Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung HW-Q610A

Vaikuttava äänikuva

Samsung HW-Q610A on loistava soundbar, jonka suuri kolmiulotteinen ääni ja Atmos-efektit tekevät vaikutuksen!

Julkaistu 29.06.2021 - 19:00
Samsung HW-Q610A
Geir Gråbein Nordby

Samsung HW-Q610A on seuraaja viime vuoden HW-Q66T-mallille, jonka nimesimme Vuoden parhaaksi Basic-tason soundbariksi 2020. Iloksemme tämän vuoden malli on täydennetty 3D-äänellä: se tukee sekä Dolby Atmosta että DTS:X:ää.

Samsungin soundbar on varustettu HDMI-sisään- ja ulostulolla, ja pakkauksessa toimitetaan HDMI-johto. Langaton yhteys hoituu Bluetoothilla. Wi-Fiä sen sijaan ei ole, joten esimerkiksi AirPlaytä ja Spotify Connectia ei tämän kanssa voi käyttää. Niitä tarvitsevilla tarjolla on kalliimpi HW-Q710A-malli.

HW-Q610A on helppo asentaa ja sen käyttö sujuu näppärästi mukana tulevalla kaukosäätimellä. Selkeästä näytöstä näkee yhdellä silmäyksellä volyymin tason, audioformaatin ja muut valinnat.

Mainos
Samsung HW-Q610A
HW-Q610 on 98 cm leveä eli suurin piirtein 50-tuumaisen television levyinen. Korkeutta on vain 6 cm, joten se mahtuu hyvin useimpien tv-mallien alle. Myös seinäkiinnitys onnistuu. Kuva: Samsung

Samsung HW-Q610A käytössä

Samsung HW-Q610A on 3.1.2-kaiutinjärjestelmä, jossa on vasen ja oikea stereokaiutin, keskikanava puheella ja kaksi Atmos-kanavaa päällä. Tällaisesta konfiguraatiosta meillä on hyvät kokemukset ja myös Samsungin soundbar kuulostaa uskottavalta ja puhe toistuu selkeästi ja erottelevasti.

The Irishman -elokuvan gangsterien välinen keskustelu toistuu erinomaisesti eikä volyymia tarvitse nostaa, jotta puheen kuulisi. Kanavaerottelu toimii moitteetta: erotamme taustamusiikista ja efekteistä pienetkin yksityiskohdat samalla, kun puhe toistuu keskeltä täysin kirkkaasti.

HW-Q610 tarjoaa myös erinomaisen surroundvaikutelman. Formula 1 -dokumentissa Drive to Survive (kolmas kausi) kuulemme kommentaattorin puheen selkeästi keskeltä äänikuvaa, joka voi ensin vaikuttaa hiukan kapealta. Yhtäkkiä kuitenkin musiikki ja efektit liittyvät mukaan sivuilta ja äänikuva kasvaa joka suuntaan!

 

Samsung SWA-9100
Samsung HW-Q610A on täydennettävissä erillisillä langattomilla kaiuttimilla, jotka saa lisävarusteena. Kuva: Samsung

Aluksi luulin, että ääni tuli vain keskeltä, mutta äänikuvahan pystyy kasvamaan valtavaksi – Atmos toimii tässä todella hyvin ja ero soundbareihin, joissa ei ole Atmos-ääntä on selvä.

Entäpä basso sitten? Samsungin subwoofer on melko kompakti. Se ei yllä Klipschin bassohirmun tasolle mutta saa kuitenkin testihuoneen svengaamaan. Erityisen matalalta se ei soita, mutta on kuitenkin tarkka ja rytminen ja yhdistyy saumattomasti muuhun äänikuvaan. Se toimii vallan hyvin sekä musiikin että elokuvien kanssa.

Johtopäätökset

Samsung HW-Q610A on erinomainen kohtuuhintainen soundbar. Se maalaa lavean ja kolmiulotteisen äänikuvan, joka on erottelevampi kuin testin muilla kaiuttimilla. Olemme erityisen vaikuttuneita Samsungin kyvystä skaalata äänikuvaa miksauksen mukaan, mikä kielii erittäin tehokkaasti toimivista Atmos-kanavista. Subwoofer tarjoaa muhkeasti bassoa ja on hintaluokkansa tarkimpia: vauhtia riittää sekä musiikkiin että elokuviin. Ehdottomasti erittäin hyvä ostos!

Karakter
Samsung HW-Q610A
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Äänikuva on kirkas ja erotteleva, puhe tarkkaa ja surroundefektit soivat oikeissa kohdin. Samsung HW-Q610A:ssa ei ole Wi-Fiä. Tarjolla on bassoltaan vahvempiakin soundbareja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top