Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jabra Elite 4

Perushyvä

Jabra Elite 4 -kuulokkeissa on paljon hyvää, mutta myös aihetta hämmästelyyn.

Julkaistu 08.05.2023 - 18:00
Jabra Elite 4
Geir Gråbein Nordby

Jabra Elite 4 asettuu hinnaltaan ja varustelultaan Elite 3:n ja Elite 5:n väliin. Käytännössä se on Elite 3 vastamelulla, sillä Elite 3 joutuu tyytymään pelkkiin ympäristöääniin. Elite 4 tarjoaa vastamelun lisäksi myös Elite 3:sta puuttuvan multipoint-yhteyden.

Jabra Elite 4 Angle 9 Dark Grey LB Large-enhanced Jabra Elite 4 Light Beige Angle 5 LB-enhanced Jabra Elite 4 Lilac Angle 2 LB-enhanced
<
>
Kuva: Jabra

Sovelluksessa on kätevästi GPS, jonka avulla voi etsiä kadonneet kuulokenapit. Tarjolla on myös 5-käyräinen graafinen taajuuskorjain, mutta pidän kummallisena, ettei taajuuksia ole nimetty. Ei ole kiva arvailla.

Jabra on painottanut puheluiden laatua ja varustanut Elite 4:n muun muassa sidetonella eli oman puheen kuulemisella.

Mainos

On vähän outoa, että Jabra käyttää aptX-koodekkia, joka parantaa Android-laitteilla Bluetooth-äänen laatua. AAC kuitenkin puuttuu, joten iPhonen käyttäjät joutuvat tyytymään tavalliseen SBC-koodekkiin. Niinpä Androidin käyttäjät pääsevät nauttimaan paremmasta äänenlaadusta.

Jabra Elite 4
Kuva: Jabra

Jabra Elite 4:n äänenlaatu

Jabra Elite 4:n basso on tasapainoinen ja keskirekisteri kirkas, mikä saa laulun ja soittimet erottumaan selvästi. Noin 1 kHz:n kohdalla kuuluu pientä korostusta. Kun laskee keskimmäistä virtuaalisäädintä sovelluksen taajuuskorjaimessa, tilanne paranee. Ei mitään tietoa, mikä taajuus tarkalleen on kyseessä. Basson pienestä nostamisesta on myös hyötyä.

Lue myös: Jabra Elite 5 – Koko paketti kunnossa

iPhonen kautta soitettu musiikki kuulostaa tyydyttävältä, mutta diskanttia ei voi varsinaisesti kuvailla silkkiseksi tai sulavaksi. Androidilla se on parempi aptX:n ansiosta. Ylä-äänet eivät silti soi yhtä hienojakoisesti kuin testin parhailla.  Tilantuntu ei ole laajimmasta päästä ja rytmit voisivat iskeä napakammin.

Soinnin puolesta Elite 4 on aivan hyvä, mutta Elite 3 on hinta-laatusuhteeltaan parempi. Vastamelu on nimittäin aika maltillinen eikä oikeastaan lisähintansa arvoinen.

Puheluissa äänenlaatu on myös tyydyttävä. Vastapuoli ymmärtää, mitä sanon, mutta konsonanteissa ja ylä-äänissä erottuu pientä metallista sointia. Plussaa siitä, että kuulokkeet vaihtavat automaattisesti kuunteluasetuksella havaitessaan käyttäjän puhuvan. Sen ansiosta oman äänensä kuulee selkeästi.

Jabra Elite 4 lifestyle-enhanced Jabra Elite 4 Dark Grey Contextual Phone On the Go Large-enhanced
<
>
Kuva: Jabra
Karakter
Jabra Elite 4
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Androidilla ääni on hyvä. Sidetone puheluissa. Spotifyn saa avattua napinpainalluksella. Keskinkertainen vastamelu. Ei AAC-tukea, joten iPhonella sointi ei ole yhtä hyvä kuin Androidilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top