Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Skullcandy Grind True Wireless

Erottuu joukosta

Skullcandy Grind True Wireless on tehty ihmisille, jotka haluavat erottua massasta. Erityisen vaikutuksen tietyissä porukoissa tehnee mallin 420 Haze -versio, joka on varsinainen kunnianosoitus marijuanalle.

Julkaistu 08.05.2023 - 18:00
Skullcandy Grind True Wireless
Geir Gråbein Nordby

Skullcandy on itselleen uskollinen. Grind True Wireless on täysin tavallinen nappikuulokemalli. Mutta testiin saimme sen 420 Haze-version, jonka avulla valmistajan mielestä on hyvä ajatus ylistää marijuanaa.

Värit on lainattu Purple Haze -lajikkeelta: kuulokenappien keskus on violetti ja muuten päällystetty vihreällä kankaalla. Kuulinko jonkin mainitsevan sanan ”mauton”?

Jos neutraalimpi tyyli on enemmän omaan makuun, on kuulokkeiden perusversio saatavilla mustana, tummanharmaana, vaaleanharmaana ja tummansinisen ja vihreän yhdistelmänä.

Mainos

Lue myös: Skullcandy Dime – Hyvää ääntä pikkurahalla

Ulkonäön lisäksi Grind True Wireless -kuulokkeissa ei ole mitään järin erikoista. Siinä ei ole vastamelua, mutta ympäristöäänet kylläkin (awareness). Kuulokkeissa on oma puheohjauksensa, joka ei ymmärrä suomea.

Akunkesto on esimerkillinen: peräti 9 h kuulokenapeista ja 31 h kotelosta. Kadonneet kuulokkeet voi paikantaa näppärästi Tile-sovelluksella.

Skullcandy Grind True Wireless 2
Skullcandy Grind True Wireless on saatavana myös tavallisemmissa sävyissä, kuten mustana. Kuva: Skullcandy

Skullcandy Grind True Wirelessin äänenlaatu

Tehdasasetuksillaan Skullcandyn sointi korostaa keskirekisteriä ja jättää basson latteaksi ja diskantin melko teräväksi. Symbaaleista puuttuu ilmaa, eikä tilantuntua juuri ole.

Enimmäisvolyymi on omaan makuuni liian alhainen. Bassovoittoiset kappaleet jäävät varovaisiksi jopa kovimmalla äänenvoimakkuudella. Lujempaa ääntä saa korottamalla kaikkia taajuuksia sovelluksessa (kyllä, sieltä löytyy taajuuskorjain!). Sen jälkeen kannattaa laskea 250 Hz:n, 1 kHz:n ja 4 kHz:n kohdalta, sillä muuten basso on turhan turpea ja keskirekisteri liian kova.

Skullcandy Grind True Wireless Haze 6-enhanced
420 Haze Edition erottuu ulkonäöllään. Kuva: Skullcandy

Pakko sanoa, etten onnistunut saamaan äänenlaatua oikein hyväksi. Jos sointi toimii jollain kappaleella, se on seuraavalla liian terävä tai sulkeutunut. Yleisesti ottaen sointi ei ole kovin erotteleva.

Vaikka ääntä voikin säätää sovelluksessa, ei terävyydestä pääse kokonaan eroon, mikä alkaa väkisinkin väsyttää korvia jonkin ajan kuluttua.

 

Skullcandy Grind True Wireless Haze 8-enhanced Skullcandy Grind True Wireless Haze 5 Skullcandy Grind True Wireless Haze 4 Skullcandy Grind True Wireless Haze 3 Skullcandy Grind True Wireless Haze 2 Skullcandy Grind True Wireless Haze Skullcandy Grind True Wireless 3-enhanced
<
>
Kuva: Skullcandy
Karakter
Skullcandy Grind True Wireless
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Sovelluksen taajuuskorjain on hyvä. Kadonneet kuulokkeet voi paikantaa Tile-sovelluksella. Äänestä ei saa keskikertaista parempaa säätämälläkään. Terävä sointi. Ei vastamelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top