Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Yamahan suosikkikuulokkeista paranneltu versio

Yamaha YH-E700B korvaa malliston aiemman huippusankakuulokemallin, mutta suurin ero vaikuttaisi olevan ulkonäössä.

/ 24.02.2023 - 09:20
Yamahan suosikkikuulokkeista paranneltu versio

Yamaha YH-E700A yllätti meidät iloisesti voittamalla reilu vuosi sitten kuulokevertailumme ja kovat kilpailijansa Sony WH-1000XM4:n, Bose QuietComfort 45:n, JBL Tour Onen ja Philips Fidelio L3:n. Nyt kuulokemalli on päivitetty uuteen malliin nimeltä YH-E700B. Nimi ei ehkä vaikuta jännittävältä, mutta toivottavasti uutuus itsessään on.

 

Yamaha YH_E700B_beige angle
Kupin kiinnike tuo mieleen upotetun mikrofonivarren. Kuva: Yamaha

Design poikkeaa aiemmasta selvästi: kupit ovat ovaalit, kun taas edeltäjässä ne olivat pyöreät. Kuvissa kuppeja kannattelevat kiinnikkeet näyttävät upotetuilta mikrofonivarsilta – vähän erikoinen ratkaisu, joka toivottavasti näyttää tosielämässä paremmalta.

Kuulokkeiden paino on kasvanut 325 grammasta 335 grammaan. Uutuus painaa siis lähes 100 grammaa enemmän kuin saman hintaluokan vastamelumallit Bose QC45 tai Sony WH-1000XM5. Etenkin vastamelun valtias Sony on Yamahalle kova vastus!

Yamaha YH_E700B_black lying
Kuva: Yamaha

Parempaa ääntä puheluihin

YH-E700B hyödyntää Qualcommin Clear Voice Capture -tekniikkaa, joka poistaa kaikua ja vaimentaa taustahälyä puheluiden aikana – eli parantaa puheluiden äänenlaatua. YH-E700B tarjoaa myös Yamahan Listening Care -toiminnosta edistyneemmän version. Toiminto tekee äänestä täyteläisempää myös matalalla volyymilla. Taajuuskorjaimen (EQ) luvataan olevan älykkäämpi ja toistavan paremmin äänikuvan vivahteita volyymista riippumatta.

Lue myös: Yamaha YH-E700A – Parasta ääntä

Vastamelu

Muutoin kuulokemallissa ei näytä tapahtuneen suurempia muutoksia. Vastamelu vaikuttaisi olevan samanlainen kuin edeltäjässäkin. Monella kilpailijalla on nykyään kuulokkeissaan useita mikrofoneja, joiden avulla vaihetta korjataan vastamelusignaalin luomiseksi. Yamahalla on vain yksi mikrofoni kummankin kupin sisäpuolella, mutta ulkopuolella ei yhtään.

Yamahan mukaan sillä on käytössään kilpailijoitaan edistyksellisempi DSP-algoritmi, jonka avulla melu vaimentuu musiikin äänenlaadun kärsimättä. Edeltäjämalli YH-E700A:n testissä havaitsimme kuitenkin vastamelun häiritsevän musiikintoistoa, ja pidimmekin toimintoa päällä mieluiten vain hälyisissä tiloissa.

Meistä vastamelu oli keskinkertaista, vaikka vaimensikin tehokkaasti auton sisällä kuuluvaa kohinaa. Emme testanneet kuulokkeita lentokoneessa, mutta uskoisimme vastamelun toimivan sielläkin.

Yamaha YH E700B black scaled 1
Kuva: Yamaha

Äänenlaatu

Tiedotteesta ei selviä, onko Yamaha tehnyt jotain jo ennestään erinomaiselle äänenlaadulle. Kummassakin mallissa on True Sound eli Yamahan tapa toistaa musiikkia luonnollisesti. Uutuus tukee samoja koodekkeja eli aptX Adaptivea, AAC:tä ja tavallista SBC:tä. Uusimpaan Android-käyttöjärjestelmään leivotut LC3- ja LC3+ -koodekit – joiden uskotaan korvaavan SBC:n – puuttuvat listalta.

Yamaha YH_E700B lifestyle- scaled
Kuva: Yamaha

Yamaha YH-E700B: Hinta ja saatavuus

Uusi Yamaha YH-E700B on nyt tilattavissa noin 400 euron suositushintaan.

yamaha.com

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nappikuulokkeet pukinkonttiin

Viime hetken lahjaidea: sankakuulokkeet

Vastameluttomat kuulokkeet - onko järkeä?

Parhaat kuulokkeet edullisesti

Highend-nappien budjettiversio

Technics lupaa kirkkaampaa ääntä puheluihin

Ääni & Kuva
Scroll to Top