Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Technics EAH-AZ60M2

Erinomaiset nappikuulokkeet

Jos on allerginen soinnin hienosäätämiselle, on Technics EAH-AZ602 oikea valinta – sen äänenlaatu on tehdasasetuksillaan vertailun parasta.

Julkaistu 20.06.2024 - 15:45
Technics EAH-AZ60M2
Geir Gråbein Nordby

Technicsin huippumalli AZ80 tarjoaa 12-milliset elementit kumpaankin korvaan, kun taas AZ60M2-mallissa ne on kutistettu 8 mm:iin. Sekin on reilu koko ja enemmän kuin riittävä koko toistaakseen bassoa energisesti.

Kuulokkeet tukevat LDAC-koodekkia, joka teoriassa tekee äänestä parempaa. Parasta mahdollista puheluiden äänenlaatua varten tarjolla on JustMyVoice-toiminto, joka eristää käyttäjän puheen puheluissa. Se toimii, ja puheluiden äänenvoimakkuus pysyy järkevänä sekä hiljaisessa että hälyisässä ympäristössä.

Hälystä puheen ollen, vastamelu on samalla tasolla kuin luokkansa parhaissa. Ympäristöäänistä tarjolla on Natural Ambient, joka päästää kaikki äänet läpi, sekä Attention, joka keskittyy korostamaan puhetta.

Mainos

Pakkauksessa on peräti seitsemät sovitteet, joten sopiva löytynee aivan varmasti.

Monen kuulokemallin multipoint-toiminto mahdollistaa kuulokkeiden yhdistämisen samanaikaisesti kahteen laitteeseen, mutta Technicsilläpä onnistuu kolme. Kuulokkeet voivat siis olla samanaikaisesti yhteydessä puhelimessa, kannettavassa ja tabletissa, jolloin voi kuunnella musiikkia, vaihtaa puheluun ja sitten siirtyä etäkokoukseen ilman minkäänlaista yhteyssäätöä välissä.

Myös akunkesto on hyvä: 7 tuntia kuulokkeista ja vielä 24 tuntia kotelosta.

Technics EAH-AZ60M2 GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Technics EAH-AZ60M2:n äänenlaatu

Technicsin äänenlaatu on todella hyvä, eikä itse asiassa yksikään tämän vertailun kuulokkeista kuulosta tehdasasetuksillaan näin hyvältä. Jos siis äänen näpelöinti hermostuttaa, valitse tämä malli. Pop soi energisesti ja bassorummut iskevät lujaa ja laulu toistuu kirkkaasti. Folkin ja klassisen musiikin akustinen kitara kuulostaa juuri siltä, miltä pitääkin. Ja jos siltä tuntuu, voi sointia muokata valitsemalla jonkin valmiista EQ-asetuksista tai säätää kaiken alusta asti itse. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vastamelun käyttö lisää basson määrää – joskus vähän liikaakin.

Technics EAH AZ60M2 blue enhanced scaled 1
Kuva: Technics

Yhteenveto

Jos etsii kuulokkeita, jotka tarjoavat sekä erinomaista äänenlaatua, puheluiden äänenlaatua että mukavuutta, on Technics EAH-AZ60M2 todella vahva ehdokas. Malli ei ole luokkansa kalleinta päätyä ja huomattavasti edullisempi kuin AZ80 – mutta laadultaan melkein yhtä hyvä. Technicsin vahvin kortti on sen äänenlaatu suoraan tehdasasetuksilla, sillä se on luokkansa parasta. Pienellä säädöllä siitä saa vieläkin parempaa.

Karakter
Technics EAH-AZ60M2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Luokkansa paras äänenlaatu tehdasasetuksilla. Erittäin hyvä vastamelu ja istuvuus. Todella hyvä kokonaispaketti. Ei varsinaisia heikkouksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top