Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Dell XPS 13 9360

Täydellinen matkakumppani

Tyylikäs 3K-kosketusnäyttö tekee Dell XPS 13 -kannettavasta tiukan vastustajan Apple MacBookille.

Julkaistu 02.07.2018 - 11:57
Dell XPS 13 9360
John Hvidlykke

Dellin XPS-sarja näki päivänvalon jo reilu vuosikymmen sitten, ja vaikka poikkeuksiakin on nähty, on kolmen kirjaimen jono merkinnyt yleensä poikkeuksellisen tyylikkäitä PC-koneita ultrabook-luokassa. Vuoden 2015 version nimesimme jopa vuoden tietokoneeksi.

Prosessori on Intel Core i7, mutta kone ei ole mikään tehohirmu. Kyseessä on 2,9 GHz:n dualcore-prosessori, joka on suunniteltu erityisesti kevyille kannettaville. Niinpä sen pitäisi myös jaksaa pidempään käytössä. Muukaan rauta ei kalpene vertailussa: 8 GB RAM-muistia, Intel HD Graphics 620 -näytönohjain ja 250 GB:n SSD-levy. Riittänee useimmille, kunhan ei tee suuria määriä kuvan- ja videonkäsittelyä.

Pääosin kannettava on asiallisen ja hillityn näköinen, mutta näyttö hätkähdyttää upeudellaan: superlitteä 3K-kosketusnäyttö (3200 x 1800) ulottuu aivan reunasta reunaan.

Mainos
xs13 9360t lnb 00180b90 rg 38515
Dell XPS 13 on saatavilla ruusukultaisena ja hopeisena. Inspiraationlähde on ilmiselvä.

Benchmarkit

Prosessori on sama kuin Asus Zenbook 3 DeluxeSSA, ja myös näytönohjain on samantyyppinen, joten ei ihme, että Geekbenchin tulokset ovat samansuuntaisia: 7623 (multicore) ja 3484 (singlecore).

Grafiikkatestit, kuten 3D Mark, eivät tuo esiin XPS-kannettavan parhaita puolia, mutta eipä konetta ole grafiikkatyöskentelyyn tehtykään (joissain vanhemmissa malleissa oli itse asiassa valinnaisena Nvidian näytönohjain). Testit osoittivat koneen pysyvän hyvin viileänä, eikä tuulettimen ääni noussut koskaan häiritseväksi.

SSD-kovalevy on melko hidas (476 MB/s), mutta koska koneen ei tarvitse ladata raskaita kuvankäsittelyohjelmia tai pelejä, ei sillä ole väliä. Kone käynnistyy kuitenkin alle 20 sekunnissa.

Akunkesto on ultrabookissa elintärkeää. Superkevyessä kannettavassa ei ole paljoa ideaa, jos akku ei kestä koko päivän käyttöä. XPS 13 suoriutuu siitä vaikeuksitta. Akkutestissä nettiselailu näytön täydellä kirkkaudella kesti viisi tuntia. Tämän suorituksen ylittäneitä on harvassa, etenkään XPS 13:n kaltaisen koneen tehoilla ja resoluutiolla.

xs13 9360t lnb 00090l90 rg 38514
Dell XPS 13 ei vie laukusta tilaa ja kestää koko päivän yhdellä latauksella. .

Johtopäätökset

Dell XPS 13:n uusin versio on vaikuttava menestysmalli, joka tarjoaa tiukan vastuksen useimmille ultrabookeille mukaan luettuna MacBook. Kestävän akkunsa ja upean 3K-kosketusnäyttönsä ansiosta se on uskollinen kumppani opiskelijoille ja paljon reissaaville toimistotyöläisille. Laatu maksaa, ja samaan rahaan saa toki kannettavat kaikille perheenjäsenille – mutta ei tämäntasoisia. Verratessa hintaa muihin samantasoisiin koneisiin tuntuu pieni XPS 13 melkein edulliselta.

Karakter
Dell XPS 13 9360

Ääni & Kuva kiteyttää

Kompakti ja kevyt läppäri, joka kulkee mukavasti matkassa ja tuntuu kokoaan suuremmalta. Tyylikäs näyttö! Hinta on positiivinen yllätys. Olemme nähneet ultrakannettavia kauniimmillakin viimeistelyillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

Ääni & Kuva
Scroll to Top