Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Klipsch Cinema 600

Kivenkovaa bassoa

Klipsch tarjoilee jymäköitä räjähdyksiä ja muutenkin harvinaisen tujut erikoistehosteet – ainakaan me emme ole tähän hintaan kuulleet mitään näin siistiä!

Julkaistu 29.06.2021 - 19:00
Klipsch Cinema 600
Geir Gråbein Nordby

No nyt on subbari! Klipsch Cinema 600:n mukana tuleva subwoofer on varustettu 10-tuumaisella alassuunnatulla bassolla, joka saa testin muut kisaajat kalpenemaan. Itse soundbarissa on kolme torvidiskanttia (vasemmalla, keskellä ja oikealla) sekä ovaalit keskirekisteribassot, joita keskikanavalle on tarjottu kaksin kappalein. Nyt pääsee puhe esiin!

 

Klipsch Cinema 600
Kuva: Klipsch

Kyseessä on 3.1-kanavainen perussoundbar, jossa ei ole Dolby Atmosta eikä sitä jäljitteleviä digierikoisuuksiakaan. Surroundia simuloiva efekti kuitenkin löytyy, ja saatavilla on myös Klipschin langattomat takakaiuttimet noin 300 eurolla (Klipsch Surround 3).

Mainos

Cinema 600 liitetään televisioon HDMI ARC:n kautta eikä muuta tarvita. Kaikki muut laitteet liitetään televisioon, joka lähettää äänen soundbariin. Silloin television kaukosäädin käy myös volyyminsäätöön.

Panasonic SC-HTB490:n ja Yamaha ATS-2090:n tapaan Klipsch Cinema 600:ssa ei ole näyttöä, vaan edessä on ledvalot, joista on helppo nähdä, milloin volyymi ja subwoofer ovat keskitasolla. Valittu sisääntulo ja surroundin tila löytyvät kaiuttimen oikeassa yläreunassa hallintapaneelin vierestä – vähän outo ratkaisu.

Klipsch Connect App
Klipsch Cinema 600 tottelee sovellustakin, jossa on myös taajuuskorjain. Kuva: Klipsch

Klipsch Cinema 600 käytössä

Klipsch päräyttää ilmoille aivan luokan paineet kuin luokan muut kaiuttimet: räjähdykset ja muut erikoistehosteet toistuvat muhkean basson saattelemana, mikä vangitsee katsojan – tai kuulija – ruudun ääreen välittömästi. Torvidiskantit suoriutuvat salamannopeasti tehtävästään ja sietävät kovaakin tuuttausta ilman, että ääni kävisi teräväksi. Olemme aiemmin moittineet Klipschin soundbareja terävästä ja kovasta äänestä, mutta se on nyt muisto vain.

The Irishman -elokuvan dialogi toistuu tuhtina vaan ei liioiteltuna. Siinä missä osa soundbarien ja subwoofereiden yhteistyöstä saa puheen hajanaisen kuuloiseksi, on tässä erinomainen koheesio. Ääni on niin painokas, että Klipsch voittaa siinä testin muut kisaajat mennen tullen!

Kaipaamme silti Atmos-efektiä, etenkin Samsung HW-Q610A -mallin toistamana. Äänikuva ei kellu tilassa yhtä ilmavasti kuin Atmos-malleissa. Toisaalta Klipsch yltää parhaimmin elokuvateattereiden jylisevään äänenlaatuun.

Myös musiikki kuulostaa hyvältä ja etenkin rytminen pop saa jalan vipattamaan. Akustisessa musiikissa on miellyttävää täyteläisyyttä.

Klipsch Cinema 600 lifestyle(4)
Klipsch Cinema 600:n subwoofer on varustettu järeällä 10-tuumaisella bassoelementillä. Kuva: Klipsch

Johtopäätökset

Vihdoinkin Klipschin soundbarit ovat laadullisesti yhtä hyviä kuin valmistajan tymäkät mutta hyvänkuuloiset kaiuttimet. Cinema 600 on hintaansa nähden ainutlaatuinen soundbar. Tehosteet kumuavat komeasti ja puhe toistuu täyteläisesti ja selkeästi. Epäluonnollisuuksia tai tuhnuisuuksia ei ole – ääni on loistava elokuvien katseluun ja oikein hyvä myös musiikin kuunteluun.

Jäimme miettimään, olisiko ääni vieläkin parempi, jos mukana olisi Atmos, mutta sellainen on jo olemassa kalliimman Cinema 800 -mallin muodossa.

Tässä hintaluokassa ajattelisimme myös sisustusystävällisyyden olevan tärkeää – ja sitä ajatellen subwoofer on kyllä hirvittävän iso. Soundbarissa näyttö olisi ollut mukava lisä.

Karakter
Klipsch Cinema 600
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Todella vahva ja hieno ääni. Subwoofer on kunnon ruutitynnyri. Laatuvaikutelma on erittäin hyvä. Ei Dolby Atmosta. Kaikki sisustuksellista soundbaria hakevat eivät välttämättä innostu näin isosta kaiuttimesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top