Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Huawei FreeBuds 5i

Edelleen erinomainen

Huawei FreeBuds 5i on parhaimman kuuloisia täyslangattomia jo tehdasasetuksillaan, mutta vieläkin parempi sovelluksen säätöjen jälkeen.

Julkaistu 08.05.2023 - 18:00
Huawei FreeBuds 5i
Geir Gråbein Nordby

Huawei FreeBuds 5i -kuulokkeiden edeltäjällä FreeBuds 4i -mallilla oli sovellus vain Androidille, mutta uutuus on saanut myös iOS-variantin. Tarvitsee siis vain ladata AI Life -sovellus ja säädellä menemään. Androidin käyttäjillä asiat ovat nyt sinänsä huonommin, että sovellusta ei löydy enää Play Storesta Yhdysvaltojen ja Kiinan huonojen välien vuoksi. Huawei on päätynyt huonojen suhteiden keskiöön.

huawei-freebuds-5i-kv-scaled
Kuva: Huawei

Android-käyttäjän on siis ensin ladattava AppGallery, jota ei myöskään löydy Play Storesta. Googlaa AppGallery, klikkaa sen verkkosivustoa ja lataa sovellusgalleria sieltä. Kun AppGalleryn sitten avaa, sieltä löytyy AI Life. Huh!

Sovelluksessa voi tehdä kuulokkeiden istuvuutta mittaavan testin, joka ilmoittaa, jos sovitteet pitää vaihtaa. Mitään muutoksia sovellus ei tee itse, joten istuvuus pitää vain itse varmistaa.

Mainos
huawei-freebuds-5i-water-resistance-scaled huawei-freebuds-5i-smart-listening-experience-scaled huawei-freebuds-5i-selfie huawei-freebuds-5i-noise-cancelling-1-scaled
<
>
Kuva: Huawei

FreeBuds 5i tukee sekä iPhonen käyttämää AAC-koodekkia että Androidin LDAC-koodekkia. Jälkimmäinen on parhaita Bluetooth-koodekkeja ja tarjoaa lähes häviötöntä ääntä. Sen saa päälle menemään sovelluksen äänenlaatuvalikkoon, josta klikataan ”priorisoi äänenlaatu” -kohtaa. Tätä valintaa ei voi tehdä iPhonella, joka käyttää pelkkää AAC:tä.

Vastamelu on paljon parempi kuin Jabralla. Elite 4 -mallilla juuri mikään ei vaimene, mutta Huaweilla vastamelu toimii tehokkaasti. Etenkin ultra-asetuksella (valittavana ovat myös rauhallinen ja yleinen asetus, jotka vaimentavat vähemmän). Ympäristöääniasetuskin toimii selkeämmin Huaweilla.

 

huawei-freebuds5i-app-scaled
Android-käyttäjä joutuu näkemään vaivaa ladatakseen sovelluksen. Kuva: Huawei

Huawei FreeBuds 5i:n äänenlaatu

Standard EQ -asetuksella Huawein kuulokkeet kuulostavat oikein hyvältä. Musiikki soi kirkkaasti ja erottuvasti, ja sointi on tasapainoinen ja autenttisen oloinen. Basso on ohuenpuoleinen, mutta laittamalla bassonvahvistuksen päälle saa siitäkin huomattavasti viihdyttävämmän.

Vahvistettu basso toimii toisilla kappaleilla paremmin kuin toisilla. Vaikka Marie Noregerin ja Nedjan A Little Shy -kappaleen elektrorytmit tempaavat mukaansa, on Boygeniuksen häpeilemättömästi Paul Simonilta pöllitty akustinen Cool About It bassorekisteriltään hieman turhan turpea. Useimmissa tapauksissa käytän mieluusti bassonvahvistusta, mutta aina se ei toimi.

Lue myös: Huawei FreeBuds 4i – Budjettiluokan parhain

Mitä enemmän kuuntelen Huawei FreeBuds 5i:tä, sitä enemmän siitä pidän. Ylärekisteri toistuu luokkaa paremmin kuin useimmilla vertailun kuulokkeilla.

Harmillisesti puheluiden äänenlaatu ei riitä. Oma puheeni vahvistuu liikaa, mikä saa sen särkymään ikävästi.

huawei freebuds 5i noise cancelling 3 scaled 1 scaled 1
Kuva: Huawei

Karakter
Huawei FreeBuds 5i
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin hyvä ääni ja vielä parempi LDAC:n kanssa. Erittäin hyvä vastamelu. Sovelluksen lataaminen hankalaa. Rajalliset EQ-säädöt. Puheluiden äänenlaatu ei ole hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Ääni & Kuva
Scroll to Top