Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips Fidelio T2

Hyvät toiminnot, mutta ikävä ääni

Philips Fidelio T2 lupaa paljon: design on hienoa ja toimintoja paljon. Äänipuolella olisi kuitenkin parannettavaa.

Julkaistu 20.06.2024 - 15:45
Philips Fidelio T2
Geir Gråbein Nordby

Philips Fidelio T2 korvaa mallistossa edeltäjänsä T1:n. Se oli hyvä mutta kookas malli. Philips ei selvästikään pidä kokoa ongelmana, sillä T2:lle ei ole näytetty kutistussädettä. Kuulokenapitkin ovat tavallista suuremmat, mutta etenkin kotelo vie tilaa. Sanotaanko niin, ettei koteloa kannata ainakaan miehen tunkea kovin tiukkojen housujen taskuun. Toisaalta koon ansiosta kotelosta saa peräti 28 tuntia lisää soittoaikaa, kun on ensin käyttänyt kuulokenappien 8 tunnin akun tyhjäksi. Luvuissa on huomioitu vastamelu. Ei hullumpaa!

Istuvuus on hyvä ja sovitteita on tarjolla viisi eri kokovaihtoehtoa, joten omaan korvaan sopivaa löytyy varmasti.

Puheluissa on kohtalainen äänenlaatu. Välillä puhe uhkaa hieman säröillä, mutta pääosin ääni on ihan hyvä.

Mainos
Philips Fidelio T2 - GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Philips Fidelio T2:n äänenlaatu

Tehdasasetuksillaan Fidelio T2 ei kuulosta lainkaan hyvältä.

Basso on niin liioiteltu, että kuulostaa siltä kuin joku olisi tunkenut minikokoiset subwooferit korviini. Diskantti taas on niin terävä, että sillä leikkaisi terästä. Entä keskirekisteri sitten? Sitä ei ole.

Mutta ei hätää, ajattelin. Sovelluksessa on taajuuskorjain, joten ei muuta säätelemään ääntä sieltä täältä. EQ-säädöillä pääseekin pitkälle. Ensin kannattaa vetää 1 kHz:n ylöspäin ja sitten asteittain vaimentaa sen alapuolella olevia taajuuksia. EQ:ssa on kuitenkin jotakin vikaa: vaikuttaa siltä kuin siinä olisi jokin stereovahvistus. Jotain nimittäin tapahtuu ja äänestä häviää erottuva keskus. Myös dynamiikat vaimenevat samalla.

Vastamelu sen sijaan toimii hyvin ja vaimentaa tehokkaasti liikennekaaoksen äänet. Philipsin kuulokkeet toimivat hyvin myös junassa ja lentokoneessa, jotta kuulee musiikin eikä tarvitse häiriintyä hälystä.

a black earbuds in a case Philips Fidelio T2
Kuva: Audun Hage

Yhteenveto

Philips Fidelio T2 näyttää todella tyylikkäältä, on varustettu hyvillä toiminnoilla ja on akunkestoltaan aivan loistava.

Ääni sen sijaan vaatii säätöä kuulostaakseen hyvältä. EQ tekee dynamiikoille ja stereokuvalle jotakin, mistä kaikki eivät välttämättä pidä. Soinnista on kuitenkin mahdollista saada tarpeeksi hyvä, jotta musiikista voi nauttia.

Karakter
Philips Fidelio T2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Laadukas rakenne ja hyvä istuvuus. Aivan erinomainen akunkesto. Tehokas vastamelu. Vaimea keskirekisteri ja terävä diskantti, jotka voi osin korjata taajuuskorjaimella. Puheluissa äänenlaatu saattaa säröillä. Kotelo on todella iso.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top