Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony WF-1000XM5

Loistavaa vastamelua

Sony WF-1000XM5:n vastamelu on edelleen markkinoiden parasta. Mutta kilpailu kovenee koko ajan.

Julkaistu 20.06.2024 - 15:45
Sony WF-1000XM5
Geir Gråbein Nordby

Viime vuonna Sony WF-1000XM5 ansaitsi Vuoden parhaan nappikuulokkeen tittelin premium-luokassa. Se kertoo aika paljon niiden laadusta. Kilpailu kuitenkin kovenee yhtä mittaa, ja onkin jännittävä nähdä, miten malli nyt pärjää, kun markkinoille on tullut uusia kilpailijoita.

WF-1000XM5 on nyt vuoden vanha malli, mutta edelleen hyvä – ja enemmänkin. Akunkesto on huippuluokkaa: 8 tuntia pelkistä napeista itsestään. Ja vastamelu on edelleen aivan huippuhyvää.

Kun laittaa kuulokkeet korviinsa ja vastamelun päälle, ulkomaailma vain häviää. Se on ihan kuin taikaa mutta ilman sitä ärsyttävää hatusta vedettävää kania. Vastamelulla ei toki ole väliä, jos äänenlaatu on huono – mutta onneksi Sony ei petä silläkään saralla.

Mainos
Sony WF-1000XM5 - GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Sony WF-1000XM5:n äänenlaatu

Tehdasasetuksilla ääni on keskirekisteriltään hieman vetäytynyt, mutta onneksi allekirjoittanut on tottunut ottamaan asiat omiin käsiinsä. Pientä säätöä taajuuskorjaimella ja Lizzo kuulostaa taas jumalattarelta. Basso on täyteläinen ja rytmit osuvat kohdilleen. Musiikki saa melkein tuntemaan kuin olisin itsekin hip ja  cool. Melkein.

Myös akustinen musiikki soi kauniisti pienen säädön jälkeen.

Ainao miinus tulee siitä, että sovitteet on saatavilla vain memory foamista valmistettuna. Memory foam on ihan hyvä, mutta olisi hyvä olla valinnanvaraa, joten pari silikonisovitettakin olisi ollut paikallaan.

a pair of wireless earbuds on a table Sony WF-1000XM5
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Yhteenveto

Sony WF-1000XM5 iskee suoraan korvakäytävään vakuuttavalla äänenlaadullaan ja vastamelullaan, joka saa pahimmankin ruuhkabussin kuulostamaan etäiseltä unelta. Jos haluaa nauttia premium-luokan parhaimmistosta, on Sony ehdottomasti tutustumisen arovinen. Kuulokkeet ovat edelleen parasta A-ryhmää, vaikka kilpailu onkin koventunut.

 

Karakter
Sony WF-1000XM5
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto, hyvä äänenlaatu puheluissa ja erinomainen vastamelu. Musiikin äänenlaatu on myös todella hyvä. Tehdasasetuksilla keskirekisteri on vetäytynyt. Sovitteet ovat memory foamia, silikonivaihtoehdot olisivat poikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top