Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Home Joulukalenteri 11OSALLISTU

Palkitsimme

Sony WF-1000XM5

Sony WF-1000XM5 jatkaa suositun M4-mallin jalanjäljissä ja tarjoaa entistäkin parempaa vastamelua ja äänenlaatua.

/ 30.10.2023 - 10:00
Sony WF-1000XM5

Sony WF-1000XM5 vie vastamelun jälleen uudelle tasolle. Tarkemmin sanottuna vastamelu on 20 % parempaa kuin edeltäjällään, mikäli Sonyn insinöörejä on uskominen. Kaksi sirua ja kolme mikrofonia per kuulokenappi takaavat vaikuttavan hiljaisuuden ja rauhan.

Muotoilultaan WF-1000XM5 on 25 % pienempi ja 20 % kevyempi kuin edeltäjänsä M4, mikä saa kuulokkeet istumaan napakasti ja mukavasti. IPX4-suojausluokituksen ansiosta kuulokkeet sietävät hyvin roiskeita ja hikeä sopien näin aktiiviseen elämäntyyliin.

Sony on varustanut kuulokkeet uusilla Dynamic Driver X -elementeillä. Kalvo on keskeltä jäykkää, mikä avittaa kirkkaiden taajuuksien sointia, ja reunoilta pehmeämpi bassontoiston parantamiseksi. Näin taajuusalueen ääripäät venyvät vielä hitusen pidemmälle.

Äänenlaatu

Sony saa musiikin parhaat puolet esiin vaivattomasti. Piano soi täyteläisesti ja keskirekisteriltään erottelevasti. Myös rap toimii.

Vastamelu on luokkansa parasta, ja parasta nappikuulokkeista kuulemaani. Ja vaikka en ehkä olekaan vielä törmännyt nappikuulokkeisiin, joilla puheluiden puhuminen onnistuisi oikeasti hyvin, nappaavat mikrofonit käyttäjän puheen paremmin kuin useimmat – etenkin hälyssä.

Yhteenveto

WF-1000XM5 on enemmän kuin pelkkä päivitys. Sony on parantanut kuulokkeita joka osa-alueella vastamelusta ja helppokäyttöisyydestä äänenlaatuun ja muotoiluun. WF-1000XM5 on kokonaisuutena loistava.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top