Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Belkin Soundform Play

Simppeli ja hyvä

Belkin SoundForm Play on hyvä kuulokemalli, joka on saanut pikalatauksen USB-C:n kautta.

Julkaistu 08.05.2023 - 18:00
Belkin Soundform Play
Geir Gråbein Nordby

Soundform Play istuu toimittajan korviin oikein mukavasti ja sulkee korvakäytävät kunnolla, joten vastamelua ei edes kaipaa. Ympäristöäänet olisivat tosin samasta syystä voinut olla hyvä lisä. Joskus on kätevintä kuulla ulkopuoliset äänet ilman, että kuulokkeita tarvitsee riisua.

 

Belkin_SOUNDFORM_Play_Angle-enhanced Belkin_SOUNDFORM_Play_Front-white-enhanced Belkin_SOUNDFORM_Play_TopOpen_pink-enhanced Belkin_SOUNDFORM_Play_Blue-enhanced
<
>
Kuva: Belkin

Soittoaika on kasvanut kahdeksaan tuntiin kuulokenappien osalta edeltäjän viiteen tuntiin verrattuna. Kotelosta saa vielä 30 tuntia lisää, joten akun loppumisesta ei tarvitse huolehtia. IPX5-suojauksen ansiosta kuulokkeita voi käyttää sateella ja treenatessa.

Mainos

Lue myös: Belkin Soundform Elite – Yhteistyössä musiikin hyväksi

Kuulokkeet voi vihdoin ladata USB-C:llä, joten ne latautuvat täyteen 1,5 tunnissa. 10 minuutin pikalatauksella saa tunnin soittoaikaa.

Belkin SoundFormin äänenlaatu

Puheluissa käytäjän ääni erottuu hyvin ja vastapuoli saa siitä hyvin selvää. Mainiota.

EQ-asetuksia on kolme, ja niiden välillä saa vaihdeltua painamalla vasenta kuulokenappia kahden sekunnin ajan: lisää bassoa, lisää diskanttia ja tavallinen. Bassoa on muutenkin tarjolla kivasti, mutta yläpäästä puuttuu ilmavuutta. Pidinkin koko ajan päällä diskanttiasetusta.

Belkin_SOUNDFORM_Play_Front-enhanced
Kuva: Belkin

Bassovoittoinen ja rytmikäs pop toimii loistavasti. Marie Noregerin ja Nedjan A Little Shy -kappaleen bassorytmit kuulostavat Belkinillä oikein hyviltä. Musiikissa on kunnon painetta ja se viihdyttää.

Akustinen musiikki toimii hyvin, mutta sointirakenteet eivät näyttäydy erityisen vivahteikkaina. Herkkien lauluäänten tunnerekisteri ei välity riittävän hyvin. Boygeniuksen Cool About It, joka kopioi suuresti Simon & Garfunkelin The Boxeria, jää vähän vaisuksi. Yleensä odotan kovasti Phoebe Bridgersin esittämää säkeistöä, mutta nyt se ei jaksa kiinnostaa. Ylä-äänissä ei oikein ole hehkua, mikä johtuu pääosin heikosta SBC-koodekista. Akustisen kitaran bassoäänet soivat liian värittyneesti ja päällekäyvästi.

Tästä syystä en suosittelisi Soundform Playta klassisen musiikin kuunteluun.

Karakter
Belkin Soundform Play
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto. Täyteläinen basso. Hyvä istuvuus. Kolme EQ-asetusta. Karkea diskantti. Ei ympäristöääniä eikä vastamelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top