Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Top 10 soundbaria kesällä 2022

Kokosimme testaamistamme soundbareista 10 suosikkiamme eri hintaluokista – tästä listasta löydät tämän hetken parhaat laitteet tv-ääntä parantamaan!

forfatter
Julkaistu 14.07.2022 - 07:30

Televisiovalmistajat osaavat tehdä teräviä näyttöjä upealla kuvanlaadulla, mutta ääni on harvalla hanskassa. Useimmissa nykyajan televisioissa ääni on melko eloton ja lattea – ovathan televisiotkin hyvin litteäitä. Onneksi heikkoon ääneen on olemassa yksinkertainen lääke, eikä siitä tarvitse edes maksaa itseään kipeäksi: kun sijoittaa television alapuolelle, tv-tasolle tai seinälle, soundbarin, saa tv-ääni valtaisan parannuksen laadussa.

Paras soundbar juuri sinulle – testivoittajia ja toimituksen suosituksia

Alla olevasta listasta löydät parhaat LB Ääni & Kuvan testaamat soundbarit. Kaiuttimia löytyy monesta koko- ja hintaluokasta, joten jokaiseen tarpeeseen ja budjettiin löytyy varmasti sopiva. Top 10 -listauksessamme on soundbareja 500–1 500 euron väliltä.

Jotkut soundbarit toimivat itsenäisesti, langattoman subwooferin kanssa tai ilman, ja jotkut ovat kytkettävissä kokonaiseksi surround-kotiteatteriksi takakaiuttimien avulla. Nykyaikaisimmat soundbarit tukevat Dolby Atmos -ääntä, joka luo olohuoneeseen 3D-surroundäänen. Jos kaipaa todella realistista elämystä, suosittelemme ehdottomasti valitsemaan Dolby Atmos -ääntä tukevan mallin!

Listalla on testivoittajia ja suosituksemme ansainneita soundbareja vuodesta 2021 tähän päivään saakka.

Sennheiser Ambeo Soundbar SB01

Maailman paras soundbar

Sennheiserilla on ensikertalaisen tuuria: valmistajan soundbar on heittämällä tämän hetken paras! Mutta kenelle?

Näin hyvää surroundääntä ilman takakaiuttimia emme ole kuunaan kuulleet! Soundi on iso ja räjähtävä, ja matalalla volyymilla subwooferia ei kaipaa.
Mutta kuka haluaisi tyytyä hiljaiseen hissutteluun tällaisella soundbarilla? Kovempaa ääntä kaipaava joutuu ostamaan subwooferin kylkeen, ja silloin hinta karkaa korkealle.

Samsung HW-Q960A

Samsungin paras soundbar on vieläkin parempi

Samsung HW-Q960A vakuuttaa vahvalla surround-äänellään, joka kietoo kuulijan kovempaan soundiin kuin kilpailijansa. Todellinen löytö!

Maalaa laajan ja tarkan surround-kuvan, jota on todella vangitsevaa kuunnella. Ehdottomasti parhaita Atmos-soundbareja!
Kaiuttimen yläpuolella olevaa näyttöä on hankala lukea sohvalta käsin.

Sonos Arc, Sub (Gen 3), 2 x One SL

Sonoksen parasta kotiteatteriääntä

Sonoksen paras soundbar, Arc, täydentyy entistäkin paremmaksi takakaiuttimien ja subwooferin avulla. Lopputulos on vaikuttavan elämyksellistä kotiteatteriääntä.

Avoin, miellyttävä ja vivahteikas ääni. Surround takakaiuttimien kanssa on todella hyvä, ja subwoofer tarjoaa laadukasta bassoa. Käyttäjäystävällinen kokonaisuus.
Dynamiikkaa ei tuhlailla. TruePlay-tilakorjaus poistaa äänestä lämmön, eikä sointia voi säätää korjauksen jälkeen. Käyttöönotto vie aikaa.

Klipsch Cinema 1200

Kotiteatterista jyrähtää!

Klipsch Cinema 1200 tuo tv-ruudun taistelujen jylyn ja autojen kaahauksen kumun iholle, eikä tämän veroista soundbaria taida muilta löytyä. Täydellinen sekään ei ole.

Räjähtävää kotiteatteriääntä ja giganttinen basso, jossa hirmuinen paine. Atmos-kanavat luovat kuulijan ympärille ison äänikuplan.
Subwoofer voi etenkin musiikkia kuunnellessa olla jo vähän liikaa – tämä kaiutinjärjestelmä on parhaimmillaan elokuvien kanssa.

TCL TS8132

Atmos-ääntä budjetilla

TCL kisaa edullisen pään soundbarilla, jossa on ”aito” Atmos-ääni ja korkeuskanavat. Hintaansa nähden ääni on vallan mainio!

TCL TS8132 luo ison äänikuvan, jossa on hyvä surround. Plussaa hyvästä kaukosäätimestä ja helppolukuisesta näytöstä.
Subwoofer laahaa hiukan perässä ja saattaa ottaa säröillä kovemmalla volyymilla.

Samsung HW-Q610A

Vaikuttava äänikuva

Samsung HW-Q610A on loistava soundbar, jonka suuri kolmiulotteinen ääni ja Atmos-efektit tekevät vaikutuksen!

Äänikuva on kirkas ja erotteleva, puhe tarkkaa ja surroundefektit soivat oikeissa kohdin.
Samsung HW-Q610A:ssa ei ole Wi-Fiä. Tarjolla on bassoltaan vahvempiakin soundbareja.

Lemus HOME Artistic

Ensiluokkaista retrominimalismia

Lemus Home Artistic on huonekalu ja soundbar, joka istuu minimalistiseen tyyliin täydellisesti.

Vahva ääni, paljon parempi kuin missään kuulemassamme soundbarissa. Tyylikästä puusepäntyötä. Toimiva tilakorjaus ja kaikki tarvittavat suoratoistopalvelut.
Stereokuva ei yllä erillisten kaiuttimien tasolle.

Bowers & Wilkins Formation Bar & Formation Bass

Soundbar musiikin ehdoilla

Formation Bar onnistuu yhtä hyvin elokuvien kuin musiikin kanssa – soundi on erotteleva, lämmin ja mukaansatempaava.

Ääni on viettelevän lämmin, täyteläinen ja kutsuva. Etenkin musiikki toistuu tenhoavasti. Subwoofer tuo bassoon kaivattua potkua.
Keskirekisteri ei pääse vauhtiin ja lauluun ja puheeseen kaipaisi enemmän kirkkautta. Takakaiuttimien lisäämistä on syytä harkita.

Sonos Beam (Gen 2)

Minisoundbareista paras

Sonos Beam oli jo ennestään paras pieni soundbar, mutta uuden sukupolven malli on vielä parempi ja varustettu Dolby Atmos äänellä.

Sama kirkas ja luonnollinen ääni kuin edeltäjässä. Nyt myös Dolby Atmos, joka laajentaa äänikuvaa entisestään.
Yksinään hivenen kevyt ratkaisu. Jos kylkeen hankkii langattoman subwooferin, hinta karkaa.

Sony HT-A7000

Loistavaa Atmos-ääntä

Sonyn uusi HT-A7000-lippulaivasoundbar on täynnä surroundia parantavia ominaisuuksia – mutta sellaista ei saa ihan halvalla!

Sony HT-A7000 maalaa suuren, kirkkaan ja selkeän äänikuvan ja luo uskottavan surroundin. Valikko on erittäin käyttäjäystävällinen!
Subwoofer on lisävaruste, mikä nostaa kokonaishintaa entisestään.
Sennheiser Ambeo Soundbar SB01 Samsung HW-Q960A Sonos Arc, Sub (Gen 3), 2 x One SL Klipsch Cinema 1200 TCL TS8132 Samsung HW-Q610A Lemus HOME Artistic Bowers & Wilkins Formation Bar & Formation Bass Sonos Beam (Gen 2) Sony HT-A7000
forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Highend-soundbarilla elokuvateatterin tunnelmaa Kokosimme testiin parhaat soundbar-kaiuttimet, jotka tarjoavat aitoa surroundia ja kunnon elokuvateatteritunnelmaa ilman johtosotkuja.
Klipschiltä retrohenkiset aktiivikaiuttimet Klipsch The Sevens ja The Nines ovat langattomia aktiivikaiuttimia, joiden luulisi rokkaavan kunnolla.
Musiikki mukaan suihkuun Ikea Vappeby on pikkuruinen vedenkestävä Bluetooth-kaiutin, joka kulkee helposti mukana minne vain.
Sonoksen uuden sukupolven älykaiuttimet Huhut pitivät paikkansa, ja Sonoksen uudet Era-kaiuttimet tulevat myyntiin 28.3. Saimme jo esimakua äänestä lanseeraustilaisuudessa!
Poikkeuksellistä ääntä pienistä lattiakaiuttimista Älä anna ulkonäön hämätä – Dynaudion kapoiset langattomat kaiuttimet jättävät monet kilpailijat varjoonsa.
Sonos astuu uuteen ulottuvuuteen Monihuonejärjestelmien ja älykaiuttimien kruunu ojennetaan takaisin Sonokselle, jonka uusi sarja lyö äänen suhteen kaikki valmistajan aiemmat tuotteet.