Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Huawei FreeBuds Pro 3

Tyylikäs suoritus Huaweilta

Huawei FreeBuds Pro 3 tarjoaa tyylikästä designia, hyvää ääntä ja paljon toimintoja.

Julkaistu 20.06.2024 - 15:45
Huawei FreeBuds Pro 3
Geir Gråbein Nordby

Huawei FreeBuds Pro 3 on hyvännäköinen kuulokemalli, ja vaikka materiaali on pääosin muovia, tuo nappien kiillotettu ja pyöristetty pinta mieleen Terminator 2:n T1000-tappokoneen nestemäisen metallin.

Huawei on varustanut kuulokkeensa kaikella tarpeellisella: multipoint-yhteydellä kuulokkeet saa liitettyä kahteen laitteeseen samanaikaisesti, ja koodekkivalikoima on vaikuttava: AAC, LDAC, LC3 ja L2HC3.0. L2HC vaatii uuden Huawein puhelimen toimiakseen, mutta LDAC on oleellisista vaihtoehdoista parhaimman kuuloinen. Applen käyttäjät eivät siitä tosin pääse nauttimaan, vaan heidän on kestettävä Android-käyttäjien ivailua heikommasta AAC:stä.

Kuulokkeissa on ”triple adaptive EQ”, joka on reaaliajassa äänenvoimakkuutta, korvakäytävien muotoa ja kuulokkeiden istuvuutta mittaava algoritmi, joka säätää ääntä automaattisesti tilanteen mukaan.

Mainos

Akunkestoltaan napit ovat keskinkertaiset: FreeBuds Pro 3 tarjoaa 4,5 tuntia napeista itsestään vastamelu päällä ja 17,5 tuntia kotelosta. Pikalatauksesta ei ole mainintaa, mutta kotelo piippaa, kun lataus on valmis.

Huawei FreeBuds Pro 3 - GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Huawei FreeBuds Pro 3:n äänenlaatu

Tehdasetuksillaan FreeBuds Pro 3 kuulostaa tasapainoiselta. Basso on täyteläinen ja hallittu, ja diskanttia on sopivasti. Keskirekisterissä voisi olla enemmänkin painetta, mutta sen saa korjattua sovelluksella. Sovelluksessa on nimittäin 10-käyräinen taajuuskorjain, jolla saa säädettyä kaiken aivan mieleisekseen. Käyttäjäystävällinenkin se on: jokaiselle taajuudelle on oma liukusäätimensä, toisin kuin Creativella, jonka portaattoman käyrän asettelu oli omilla nakkisormillani mahdotonta.

Myös vastamelu vakuuttaa. Se on älykäs ja mukautuu kuulemma ympäristön mukaan. En testannut sitä kunnolla, mutta se vaikuttaisi toimivan. Ympräistöäänitoiminto on kätevä, kun haluaa kuulla äänet ympärillään.

Puheluiden äänenlaatu on ehkäpä kuulokkeiden ainoa heikkous. Ei se varsinaisesti huono ole, mutta käyttäjän puhe kuulostaa vähän metalliselta ja pakatulta. Kun ottaa huomioon, miten hyvät Huawein kuulokkeet muuten ovat, ei puheluiden heikompi äänenlaatu tunnu kovin pahalta uhraukselta.

Huawei FreeBuds Pro 3 colors-topaz-enhance-3840w
Kuva: Huawei

Yhteenveto

Huawei FreeBuds Pro 3 on hyvä valinta, kun haluaa tyylikkäät, futuristiset kuulokkeet, joissa on tehokas vastamelu ja loistava äänenlaatu. Eivät kuulokkeet ehkä täydelliset ole, mutta niiden edut peittoavat helposti niiden heikkoudet. Todella hyvä ostos.

Karakter
Huawei FreeBuds Pro 3
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ääni, täyteläinen basso ja kirkas diskantti. 10-käyräinen EQ tarjoaa tarkat säätömahdollisuudet. Tehokas vastamelu. Kotelo piippaa, kun se on latautunut täyteen. Puheluiden äänenlaatu voisi olla parempi. Ei minkäänlaista aptX-tukea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top