Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: MacBook 12” 2017

Tyylikäs muttei täydellinen

Markkinoiden seksikkäin kannettava on entistäkin parempi – ja myös kallein.

Julkaistu 02.07.2018 - 11:50
MacBook 12” 2017
Lasse Svendsen

Kun Applen 12-tuumainen MacBook lanseerattiin 2015, se syrjäytti MacBook Airin täysin. 12-tuumainen oli ohuempi, kevyempi ja siinä oli suurempi, kirkkaampi ja terävämpi näyttö. Mikään tehopakkaus se kuitenkaan ei ollut. Eikä ole tämä kolmannen sukupolvenkaan kone, mutta tämä sopii paremmin myös heille, jotka tarvitsevat pientä ja kevyttä kannettavaa muuhunkin kuin sähköpostien lukemiseen ja nettisurffailuun.

Ulkoa kone näyttää samalta kuin vuoden 2015 ja 2016 mallit. Koneessa on vain USB-C-portti ja kuulokeliitäntä. USB 2:a, verkkoliitintä tai muistikortinlukijaa ei ole.

Näppäimistöä on paranneltu ja näppäimillä on nyt pidempi liikkumismatka, mikä helpottaa kirjoittamista, samoin kuin paranneltu ohjauslevy. Suurin osa muutoksista on kuitenkin koneen sisäpuolella.

Mainos

On myös mainittava, että koneessa on nykyään Bluetooth 4.2 ja USB 3.1-portti tukee näytön resoluutiota 4096 x 2304:ään asti 60 Hz:llä ja 5 Gbit/s-siirtonopeudella.

apple z0tx mnyf21 bh macbook m3 1 2ghz 16gb 1342956 38511
Apple taitaa designin, se on myönnettävä.

Parempaa suoritustehoa

12-tuumainen LED-valaistu näyttö on tutu jo edeltäjästään, resoluutio on 2304 x 1440 pikseliä. Kannettavassa on uuden sukupolven Intel M -prosessori, jonka suorituskyky alkaa perusversion 1,2 GHz:stä ja jota saa ruuvattua i7-prosessorin 1,4 GHz:istä Turbo Boostilla 3,6 GHz:iin. Kaikki 3-tason 4 MB:n bufferilla.

Lataustilaa on joko 256 tai 512 GB, ja koneen saa myös 16 GB:n muistilla. Muistin nopeus on ennallaan, 1866 MHz, mutta luku- ja kirjoitusnopeus on parantunut. Näytönohjaus on harpannut myös laatutasoa ylemmäs Intel HD Graphics 515:stä 615:een.

Mitattavia parannuksia

Uusi näppäimistö riittää melkein yksinään uuden koneen hankinnan perusteluksi. Näppäinten liikkumismatka on pidentynyt ja vastus tuntuvampi ja sormet liikkuvat näppäimistöllä entistä mukavammin.

MacBook 12 ei ole ensimmäinen valintamme Photoshop-työskentelyyn ja 4K-videoiden käsittelyyn, mutta testilaitteemme pärjäsi hyvin suorituskykytesteissä, vaikka siinä on malliston simppelein prosessorivaihtoehto ja 8 GB muistia.

Apple 12 MacBook 2 38509
USB-portti tai pari olisi ollut hyvä lisä.

Kenelle se sopii?

Iästään huolimatta Applen 12-tuumainen MacBook on edelleen houkuttelevin kannettava, jos ei tarvita hirmutehoja. Se on tarpeeksi nopea jokapäiväisiin tehtäviin ja suoriutuu kuvan- ja videonkäsittelystä edeltäjäänsä paremmin. Koneessa saisi kuitenkin olla toinenkin USB-C-portti. Jos valitsee MacBookin nopeimmalla prosessorilla ja 16 GB:n muistilla, hyppää hinta MacBook Pro -tasolle, jolloin jälkimmäinen on parempi ostos.

Karakter
MacBook 12” 2017

Ääni & Kuva kiteyttää

Pieni, kevyt ja tyylikäs. Terävä ja kirkas näyttö, joka on suorituskykyisempi kuin olisi edes tarpeen. Vain yksi liitäntä. Kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top