Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: EarFun Air Pro 3

Monitaituri

EarFun on markkinoiden monipuolisimpia kuulokemalleja – mutta onko yritystä liikaakin?

Julkaistu 08.05.2023 - 18:00
EarFun Air Pro 3
Geir Gråbein Nordby

Earfun on testin ainoa osallistuja, joka hyödyntää uutta LE Audio -tekniikkaa LC3-koodekin muodossa. LC3:n avulla audiota voi lähettää useampaan laitteeseen samanaikaisesti. Kuulokkeissa on myös multipoint-yhteys.

Earfun Air Pro 3 lifestyle 3-scaled
Kuva: EarFun

EarFun Air Pro 3 soittaa yhdellä latauksella peräti 9 tuntia, ja kotelosta saa vielä 45 tuntia lisää! Kesto on ilmoitettu ilman vastamelua – kokonaisakunkesto on sitä käyttäessä hieman vähemmän. Parasta on, että 10 minuutin pikalatauksella saa 2 tuntia soittoaikaa.

LC3-koodekki lupaa parempaa ääntä Bluetoothin kautta kuin ikivanha SBC, ja sen pitäisi syrjäyttää jossain vaiheessa AAC ja aptX. Kuulokkeissa on kuitenkin sekä AAC että aptX Adaptive.

Mainos

Edistyksellisen vastamelun pitäisi vaimentaa ulkopuolista hälyä 43 dB, ja tuulimelusta huolehtii erillinen tarkoitukseen kehitetty algoritmi.

LE Audio toimi ailahtelevaisesti Google Pixel 7:n kanssa. Sovellus ei löytänyt kuulokkeita, vaikka ne oli yhdistetty Bluetoothilla. Ilman LE Audiota ja LC3-koodekkia toiminta oli virheetöntä. Toivottavasti tähän tulee parannusta.

Earfun Air Pro 3 wireless charging-scaled
Earfun Air Pro 3:n voi ladata langattomasti. Kuva: Earfun

EarFun Air Pro 3:n äänenlaatu

Sovelluksessa pääsee käsiksi muun muassa 6-käyräiseen taajuuskorjaimeen. Se on hyvä, sillä bassorekisteri on korostunut 200–250 Hz:n kohdalta, mikä peittää jonkin verran keskirekisteriä. Sovelluksessa lähin säätömahdollisuus on 180 Hz, jota vaimentamalla 3–5 dB:n kohdalta auttaa. Puhtaamman keskirekisterin saa nostamalla 1 kHz:n kohdalta, joskin se voi myös saada jotkut levytykset kuulostamaan terävältä.

Päädyin madaltamaan vain bassoa ja jättämään muut osiot rauhaan.

Naistrio Boygeniuksen Cool About It kuulostaa erittäin miellyttävältä, kun bassoon korostuksesta on päästy eroon. Sen jälkeen naisten lauluäänet erottuvat kauniisti ja kitara erottuu hyvin.

Earfun Air Pro 3-scaled Earfun Air Pro 3 lifestyle-scaled Earfun Air Pro 3 lifestyle 2-scaled
<
>
Kuva: EarFun

Marie Noregerin Shy väkevine bassorytmeinen ja tiukkoine perkussioineen kuulostaa herkulliselta, ja laulu erottuu kirkkaana. Erittäin hyvä!

Jäin kaipaamaan enemmän volyymia. Erikoista kyllä, se onnistui puhelinta vaihtamalla ja siirtyessä iPhoneen. En tiedä miksi – onko DSP:ssä esimerkiksi isommat turvamarginaalit tajuuskorjaimessa Androidilla kuin iOS:llä. Joka tapauksessa moiseen en törmännyt muiden kuin EarFun-kuulokkeiden kanssa.

Vastamelu toimii hyvin ja puheluiden äänenlaatu on testin paremmasta päästä.

 

Karakter
EarFun Air Pro 3
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin hyvä ääni. aptX Adaptive- ja LC3-tuki. Hyvä vastamelu. LC3 ei toiminut vaivattomasti. Androidilla volyymi on pienempi kuin iPhonella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top