Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Denon PerL Pro

Parhaimmillaan loistava ääni

Denon PerL Pron soinnin voi mukauttaa omaan kuuloon, jolloin kokemus on räätälöidympi.

Julkaistu 20.06.2024 - 15:45
Denon PerL Pro
Geir Gråbein Nordby

Denon PerL Pro on itse asiassa sama kuulokemalli kuin NuraTrue Pro, sillä Denon osti Nuran jokin aika sitten. Kuulokkeissa piisaa tekniikkaa niin paljon, että James Bondkin arvostaisi. Masimo AAT -niminen toiminto esimerkiksi mukauttaa äänen käyttäjän korvien mukaan. Kuulostaa scifiltä, mutta toimii!

Ennen kuin kuulokkeista pääsee nauttimaan, pitää tehdä sovelluksen kuulotesti. Se vie vain pari minuuttia, jonka jälkeen kuulon mukaan on luotu henkilökohtainen sointiprofiili. Todella siistiä! Ei kannata kuitenkaan erehtyä luulemaan, että sointiprofiili seuraisi mukana, jos sattuisi päivittämään kuulokkeensa toiseen PerL-malliin. Ainakin kokeillessani tätä hieman edullisemman PerL-perusmallin kanssa profiili ei siirtynyt.

Denonin kuulokkeissa on aptX Lossless, joka tarjoaa CD-laatuista ääntä Bluetoothin kautta. Se vaatii tosin uutta Android-puhelinta, jossa on Snapdragon Sound. Muut voivat nauttia   aptX Adaptive -koodekin tarjoamasta äänestä – paitsi iPhonen käyttäjät, joille on AAC.

Mainos

Vastamelu on kohtalainen, mutta ei samaa tasoa vertailun parhaimpien kanssa. Se kuitenkin vaimentaa hyvin ääntä lentokoneessa ja junassa, mutta ei vain yhtä tehokkaasti kuin Sony, Technics ja Sennheiser.

Kuulokenapit ovat muovia, mikä on silmiinpistävää etenkin nappien suuren koon vuoksi. Huomaamattomiksi kuulokkeita ei voi kutsua, vaan ne törröttävät korvista kuin pienet oudot sombrerot.

a man wearing glasses and a wireless earbuds Denon PerL Pro - GeirNordby

Kuva: Geir Gråbein Nordby

Denon PerL Pron äänenlaatu

Tehdasasetuksilla ääni on samaa luokkaa kuin niissä lentokoneissa ilmaiseksi jaeltavissa malleissa. Mutta kunhan on tehnyt kuulotestin ja saanut sointiprofiilin luotua, muuttuu ääni taianomaisesti. Basso potkii kuin seepra, joskin se voi innostua ylemmässä bassorekisterissä vähän liikaakin. Senkin saa korjattua sovelluksen taajuuskorjaimella, joten ei hätää. Kun vaimentaa sointia hieman 400 Hz:n kohdalta, kokee keskirekisteri ihmepuhdistumisen.

Laulu erottuu sen jälkeen kirkkaana ja selkeänä, soittimet kuulostavat energisiltä ja raikkailta ja rytmit iskevät kovaa. Erityisen siistiä on, että EU:n vaatiman volyyminrajoituksen saa pois päältä. Silloin Denon soittaa väkevämmin kuin mikään muu tämän vertailun malli.

a person holding a black box with two round buttons Denon PerL Pro
Kuva: Denon

Yhteenveto

Denon PerL Pro antaa CD-laatuista ääntä Bluetoothilla ja mukauttaa äänen käyttäjän kuulon mukaan. Jos on tekniikkanörtti ja lompakko pullottaa, on PerL Pro hintansa arvoinen. Useimmille ihmisille edullisempi PerL-malli on varmasti parempi vaihtoehto. Äänenlaatu on lähes samankaltaista mutta maksaa vähemmän.

Jännittävää nähdä, mitä Denon keksii tehdä Nuran tekniikalla tulevina vuosina. Ennen kaikkea toivoisin ehkä pienempiin nappeihin tungettua tekniikkaa, jolloin kuulokkeet eivät työntyisi korvista niin silmiinpistävästi.

Karakter
Denon PerL Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Ääni mukautuu käyttäjän korvien mukaan harvinaisen onnistuneesti. AptX Lossless -äänenlaatu. Ilman äänen mukauttamista ääni on huono. Kömpelö istuvuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top