Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony WF-C700N

Paras kokonaisuus

Sony WF-C700N on kuin aiemmin testaamamme verraton budjettimalli WF-C500, mutta vastamelulla.

Julkaistu 08.05.2023 - 18:00
Sony WF-C700N
Geir Gråbein Nordby

Sony WF-C700N tarjoaa kuulokenapeistaan mainion 10 tunnin akunkeston, ja kotelon kanssa soittoaikaa on 20 tuntia. Vastamelukin löytyy, ja sitä käyttäen soittoaika lyhenee 7,5 tuntiin kuulokenapeista ja samaan kestoon kotelostakin.

Sony WF-C700N_Black_InHand-Mid- enlarged
Kuva: Sony

Sony Headphones Connect -sovelluksessa on erilaisia ääniasetuksia ja 5-käyräinen graafinen taajuuskorjain, jolla sointia saa säädettyä omaan makuun sopivaksi. Nappien toimintojakin voi sovelluksesta räätälöidä. Minä esimerkiksi asetin vasemman kuulokenapin painalluksen vaihtamaan vastamelun ja ympäristöäänten välillä.

Lue myös: Sony WF-1000XM4 – Sonyn parhaat nappikuulokkeet

Mainos

Sony ei käytä WF-700N-mallissa erinomaista LDAC-koodekkia, vaan DSEE-algoritmia, jonka luvataan palauttavan pakatusta äänestä kadonnutta informaatiota.

Sony WF-700N:n äänenlaatu

Tehdasasetuksilla kuulokkeet soivat aika kivasti. Laulu ja soittimet erottuvat hyvin ja ääni on parempi kuin useimmilla tämänhintaisilla kuulokkeilla. Jos ääntä ei halua säätää, kannattaa EQ laittaa Off-asentoon. Silloin enimmäisvolyymi on isompi, sillä muuten DSP vaimentaa äänenvoimakkuutta parilla desibelillä antaakseen taajuskorjaimen säädöille tilaa.

Sony WF-C700N_app EQ
Näillä säädöillä saa hyvää ääntä. Kuvakaappaus, Android

Jopa Custom– ja Manual-asetuksilla ääni on vaimeampi kuin Off-asetuksella, vaikka mitään muutoksia ei tekisikään.

Itse kaipaisin enemmän bassoa, mutta se ei saisi peittää keskirekisteriä. Niinpä laskin hieman 400 Hz:n kohdalta ja nostin Clear Bass -säädintä, kuten Sony syväbassoaluetta kutsuu. Samalla laskin hieman 2,5 kHz:n kohdalta ja ihan pikkiriikkisen 6 kHz:n kohdalta saadakseni musiikkiin pientä pyöreyttä.

Sony WF-C700N lifestyle WF-C700N_White_NoiseCancelling-2 Sony WF-C700N lifestyle 3
<
>
Kuva: Sony

Näin laulu erottuu selkeämmin muuttumatta kuitenkaan teräväksi. Ironisesti nimetyn Boygenius-tyttöbändin lauluäänet erottuvat kirkkaina, ja joukosta erottaa selvästi, milloin Phoebe Bridgers tai joku muu laulaa.

Victoria Monét’n R&B-helmi Smoke soi miellyttävien bassorytmien saattelemana, ja Victorian ja Lucky Dayesin äänet soivat kirkkaasti ja kauniisti. Räppäri Ash Olsenin Low-kappaleen alussa soiva klassinen kitara kuulostaa myös hyvältä. Uskaltaisin väittää, että Sonyn äänenlaatu hätyyttelee kaksi kertaa kalliimpien kuulokkeiden sointia.

Maksamalla enemmän saa ennen kaikkea parempaa vastamelua, sillä vaikka WF-700N:n vastamelu on tyydyttävää, on sillä vielä matkaa WF-1000XM4:n tasolle. Ympäristöäänten laatu jää Sony LinkBuds S:n tasosta, mutta muihin tämän testin malleihin verrattuna Sony pärjää mainiosti.

Budjettiluokassa Sony WF-C700N tarjoaa parhaan kokonaisuuden.

Sony WF-C700N_White_Standard-Large Sony WF-C700N_White_Case_Close-Large Sony WF-C700N_Sage_Green_Standard-Large Sony WF-C700N_Sage_Green_Case_Open-Large Sony WF-C700N_Lavernder_Front-Large Sony WF-C700N_Lavender_Case_Open2-Large Sony WF-C700N_Black_Standard-Large Sony WF-C700N_Black_Case_Close-Large Sony WF-C700N_Black_WhatsInTheBox-Mid
<
>
Kuva: Sony
Karakter
Sony WF-C700N
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava akunkesto. Pienten EQ-säätöjen jälkeen parempaa äänenlaatua on tästä hintaluokasta vaikea löytää. Tehdasasetuksilla sointi on vähän lattea.

1 ajatus aiheesta “Sony WF-C700N”

  1. Nyt hyppäs! En löydä mitään negatiivista sanottavaa ko. napeista, huokea ero WF-C500:iin, nyt pelittää kaikki Walkanista löytyvät säädöt ja sovellukset. Samoin koko on vielä sopivampi korvillene kuin 500:ssa.
    Oon aina käyttänyt Walkmanin soittimia ulostautuessani (en puhelinta) musiikin toistoon ja “radiona”, oiskohan jo 30. menossa?
    Muut kuin Sonyn omat napit ja niskalangat eivät toimi Walkmanien kanssa kunnolla. Tommonen n.200€ on ollut rajana “napeille” ja aidoille sangoille n.500€. Vielä en ole 100XM4:a hankkinut mutta ne ovat seuraavana ostoslistalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top