Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Parempaa ääntä ja selkeämpiä puheluita: Technics AZ80 ja AZ60M2

Technicsin uusi lippulaivamalli EAH-AZ80 ja päivitetty EAH-AZ60M2-kuulokemalli lupaavat kirkkaampaa ääntä puheluihin ja valmistajan kaikkien aikojen parasta vastamelua.

/ 23.05.2023 - 10:15
Parempaa ääntä ja selkeämpiä puheluita: Technics AZ80 ja AZ60M2

Technics lanseeraa kaksi vastamelukuulokemallia täyslangattomien kategoriaan. Odotuksemme ovat erityisen korkealla uuden lippulaivamalli EAH-AZ80:n suhteen, ja siitä onkin pian testi tulossa. Lisäksi luokkansa suosikista saadaan päivitetty versio, EAH-AZ60M2. Molemmat on tehty käyttäjille, jotka haluavat huippusointia ja istuvuutta sekä parasta mahdollista äänenlaatua myös puheluihin ja videopuheluihin.

Lippulaivalla parasta ääntä

Kahdella uutuusmallilla on paljon yhteistä, mutta kalliimpi AZ80 on varustettu isommilla 10-millisillä elementeillä, kun taas AZ60M2:ssa on 8-milliset. Kalliimmalla mallilla on syytä odottaa olevan parempi ja dynaamisempi sointi.

Lue myös: Technics EAH-AZ60 – Erinomaista työtä Technicsiltä

Kumpikin kuulokemalli tukee luotettavaa LDAC-koodekkia, joka teoriassa mahdollistaa 24-bittiä/96 kHz-laadun, mutta on hyvä muistaa, ettei kyseessä ole oikea häviötön ääni. Lähes häviötöntä ääni on kuitenkin 16-bittiä/44 kHz-laatuun asti, mikä on Bluetooth-äänelle todella hyvä saavutus.

EAH-AZ80 driver-enhanced
EAH-AZ80 on varustettu suuremmilla 10-millisillä elementeillä. Kuva: Technics

JustMyVoice erottaa puheen

Technics on kehittänyt JustMyVoice-nimisen tekniikan. Pähkinänkuoressa kyse on siitä, että tietyt mikrofonit poimivat puheen, kun taas toiset mikrofonit poimivat kuulokkeiden ulkopuolelta tulevat muut äänet ja vaimentavat ne. Näin puhujan ääni erottuu paremmin ja välittyy vastapuolelle kirkkaana, olipa sitten ikkunat auki autossa tai hälyisessä kahvilassa. Näin ainakin Technics lupaa.

Technics-EAH-AZ80-black-enhanced Technics-EAH-AZ80-silver-enhanced
<
>
EAH-AZ80. Kuva: Technics

Markkinoiden parasta vastamelua?

Kummassakin mallissa on niin ikään Technicsin kehittämä Dual Hybrid -vastamelu, jonka luvataan olevan luokkansa parasta. Tekniikka yhdistää digitaalisia ja analogisia suotimia sekä laadukkaat mikrofonit, jotka yhdessä vaimentavat melua ja kohinaa sekä kuulokkeiden sisä- että ulkopuolelta.

Lue myös: Technics EAH-AZ40 – Parhaat budjettikuulokkeet

Technics painottaa, että vaikutuksen voimakkuus riippuu ihmisestä osin korvakäytävien erilaisista muodosta johtuen. Niinpä kannattaa huolellisesti kokeilla erilaisia sovitteita, jotta löytää varmasti parhaiten istuvat. Technics Audio Connect -sovelluksella saa hienosäädettyä ääntä.

Technics EAH-AZ80 lifestyle-enhanced
Multipoint-yhteydellä kuulokkeet voivat olla liitettynä kolmeen laitteeseen samanaikaisesti. Kuva: Technics

Ympäristöäänet

Kun haluaa kuulla, mitä ympärillä tapahtuu, on tarjolla kaksi vaihtoehtoa: “Natural Ambient” ja “Attention”. Ensimmäinen välittää kaikki ympäristön äänet kuulokkeisiin, kun taas jälkimmäinen keskittyy poimimaan vain ihmispuheen taajuuksia. Sitä käyttäessä kuulee siis, kun joku puhuttelee, mutta ei välttämättä lintujen laulua.

 

Technics-EAH-AZ60M2-blue-enhanced Technics-EAH-AZ60M2-silver-enhanced Technics-EAH-AZ60M2-black-enhanced
<
>
Technics EAH-AZ60M2. Kuva: Technics

Multipoint

Uutuusmalleissa, jotka muuten ovat IPX4-suojausluokituksen mukaisesti vedenkestäviä, on myös multipoint-yhteys. Useimmat multipointia käyttävät kuulokkeet voivat olla samanaikaisesti yhteydessä kahteen laitteeseen, mutta Technicsillä onnistuu kolmekin. Näin voi kuunnella musiikkia tabletin kautta, puhua puheluita kännykällä ja olla valmiina videokokouksiin kannettavalla ja olla varma siitä, että ääni välittyy aina kuulokkeisiin, kun vaihtaa tehtävien välillä.

Pitkä akunkesto

Kummassakin mallissa on 7,5 tunnin akunkesto ilman vastamelua ja 7 tuntia vastamelu tai ympäristöäänet päällä. Latauskotelosta saa lisäksi 24–25 tuntia lisää soittoaikaa.

Technics EAH-AZ60M2
Kuulokkeiden kanssa voi treenatakin IPX4-suojausluokituksen ansiosta. Markkinoilla on tosin erityisesti urheiluun tarkoitettujakin malleja. Kuva: Technics

Technics EAH-AZ80 ja EAH-AZ60M2: Hinta ja saatavuus

Technics EAH-AZ60M2 maksaa noin 250 euroa, kun taas EAH-AZ80:n hinta on 300 euroa. Molemmat tulevat myyntiin ”pian”. Olemme jo saaneet AZ80 testattavaksi ja odotamme innolla, millaiseksi se osoittautuu!

Lue lisää: technics.com

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Nappikuulokkeet pukinkonttiin

Viime hetken lahjaidea: sankakuulokkeet

Vastameluttomat kuulokkeet - onko järkeä?

Parhaat kuulokkeet edullisesti

Highend-nappien budjettiversio

Technics lupaa kirkkaampaa ääntä puheluihin

Ääni & Kuva
Scroll to Top