Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Creative Aurvana Ace 2

Innovatiivista ääntä taskukoossa

Creative ottaa äänenlaadun vakavasti Aurvana Ace 2 -mallissaan, jossa on tässä hintaluokassa ennennäkemätöntä tekniikkaa.

Julkaistu 20.06.2024 - 15:45
Creative Aurvana Ace 2
Geir Gråbein Nordby

Creative Aurvana Ace 2 sisältää jännittävää tekniikkaa, nimittäin MEMS-elementit. En tiedä, mistä lyhenne tulee, mutta silikoniset elementit lupaavat paljastaa musiikista enemmän yksityiskohtia kuin rikospaikkatutkija murhapaikalta. MEMS ei toimi yhtä hyvin bassorekisterissä, joten bassoa varten on omat elementtinsä.

Ace 2 on Creativen kahdesta mallista kalliimpi, ja ero on aptX Lossless -tuessa. Nämä kuulokkeet tarjoavat siis CD-laatuista ääntä Bluetoothilla. Vastamelu on mukautuva, joten kuulokkeet laskevat melutason ja säätävät melunvaimennusta sen mukaan.

Akunkesto on ihan ok: vastamelu päällä 4 tuntia napeista ja 12 tuntia kotelosta. Jos vastamelun ottaa pois päältä, on akunkesto puolet pidempi.

Mainos
a man wearing a bluetooth earbud Creative Aurvana Ace 2 - GeirNordby
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Creative Aurvana Ace 2:n äänenlaatu

Vastamelu toimii hyvin etenkin bassotaajuuksilla. Ympäristöäänet toimivat kuten pitääkin, eli ulkopuoliset äänet tulevat luonnollisen kuuloisina läpi.

Basso on täyteläinen ja syvä ja täyttää äänikuvan peittämättä muita taajuuksia. Varsin vaikuttavaa.

Creative loistaa kuitenkin eniten keskirekisterissä ja diskantissa, mikä voi olla MEMS-elementtien ansiota. Musiikin vivahteet toistuvat tavalla, jota harvoin täyslangattomista kuulee eikä ainakaan tässä hintaluokassa. Laulu on luonnollista ja avointa, ja soittimissa on upeaa ilmavuutta ja erottelevuutta.

Tehdasasetuksilla jään kaipaamaan keskirekisteriin enemmän energiaa. Joten on aika ottaa Creativen sovellus esiin. Taajuuskorjain on aika kömpelö – portaatonta käyrää on tarkoitus siirtää sormella, mikä tekee säätämisestä epätarkkaa. Äänen säätäminen onnistuu kuitenkin hienosti, mikäli vain sorminäppäryys riittää.

xMEMS Cypress Alta Earbud (600 x 450 px) - xMEMS Cypress Earbud
Tältä MEMS-elementit näyttävät. Kuva: xMEMS

Yhteenveto

Jos kaipaa kuulokkeiltaan äänenlaatua, istuvuutta ja tekniikkaa, on Creative Aurvana Ace 2 hyvä vaihtoehto. Tähän hintaan on vaikea löytää parempaa äänenlaatua, ja myös istuvuus on oikein mukava.

Akunkesto voisi olla pari tuntia pidempikin, mutta kaiken kaikkiaan Creative on onnistunut hyvin.

Karakter
Creative Aurvana Ace 2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

MEMS-elementit tekevät äänestä kirkkaamman ja vivahteikkaamman. Ääni on tasapainoinen jo tehdasasetuksilla. AptX Losslessin ansiosta häviötön ääni. Sovelluksen EQ on vähän hankala käyttää. Pidempi akunkesto napeista olisi poikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top