Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Panasonic SC-HTB490

Hintaansa nähden hyvä

Testin edullisin soundbar tekee televisioäänestä paljon parempaa, mutta osoittaa toisaalta, että panostus vielä parempaan soundbariin kannattaa kyllä.

Julkaistu 29.06.2021 - 19:00
Panasonic SC-HTB490
Audun Hage

Panasonic SC-HTB490 on melko pieni soundbar, joka on suunniteltu japanilaisvalmistajan omien televisioiden kumppaniksi. Kangaspäällysteinen etuosa ja kiiltävää muovia olevan reunat saavat laitteen sopimaan helposti sisustukseen kuin sisustukseen. Sen voi sijoittaa suoraan television alle tai ripustaa seinälle mukana tulevilla kiinnikkeillä.

SC-HTB490:ssa on HDMI ARC helppoa televisiokytkentää varten, mutta musiikkia voi soittaa myös Bluetoothin kautta tai USB-tikulta. Panasonicin litteä kaukosäädin muistuttaa lähinnä luottokorttia, joten se on valitettavan helppo hukata sohvatyynyjen väliin.

Kaiuttimessa itsessään ei ole näyttöä, vaan eriväristen ledvalojen avulla tulkitaan valittua sisääntuloa ja volyymia. Systeemin opetteluun menee vähän aikaa, joten näyttö teksteillä olisi varmaan ollut parempi vaihtoehto.

Mainos

Panasonic SC-HTB490 topview

Subwooferin sivussa on noin 5-tuumainen bassoelementti. Kuva: Panasonic

Panasonic SC-HTB490 käytössä

Panasonic SC-HTB490 2.1-stereoääni, joka koostuu kahdesta täysrekisterielementistä soundbarissa itsessään langattoman subwooferin huolehtiessa alimmista bassoäänistä.

Panasonicin äänenlaatu riittää selvästi nostamaan tavallisen tv:n äänen paremmalle tasolle: musiikki ja viihdeohjelmat toistuvat lämminsävyisesti, täyteläisesti ja miellyttävästi. Selkeydessä olisi sen sijaan parantamisen varaa. Soitamme kokeeksi The Irishmanista kohtauksen, jossa De Niro ja Pesci keskustelevat seuraavasta salamurhasta, mutta ääninäyttely ei kuulosta niin läsnäolevalta ja erottuvalta kuin toivoisimme. Syy saattaa olla siinä, ettei Panasonic tarjoa puheelle omistettua keskikaiutinta, vaan puheäänet miksataan stereokaiuttumista.

Yksinkertainen äänijärjestelmä joutuu koville myös surroundin kanssa: Snabba Cash -sarjan laukaukset kuulostavat selkeiltä mutta myös vähän latteilta. Konekivääri rätisee hyvin, mutta ei kuitenkaan tunnu siltä, että luodit viuhuisivat oikeasti päämme ympärillä. SC-HTB490 ei onnistu luomaan illuusiota takakanavasta.

Musiikkia kuunnellessa äänikuva jää vähän kesyksi eikä ole kovin dynaaminen. Dua Lipan laulu toistuu sulkeutuneena eivätkä Roddy Ricchin hiphop-rytmit oikein svengaa. Subwooferista tulee hieman epämiellyttävä ääni: bassoääniin syntyy helposti säröä eikä basso ole kovin matala.

Panasonic SC-HTB490
Kuva: Panasonic

Johtopäätökset

Panasonicin SC-HTB490 on testin edullisin soundbar. Se tuo tuntuvan parannuksen tv:n omaan ääneen, mutta ei erotu muista soundbareista edukseen käyttäjäystävällisyyden saatikka äänenlaadun puolesta. Näyttö olisi ollut hyvä lisä. Testin parhaisiin verrattuna ääni on tuhnuinen ja sulkeutunut. Sitä saa mistä maksaa!

Karakter
Panasonic SC-HTB490
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Panasonicin soundbar on helppo sijoittaa ja samoin langaton subwoofer on kompakti. Näyttöä ei ole. Ääni saisi olla selkeämpi ja dynaamisempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top