Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Uusi, parempi Sonos-sovellus

Sonos julkaisi sovelluksestaan päivitetyn version, jossa oikeastaan kaikki on suunniteltu uudelleen.

/ 25.04.2024 - 09:30
Uusi, parempi Sonos-sovellus
Uusi Sonos-sovellus lupaa tarjota käyttäjille paremman ja räätälöidymmän kuuntelukokemuksen. Sovellusta on kehitetty vuosien tutkimustyön, datan keräämisen ja käyttäjäpalautteen avulla. Sovellus on saanut uuden aloitussivun, josta löytyvät käyttäjän suosituimmat sisällöt, laitteiden hallinta ja asetukset. Pyyhkäisemällä alaspäin pääsee käsiksi kaikkiin Sonos-laitteisiinsa, jolloin voi esimerkiksi ryhmitellä kaiuttimia tai säätää volyymia.
Sonos-App System Settings - Light copy
Laitteiden ryhmittäminen ja käyttäminen sujuu helposti. Kuvakaappaus

Sonosin käyttäjätutkimuksesta vastaava Jen Iudice kertoi LB Ääni & Kuvalle, että tutkimuksessa paljastui, kuinka henkilökohtainen suhde ihmisillä on kuuntelemaansa musiikkiin ja muihin sisältöihin:

– Tajusimme tämän tutkimuksen ansiosta, että on tärkeää päästä käsiksi haluamaansa sisältöön mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, Iudice kertoo.

Lue myös: Sonos Move 2 – Odotettua pienempi päivitys

Mukauta omaan makuun

Yksi suurimpia uutisia on mahdollisuus räätälöidä aloitusnäkymä omien kuuntelutottumusten mukaan. Suosikkisoittolistat, albumit ja podcastit voi kiinnittää aloitukseen, jolloin niihin pääsee heti käsiksi. Jos on luonut itselleen vaikkapa treenilistan, rentoutuslistan ja bilelistan, voi ne lisätä aloitukseen ja päästä aina haluamaansa tunnelmaan. Myös sovelluksen hakutoimintoa on parannettu. Sonosin kautta voi hakea eri suoratoistopalveluista, mutta nyt Sonos antaa käyttäjän merkitä suosikkipalvelunsa, jolloin sen hakutulokset näkyvät järjestyksessä ensimmäisenä.

Hakukenttä on nyt koko ajan aloitusnäytössä, ja sisällön selaaminen on tuotu osaksi hakua.

– Havaitsimme, että se, mikä usein alkaa pelkkänä hakuna, johtaa usein sisältöjen tarkempaan selailuun ja tutkimiseen, joten näiden kahden yhdistäminen tekee käytöstä saumattomampaa. Jos vaikkapa hakee artistin nimellä, pääsee nyt helposti klikkailemaan läpi kyseisen artistin suosituimmat kappaleet ja albumit, Iudice selittää.

Sonos App Home Screen - Dark copy
Siistimpi aloitusnäkymä on valittavissa vaaleassa tai tummassa tilassa. Kuvakaappaus

Uuden Sonos-sovelluksen tärkeimmät toiminnot

  • Koko Sonos-järjestelmän vaivaton hallinta kaikkialta sovelluksesta
  • Visuaalinen yleiskatsaus eri kaiuttimissa soivista sisällöistä
  • Kaiutinten nopea ryhmitys
  • Tilaääni (spatial audio) yhteensopivissa palveluissa (esim. Apple Music ja Tidal)
  • Universaali hakukenttä yhdistää tuloksissa kaikkien palveluiden tulokset

Lue myös: Sonos Arc, Era 300 ja Sub (Gen 3) – Vihdoinkin, Sonos!

Uusi Sonos-sovellus: milloin se tulee?

Uusi Sonos-sovellus toimii yhdessä kaikkien S2-tuotteiden kanssa ja tulee ohjelmistopäivityksen myötä saataville 7.5.2024. Samalla julkaistaan uusi selainpohjainen sovellus, jossa on samat toiminnot kuin mobiilisovelluksessakin. Odotamme jo, että pääsemme testaamaan!

Lue lisää: sonos.com

 

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Ääni & Kuva
Scroll to Top