Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Kunniakas yritys

Bosen parhaat nappikuulokkeet suoriutuvat varsin kunnollisesti, mutta ääni kaipaisi pientä kohennusta.

Julkaistu 20.06.2024 - 15:45
Bose QuietComfort Ultra Earbuds
Geir Gråbein Nordby

Bose tunnetaan laadukkaista sankakuulokkeistaan, mutta nappikuulokkeissa merkki ei aina ole onnistunut. Viime aikoina on kuitenkin nähty parannusta tässäkin.

Muotoilultaan Ultra-malli tuo mieleen edeltäjän, QuietComfort Earbuds II:n. Mustat, ovaalit napit, joiden päässä on lyhyet mikrofonivarret. Kuulokkeiden istuvuus on hyvä, ne tuntuvat ainakin omissa korvissani oikein mukavilta.

Bose on lisännyt kuulokkeisiinsa Immersive Audio -nimisen toiminnon, jonka pitäisi luoda vaikutelma käyttäjän edessä olevista kaiuttimista. Dolby Atmosta malli ei tue, mutta en ole ylipäätään vieläkään vakuuttunut koko tilaäänen ideasta. Musiikki kuulostaa edelleen parhaimmalta ihan vain stereona.

Mainos

Akunkesto on kohtalainen: noin 6 tuntia napeista ja 18 tuntia kotelosta. Jos suunnittelee pitkää lentomatkaa Immersive Audiota käyttäen, kannattaa harkita uudelleen – toiminto tiputtaa akunkeston 4 tuntiin.

Vastamelu on alan parhaimmistoa. Maailma katoaa lähes kokonaan, kun työntää Boset korviin. Metro, toimisto, äidin tai puolison nalkutus – kaikki katoaa kuulumattomiin. Ainakin lähes kaikki. Ja jos haluaakin kuulla edelliset, toimivat ympäristöäänet erinomaisesti. Se on täydellinen ratkaisu, kun haluaa esimerkiksi tietää, kuulutetaanko omaa nimeä lentokentällä. Nimimerkki ”Kokemusta on”.

a man wearing glasses and a bluetooth earbud Bose QuietComfort Ultra Earbuds - GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Bose QuietComfort Ultra Earbudsin äänenlaatu

Kuulokkeet tukevat aptX Adaptivea ja jopa aptX Losslessia, jos omistaa yhteensopivan Android-puhelimen. Ääni ei edelleenkään ole ihan omaan makuuni, vaikka paljon hyvääkin siinä on. Tehdasasetuksilla keskirekisteri on liian vaisu. Ihan kauhean pitkälle ei pääse taajuuskorjaimen kolmen käyrän – basson, keskirekisterin ja diskantin – säädöillä, mutta nostamalla keskirekisteriä kolmen pykälän verran sain soinnista enemmän omaan makuuni sopivan.

Mikrofonit toimivat tarpeeksi hyvin satunnaisiin puheluihin. Ääni on vähän lattea, mutta kukaan ei valittanut, vaikka soitin pari puhelua kesken ruuhka-ajan hälyn. Siitä plussaa.

a white wireless earbuds in a case Bose_QuietComfort_Ultra_Earbuds_06
Kuva: Bose

Yhteenveto

Yleisesti ottaen Bose QuietComfort Ultra Earbuds on vakuuttava kuulokemalli, jonka mukavuus ja vastamelu ovat erityisen hyvät. Akunkesto on erinomainen, kunhan ei pidä päällä Immersive Audio -toimintoa. Omiin korviini Bosesta puuttuu vähän sellaista vau-efektiä, jollaista olisin valmistajalta kaivannut, mutta kaiken kaikkiaan kuulokkeet suoriutuvat hyvin.

Karakter
Bose QuietComfort Ultra Earbuds
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava vastamelu. Täyteläinen basso ja hyvä sointi, paras äänenlaatu on aptX Losslessia käyttämällä. Hyvä istuvuus, hyvä äänenlaatu puheluissa. Vaisu keskirekisteri, hieman epäerotteleva basso. Äänenkäsittelyä ei saa pois päältä. Rajallinen Immersive-ääni. Ei multipointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top