Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jabra Elite 10 Gen 2

Mukavinta istuvuutta

Jabran viimeisin ja samalla viimeinen lippulaivamalli soi kirkkaammin kuin useimmat.

Julkaistu 20.06.2024 - 15:45
Jabra Elite 10 Gen 2
Geir Gråbein Nordby

Elite 10 Gen 2 on Jabran viimeinen kuluttajakuulokemalli. Jabran emoyhtiö GN Audio on päätynyt siihen, että kilpailu kuluttajakuulokkeissa on liian kovaa ja nopeasti etenevä, ettei Jabran kannata enää taloudellisesti olla kisassa mukana. Niinpä merkin viimeisiksi malleiksi jäävät nyt testattava Elite 10 Gen 2 sekä treenimalli Elite 8 Active Gen 2.

Elite 10 Gen 2 on puheluiden äänenlaadultaan huomattavasti parempi kuin Jabran aiemmat mallit. Valmistajan kehittelemät algoritmit suodattavat entistä paremmin taustahälyä, joten tärkeään työpuheluunkin voi vastata keskellä katua ilman huolta siitä, ettei tulisi ymmärretyksi. Puhelut toimivatkin mainiosti, mitä nyt ääni saisi olla vielä vähän avoimempi.

Myös vastamelu on päivitetty. Jabran mukaan se on kaksi kertaa parempaa kuin aiemmassa sukupolvessa. Ilman desibelimittaria en voi arvioida väitteen paikkansapitävyyttä. Koska napit ovat puoliavointa tyyppiä eli niissä on tuuletus mukavuutta lisäämässä, vuotavat ympäristön äänet enemmän kuin Sonyn, Sennheiserin, Technicsin ja Bosen kuulokkeissa.

Mainos

Myös kotelo on uusi ja entistä fiksumpi. Sen mukana toimitetaan analogiadapteri USB-C-liittimellä, jonka toisen pään saa liitettyä lentokoneen viihdejärjestelmään tai muuhun analogiseen äänilähteeseen ja toisen pään latauskoteloon. Kun painaa kotelosta nappia, siirtyy ääni tilaäänenä nappikuulokkeisiin.

Akunkesto on mainio: 6 tuntia napeista ja peräti 27 tuntia kotelosta vastamelun ollessa päällä. Sen luulisi riittävän pidemmällekin lennolle.

Jabra Elite 10 Gen 2 GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Jabra Elite 10 Gen 2:n äänenlaatu

Mutta mikä tärkeintä, Jabra on parantanut Elite 10:ssä myös äänenlaatua. Ensinnäkin kuulokkeissa on Dolby Atmos -tilaääni, ja se toimii. Etenkin elokuvat tuntuvat realistisemmilta sen ansiosta.

Mutta parannettavaakin olisi. Tehdasasetuksilla ja ilman vastamelua nappikuulokkeiden ääni on melko ohut ja vaisu. Kun vastamelun laittaa päälle, astuu yhtäkkiä basso kuvioihin! Basso ei ole yhtä vahva kuin joillain kilpailijoilla, mutta selvästi parempi kuin aiemmin. Tilaääni taas poistaa lähes kaiken basson, joten pidän sitä mieluummin pois päältä musiikkia kuunnellessani. Bassoa tosin saa voimistettua sovelluksen taajuuskorjaimella, jolloin voi samalla myös korostaa hieman keskirekisteriä. Näin soinnista saa todella hyvän ja laulusta tulee kirkasta ja täyteläistä ja piano soi kauniisti ja rytmikkäästi. Jabran kuulokkeissa pidän etenkin soinnin kirkkaudesta, kun taas muilla on enemmän energiaa.

Jabra Elite 10 Gen2 advert
Kuva: Jabra

Yhteenveto

Jos haussa on kuulokkeet, jotka tarjoavat hyvää äänenlaatua, puheluiden äänenlaatua ja helppokäyttöisyyttä, on Jabra Elite 10 Gen 2 ehdottomasti harkinnan arvoinen malli. Siihen on otettu kaikki onnistumiset edellisen sukupolven mallista ja sitten tehty kokonaisuudesta vielä vähän parempi.

Dynamiikoiltaan ja bassontoistoltaan sointi ei ole kovimmasta päästä, mutta kirkkautta ja heleyttä riittää. Ja istuvuus on mahtava – näitä kuulokkeita tuskin huomaa!

Karakter
Jabra Elite 10 Gen 2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Poikkeuksellisen mukava malli! Erittäin puhdas ja avoin sointi. Analogisista äänilähteistä saa adapterin avulla Spatial Audio -tilaäänen. Hyvä vastamelu. Dynamiikat ja bassontoisto eivät ole kaikkein vahvinta. Äänessä on iso ero vastamelun kanssa ja ilman sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top