Urbanista

Äänenlaatu on kuten treenikuulokkeilta odottaakin. Bassoa on korostettu, jotta rääkki tuntuisi tenhoavammalta. Kappaleissa, joissa bassoa on valmiiksi paljon, soundi muuttuu liian jyliseväksi. Rauhallisemmilla biiseillä basson nostaminen toimii paremmin ja soundi sopii jokapäiväiseen kuunteluun. Silloinkaan äänenlaatu ei yllä testin parhaiden tasolle.

Johtopäätökset

Urbanista on tehnyt varsin mainiot aidosti langattomat treenikuulokkeet. Ne ovat testin kestävimmät veden ja pölyn suhteen. Akunkestossa ei ole valittamista, ja napit istuvat mukavasti paikoillaan. Käyttö on kuitenkin jokseenkin hankalaa, ja jymyävä basso tekee joistakin kappaleista hakkelusta.

 

Karakter
Urbanista Athens
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto. Hyvä istuvuus. Erittäin kestävät. Käyttö on vähän kömpelöä. Basso raikaa liikaakin. Keskinkertainen äänenlaatu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top