Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Tune 220TWS

Värikäs budjettivaihtoehto AirPodseille

JBL:n nappikuulokkeet tuovat mieleen Applen, mutta vain ulkonäöltään.

Julkaistu 04.03.2020 - 20:00
JBL Tune 220TWS
Jonas Ekelund

JBL:llä on runsas valikoima kaikenlaisia kuulokkeita. Valmistaja on onnistunut tekemään useimmille sopivia malleja, kuten JBL Reflect Contour 2 -treenikuulokkeet. Aidosti langattomiakin JBL on ehtinyt tehdä, mutta JBL Tune 220TWS on ensimmäinen Apple AirPodseja muistuttava tikkumalli. Siitä on tarjolla neljä värivaihtoehtoa.

JBL TUNE 220TWS Product Image Group EMEA web
Tune 220 on saatavilla neljässä tyylikkäässä sävyssä. Kuva: JBL

Tikkumaiset napit asettuvat korvien pinnalle, eli mikään osa ei työnny korvakäytävään. Joidenkin mielestä esineiden työntäminen korviin on epämiellyttävää, joten sellaisille tämä tyyppi sopii. Rakenteen ansiosta ympäristön äänet pääsevät hyvin läpi, mikä on hyvä juttu kaupungilla liikkuessa. Toisin kuin AirPodsit, Tune 220 -kuulokkeet tuntuvat korvissa muovisilta ja kovilta.  Ei oikein mukavilta siis, ainakaan testaajan korviin.

Tune 220 -malli on pienempi kuin monet muut tässä testissä, joten kovin suurta akkuakaan ei mahdu pakettiin. Akunkesto onkin jopa pienempi kuin Applella, mikä ei tälle valmistajalle ole kunniaksi. Ihmeellistä kyllä, myös latauskotelosta saa vähemmän virtaa kuin Applen vastaavasta, vaikka kotelo on isompi kuin AirPodseilla. Lataukseen käytetään sitä paitsi masentavaa mikro-USB:tä.

Mainos
JBL TUNE 220TWS Product Image Blue Back web
Tuntu on muovinen eikä valitettavasti kovin mukava. Kuva: JBL

Kosketusohjauksen käyttäminen näin pienissä kuulokkeissa on hankalaa, etenkin, jos tarkoituksena on pitää tuotteella maltillinen hinta. JBL onkin päätynyt fyysisiin ohjausnappuloihin. Ne ovat tietysti hyvin pienet, mikä tekee niiden paikallistamisesta hankalaa. Etsiessä kuulokkeet tökkääntyvät helposti pois paikoiltaan. Napeista ei saa säädettyä volyymiä, eikä äänen säätämiseen löydy sovellusta.

Taajuuskorjain olisi nimittäin voinut auttaa parantamaan äänenlaatua. Tikkumaisten kuulokkeiden avoin rakenne päästää basson tihkumaan ulos, joten Tune 220:n soundi on ohut ja eloton. Sama pulma vaivaa AirPodsejakin, mutta ei aivan tässä mittakaavassa.

Johtopäätökset

Jos ei tykkää tunkea nappikuulokkeita korviinsa, voivat tikkumaiset kuulokkeet olla toimiva vaihtoehto. Ja jos ei halua investoida Applen vaatimaa summaa, voi JBL:n vaihtoehto houkuttaa. Tässä tapauksessa tosin saa mitä tilaa eikä sen enempää. Tune 220 ei istu yhtä mukavasti, akunkesto on lyhyempi, käyttö on hankalampaa ja äänenlaatu heikompi. Liian monessa kohdassa on jouduttu tinkimään laadusta.

Karakter
JBL Tune 220TWS
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Kuulokkeet istuvat ilmavasti korvan ulkopuolella. Vanha latausliitäntä. Epämukavat. Keskinkertainen äänenlaatu. Lyhyt akunkesto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top