Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TCL TS8132

Atmos-ääntä budjetilla

TCL kisaa edullisen pään soundbarilla, jossa on ”aito” Atmos-ääni ja korkeuskanavat. Hintaansa nähden ääni on vallan mainio!

Julkaistu 29.06.2021 - 19:00
TCL TS8132
Audun Hage

TCL TS8132 on melko suuri soundbar, tarkalleen ottaen 1 metrin levyinen. Mustalla kankaalla päällystettynä se on kuitenkin ihan tyylikkään näköinen. Subwoofer on kivan kompakti ja siinä on suoraan lattiaan kohden suunnattu bassoelementti.

Liitäntöjen puolesta TS8132 on varustettu HDMI eARC -liitännällä ja langaton musiikintoisto onnistuu Bluetoothin, Chromecastin ja AirPlayn muodossa. Kangasverhoilun taakse on sijoitettu iso näyttö, joka kertoo nopeasti audioformaatin, volyymin ja muut asetukset ja sammuu itsestään, kun sitä ei käytä. Fiksua!

TCL TS8132 Exploded
TCL TS8132 on 3.1.2-kanavainen järjestelmä, jossa korkeuskanavat on erikseen.

TCL TS8132 käytössä

Mainos

TCL on jo tehnyt meihin vaikutuksen edullisella TS8111-mallillaan, jossa myös on Dolby Atmos -tuki. Hiukan kalliimman TS8132-mallin kanssa on menty pidemmälle, ja erillisten keski- ja korkeuskanavien ansiosta äänen pitäisi ainakin teoriassa olla kolmiulotteisempi.

TCL tarjoaa suurempaa ja vakuuttavampaa ääntä kuin Panasonic. TCL:n kanssa saa oikeasti sellaisen vaikutelman kuin istuisi äänikuplassa, jossa ääniefektit risteilevät.

Ääni sykäyttää adrenaliinit liikkeelle, kun laitamme Formula 1 -dokumentin Drive to Surviven pyörimään. F1-moottoreiden jyly humahtaa kasvoille samalla, kun taustamusiikki täyttää koko tilan. Lattiaan suunnattu subwoofer tärisyttää huonetta. Nyt on kova!

TS8132:ssa on oma keskikanavansa, joka tuo puheen paremmin esiin kuin esimerkiksi Panasonic. Meidän piti kuitenkin laskea diskanttia ennen kuin pääsimme nauttimaan äänen puhtaudesta: 0-tasolla ääni on vähän sulkeutunut ja suhmuinen.

TCL-TS8132
Kuva: TCL

Pikkumaisesti katsoen moitittavaakin löytyy: subwoofer on turhan energinen eikä kovin tiukka. Meidän piti laskea bassotasoa, jotta se ei jyräisi muuta alleen. Huomasimme etenkin musiikin kanssa, että soundbarin ja subwooferin välinen alue saisi sulautua yhteen hienostuneemmin. Basso jää vähän jälkeen muusta eikä aina osu basson kieliin tarkasti. Vaikuttaa siltä, että langaton yhteys aiheuttaa viivettä sointiin.

Ääni toimii hyvin musiikinkin kuunteluun, kunhan ei yritä soittaa liian lujaa. Kovalla volyymilla ääni kiristyy, kunnes subwoofer saavuttaa pisteen, jossa se alkaa aiheuttaa säröä ääneen. Jos siis oma olohuone on iso ja tarve täyttää koko tila äänellä, on syytä katsoa isompia ja tehokkaampia soundbarvaihtoehtoja.

TCL-TS8132-lifestyle
Kuva: TCL

Johtopäätökset

TCL TS8132 on testin edullisemmasta päästä. 350 euron hintainen soundbar tarjoaa subwooferin, Dolby Atmos 3D-äänen ja ylöspäin suunnatut kattokanavat, jotka myös kuulostavat varsin vakuuttavilta. Tarjolla on toki tehokkaampiakin soundbareja, mutta ei tähän hintaan!

Karakter
TCL TS8132
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

TCL TS8132 luo ison äänikuvan, jossa on hyvä surround. Plussaa hyvästä kaukosäätimestä ja helppolukuisesta näytöstä. Subwoofer laahaa hiukan perässä ja saattaa ottaa säröillä kovemmalla volyymilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top