TESTISSÄ: Panasonic SC-HTB490

Hintaansa nähden hyvä

Testin edullisin soundbar tekee televisioäänestä paljon parempaa, mutta osoittaa toisaalta, että panostus vielä parempaan soundbariin kannattaa kyllä.

Karakter
Panasonic SC-HTB490
forfatter
Julkaistu 29.06.2021 - 19:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Panasonicin soundbar on helppo sijoittaa ja samoin langaton subwoofer on kompakti.
Näyttöä ei ole. Ääni saisi olla selkeämpi ja dynaamisempi.
Faktat
 • Koko television mukaan: 40 tuumaa
 • HDMI: (2.0) 1 sisään,1 ulos (ARC)
 • Digitaaliset sisääntulot: Optinen, USB-A
 • Analogiset sisääntulot: Ei ole
 • Verkko: Ei ole
 • Puheohjaus: Ei ole
 • Langaton käyttö: Bluetooth 4.2
 • Ääniformaatti: Dolby Digital, DTS
 • Subwoofer: On, langaton
 • Mitat: 80 x 5,6 x 10 cm
 • Väri: Musta kangas
 • Verkkosivusto: panasonic.com

Panasonic SC-HTB490 on melko pieni soundbar, joka on suunniteltu japanilaisvalmistajan omien televisioiden kumppaniksi. Kangaspäällysteinen etuosa ja kiiltävää muovia olevan reunat saavat laitteen sopimaan helposti sisustukseen kuin sisustukseen. Sen voi sijoittaa suoraan television alle tai ripustaa seinälle mukana tulevilla kiinnikkeillä.

SC-HTB490:ssa on HDMI ARC helppoa televisiokytkentää varten, mutta musiikkia voi soittaa myös Bluetoothin kautta tai USB-tikulta. Panasonicin litteä kaukosäädin muistuttaa lähinnä luottokorttia, joten se on valitettavan helppo hukata sohvatyynyjen väliin.

Kaiuttimessa itsessään ei ole näyttöä, vaan eriväristen ledvalojen avulla tulkitaan valittua sisääntuloa ja volyymia. Systeemin opetteluun menee vähän aikaa, joten näyttö teksteillä olisi varmaan ollut parempi vaihtoehto.

Panasonic SC-HTB490 topview

Subwooferin sivussa on noin 5-tuumainen bassoelementti. Kuva: Panasonic

Panasonic SC-HTB490 käytössä

Panasonic SC-HTB490 2.1-stereoääni, joka koostuu kahdesta täysrekisterielementistä soundbarissa itsessään langattoman subwooferin huolehtiessa alimmista bassoäänistä.

Panasonicin äänenlaatu riittää selvästi nostamaan tavallisen tv:n äänen paremmalle tasolle: musiikki ja viihdeohjelmat toistuvat lämminsävyisesti, täyteläisesti ja miellyttävästi. Selkeydessä olisi sen sijaan parantamisen varaa. Soitamme kokeeksi The Irishmanista kohtauksen, jossa De Niro ja Pesci keskustelevat seuraavasta salamurhasta, mutta ääninäyttely ei kuulosta niin läsnäolevalta ja erottuvalta kuin toivoisimme. Syy saattaa olla siinä, ettei Panasonic tarjoa puheelle omistettua keskikaiutinta, vaan puheäänet miksataan stereokaiuttumista.

Yksinkertainen äänijärjestelmä joutuu koville myös surroundin kanssa: Snabba Cash -sarjan laukaukset kuulostavat selkeiltä mutta myös vähän latteilta. Konekivääri rätisee hyvin, mutta ei kuitenkaan tunnu siltä, että luodit viuhuisivat oikeasti päämme ympärillä. SC-HTB490 ei onnistu luomaan illuusiota takakanavasta.

Musiikkia kuunnellessa äänikuva jää vähän kesyksi eikä ole kovin dynaaminen. Dua Lipan laulu toistuu sulkeutuneena eivätkä Roddy Ricchin hiphop-rytmit oikein svengaa. Subwooferista tulee hieman epämiellyttävä ääni: bassoääniin syntyy helposti säröä eikä basso ole kovin matala.

Panasonic SC-HTB490
Kuva: Panasonic

Johtopäätökset

Panasonicin SC-HTB490 on testin edullisin soundbar. Se tuo tuntuvan parannuksen tv:n omaan ääneen, mutta ei erotu muista soundbareista edukseen käyttäjäystävällisyyden saatikka äänenlaadun puolesta. Näyttö olisi ollut hyvä lisä. Testin parhaisiin verrattuna ääni on tuhnuinen ja sulkeutunut. Sitä saa mistä maksaa!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

TCL TS8132

Atmos-ääntä budjetilla

TCL kisaa edullisen pään soundbarilla, jossa on ”aito” Atmos-ääni ja korkeuskanavat. Hintaansa nähden ääni on vallan mainio!

TCL TS8132 luo ison äänikuvan, jossa on hyvä surround. Plussaa hyvästä kaukosäätimestä ja helppolukuisesta näytöstä.
Subwoofer laahaa hiukan perässä ja saattaa ottaa säröillä kovemmalla volyymilla.

Yamaha ATS-2090

Aika siisti

Yamahan soundbar viihdyttää elokuvailtoja selkeän puheentoiston ja melko vahvan äänen ansiosta. Mutta toimiiko ääni musiikin kanssa?

Iso ja vahva ääni. Riittävä sointitasapaino.
Värittynyt basso. 3D Surround tekee ääneen hallimaisen jälkikaiun. Ei näyttöä.

Klipsch Cinema 600

Kivenkovaa bassoa

Klipsch tarjoilee jymäköitä räjähdyksiä ja muutenkin harvinaisen tujut erikoistehosteet – ainakaan me emme ole tähän hintaan kuulleet mitään näin siistiä!

Todella vahva ja hieno ääni. Subwoofer on kunnon ruutitynnyri. Laatuvaikutelma on erittäin hyvä.
Ei Dolby Atmosta. Kaikki sisustuksellista soundbaria hakevat eivät välttämättä innostu näin isosta kaiuttimesta.

Samsung HW-Q610A

Vaikuttava äänikuva

Samsung HW-Q610A on loistava soundbar, jonka suuri kolmiulotteinen ääni ja Atmos-efektit tekevät vaikutuksen!

Äänikuva on kirkas ja erotteleva, puhe tarkkaa ja surroundefektit soivat oikeissa kohdin.
Samsung HW-Q610A:ssa ei ole Wi-Fiä. Tarjolla on bassoltaan vahvempiakin soundbareja.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Send this to a friend